Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 T813

Sorja ja sutjakka

Samsungin vanhemmat tabletit ovat yhä ajankohtaisia ja vetävät vertoja kilpailijoiden uudemmille malleille.

Julkaistu 04.02.2018 - 16:39
Samsung Galaxy Tab S2 9.7 T813
Jonas Ekelund

Hämmentävää kyllä, Galaxy Tab S2 -tabletista löytyy vanha, vuoden 2015 malli T810 ja nyt tämä ”New Edition” (T813). Kannattaa tarkistaa, kumpaa on ostamassa! Tabletti on testin ohuin, ja painoa on juuri sopivasti. Se johtuu osin siitä, että takakuori on muovia, mikä on hieman kumimaisen pinnan ansiosta fiksu valinta tässä tapauksessa – tabletista saa erittäin hyvän otteen. Kotinäppäin löytyy lyhyeltä sivulta ja volyymi pitkältä, eli laite on ajateltu vaakakäyttöön.

Kuva ja ääni

Tavalliseen tapaansa Samsung on käyttänyt tabletissaan AMOLED-näyttöä, kun kaikki muut käyttävät IPS-paneelia. Sen ansiosta musta ja kontrasti ovat paremmat, mutta värit valitettavan liioiteltuja. Elokuvia katsellessa eroa ei ehkä huomaa, mutta kuvien katselussa kyllä. Kamera ei yllä lähellekään Galaxy S -puhelinten laatua, ja selfiekamera on pelkkä vitsi. Tabletin alareunasta löytyvät kaiuttimet riittävät YouTubeen, mutta ei pidemmälle. Toisaalta kuulokkeilla äänenlaatu on todella hyvä.

Käyttö

Samsungin TouchWiz on käyttöliittymien hienostuneemmasta päästä eikä herätä juuri huomiota, mutta tarjoaa kuitenkin joitakin käytännöllisiä ominaisuuksia. Etenkin sovellusten käyttäminen jaetulla näytöllä on kätevä, vaikkakaan kaikki sovellukset eivät tue ominaisuutta. Samsung ei ole erehtynyt täyttämään tablettia omilla sovelluksillaan kuten se aiemmin teki, vaan vain suosittelee niiden lataamista. Kansiollinen Microsoftin sovelluksia löytyy kuitenkin valmiina.

Mainos

Suorituskyky

Kuoren alta löytyy hippasen parempi keskitason prosessori, joten ei ole ihme, että Galaxy Tab S2 on niin hyvä. Joissakin synteettisissä testeissä se häviää Asusin Zenpad 3S:lle, mutta toisissa vie voiton. Etenkin grafiikat toimivat nopeasti, joten uusimpienkin pelien pelaaminen onnistuu. Akun kapasiteetti on keskinkertainen, mutta virransäästöominaisuuksien ansiosta akku kestää kuitenkin melko pitkään. Ilmoitettu akunkesto näyttää pitävän kutinsa.

Johtopäätökset

Samsung on säilyttänyt hieman vanhemman mallinsa Galaxy Tab S2 -tabletin edullisempana vaihtoehtona uudemmille. Galaxy Tab S3 on ehdottomasti parempi, mutta myös kaksi kertaa kalliimpi. S2 taas tarjoaa rahoille hyvin vastinetta: se ei ole paras missään, mutta ei myöskään huono millään osa-alueella. OLED-näyttö tekee vaikutuksen, kuulokkeilla äänenlaatu on hyvä, tabletti on litteä ja mukava kädessä ja jopa riittävän nopea vaativien pelien pelaamiseen. Kokonaisuutena S2 on hyvä ja turvallinen valinta, jos on ehdottomasti saatava Android-tabletti

Näytössä on hyvä musta ja kontrasti. Kuulokkeilla hyvä ääni. Litteä ja miellyttävän tuntuinen. On jo melkein pari vuotta vanha. Selfiekamerasta ei ole mihinkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top