Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Argon Audio Quiet Storm

Tyylikästä designia, keskinkertaista ääntä

Argon Audio Quiet Storm näyttää kalliimmalta kuin onkaan, mutta ääni ei yllä ulkonäön tasolle.

Julkaistu 20.03.2023 - 10:20
Argon Audio Quiet Storm
John Hvidlykke

Olimme jokseenkin toiveikkaita saadessamme Quiet Storm -kuulokkeet testiin. Langattomien sankakuulokkeiden välinen kilpailu on raakaa, mutta olemme usein saaneet testeissämme hämmästyä Argonin tuotteiden mainiosta äänenlaadusta ja edullisista hinnoista. Esimerkiksi Argon Audio Forte A5 MK2 on parhaita tietämiämme edullisia langattomia kaiuttimia.

Ensivaikutelma on positiivinen. Kuulokkeet toimitetaan kovamuovisessa kotelossa, joka on melko suuri, sillä kuulokkeet eivät taitu kokoon. Mukana tulee lyhyt USB-latauskaapeli sekä minijakkikaapeli. Palataan kohta siihen.

Argon Audio Quiet Storm Lifestyle 1
Quiet Storm näyttää kalliimmalta ja hienommalta kuin hintalapusta arvaisi. Kuva: Argon Audio

Design on tyylikästä: kupit ja tekonahalla päällystetty sanka ovat sysimustia. Metalliyksityiskohdat antavat kuulokkeille viimeistellyn ilmeen.

Mainos

Kaikki sankaa ja kiinnikeitä myöten on muovia, mutta se ei haittaa – niin on kilpailijoiden tuplasti kalliimmissakin malleissa.

Lue myös: Argon Audio Forte – Hintaansa parempi

Kuulokkeiden käyttö sujuu helposti. Niissä on neljä nappia vastamelulle, volyymille ja virralle. Napit ovat tietysti halvemmat toteuttaa kuin hipaisukytkimet – ja ne toimivat tarkasti ja varmasti. Joka kerta!

Argon Audio Quiet Storm product 5
Kuulokkeissa on kunnon napit valinnoille, mikä on mukavaa vaihtelua iänikuisille hipaisukytkimille. Kuva: Argon Audio

Argon Audio Quiet Stormille ei ole tehty sovellusta, eivätkä kuulokkeet tottele puheohjausta. Kuulokkeet yhdistyvät Bluetoothin kautta, kun ne laittaa ensimmäistä kertaa päälle. Yksinkertaista. Ne eivät tue eri koodekkeja järin laajasti, mutta AAC toimii. Hinnan huomioiden valinta käy järkeen.

Argon Audio Quiet Stormin äänenlaatu

Argon Audio Quiet Storm näyttää luksustuotteelta. Valitettavasti ääni ei yllä ylellisen ulkonäön tasolle. Hyvä uutinen on, että vastamelu toimii melko tehokkaasti ja vaimentaa kollegoiden hälyn toimistolla sekä liikennevälineiden kohinan. Parempaakin vastamelua on kuultu, mutta Quiet Strom on riittävän hyvä.

Lue myös: Creative Zen Hybrid – Hiljaisuutta halvalla

Ikävä kyllä vastamelun kanssa ääni muuttuu melko raskaaksi ja tummaksi. Ensin basso vaikuttaa täyteläiseltä, mutta hetken kuluttua sen liiallisuus tulee ilmi. Diskantilla tilanne taas on päinvastainen. Vastamelu vaikuttaa aina sointiin jonkin verran, mutta Quiet Stromin kohdalla ääni on kovin tumma ja sulkeutunut. Ja koska sovellustakaan ei ole tarjolla, ei sointitasapainoa voi itse edes säätää.

Asetelma kääntyy nurin, kun vaihtaa vastamelun sijaan Ambient-asetukselle tai sulkee kaiken äänenkäsittelyn. Silloin äänikuva lakkaa olemasta yläpäästään niin sulkeutunut, mutta toisaalta basso laimenee lähes olemattomiin.

Argon Audio Quiet Storm Lifestyle 2
Vastamelu on tehokas, mutta vaikuttaa ikävästi ääneen. Kuva: Argon Audio

Passiivikäytössä

Argon Audio Quiet Storm toimii myös passiivisesti eli kaapelin kera ja elektroniikka sammutettuna. Silloin vastamelua ja ympäristöääniä ei voi käyttää. Kokeilin kuulokkeita hyvän Creative Sound Blaster X5 -vahvistimen kanssa, ja eroa oli kuin yöllä ja päivällä! Vastamelun aiheuttama ylikorostunut basso ja ympäristöäänien aikaansaama latteus olivat molemmat tiessään. Passiivikäytössä Quiet Storm kuulostaa tasapainoiselta ja tyylikkäältä. Ei ääni täysin särötön ole, mutta kuitenkin aivan eri luokkaa kuin äänenkäsittelyn ollessa päällä.

Harmillisesti kuulokkeita tuskin tulisi käytettyä langallisesti. Kuka haluaisi maksaa langattomasti vastamelukuulokkeista vain istuakseen niiden kanssa paikoillaan monta kertaa kuulokkeita kalliimpaan vahvistimeen kytkettynä?

Kilpailijat

Tuskin missään tuotekategoriassa on niin paljon kilpailua kuin kuulokkeissa, etenkin langattomissa vastamelukuulokkeissa. Siksi emme voikaan listata tässä kaikkia, mutta yksi tärkeimmistä kilpailijoista tällä saralla on Sony WH-XB910N, jonka saa samaan hintaan tai jopa halvemmalla kuin Quiet Stormin. Creative Zen Hybrid ei näytä yhtä ylelliseltä, mutta se kuulostaa riittävän hyvältä ja hintaa on puolet vähemmän kuin Argonilla.

Argon Audio Quiet Storm product 4
Kuulokkeet toimitetaan tyylikkäässä kotelossa. Kuva: Argon Audio

Yhteenveto: Argon Audio Quiet Storm

Argon Audio Quiet Storm näyttää hienommalta kuin sen hinnasta arvaisi. Argonin ensimmäinen vastamelukuulokemalli on monin tavoin onnistunut. Esimerkiksi ohjaus on yksinkertaista ja toimivaa. Valitettavasti äänenlaatu on kuulokkeiden heikoin lenkki. Ilman vastamelua sointi on latteaa, ja sen ollessa päällä äänikuva synkkenee. Quiet Storm on melko edullinen, joten kovia vaatimuksia sille ei kannata esittää. Kilpailu edullisten vastamelukuulokkeiden kategoriassa on kuitenkin kovaa, ja tähän hintaan tarjolla on parempiakin vaihtoehtoja – ja itse asiassa halvemmallakin. Vaikka hakisikin vain hiljaisuutta vuosittaiselle lomalennolleen, kannattaa ehkä siitä huolimatta etsiä parempaa vastinetta rahoilleen.

Karakter
Argon Audio Quiet Storm
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Hienon näköiset kuulokkeet, jotka tuntuvat ja näyttävät kalliimmalta kuin ovatkaan. Helppokäyttöinen. Hyvä vastamelu. Olemme kuulleet parempaa ääntä halvemmistakin kuulokkeista. Ei sovellusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top