Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Apple iPad 2017

Se edullisempi iPad

Applen budjettimallia parempaa ostosta ei tässä hintaluokassa ole.

Julkaistu 04.02.2018 - 16:06
Apple iPad 2017
Jonas Ekelund

Jos on omistanut aiemmin iPadin, tuntuu uusi malli kotoisalta. Uusi, simppelisti nimetty iPad näyttää melko identtiseltä aiempiin malleihin nähden. Se on edelleen markkinoiden parhaimman näköisiä tabletteja metallikuorineen ja kauniin pyöristettyine reunoineen. Sen tuntu on luotettava ja ylellinen. Ulkomitat ovat ennallaan, vaikka se onkin hieman paksumpi ja painavampi kuin Air 2, mutta ei alkuperäistä Air-mallia huonompi.

Kuva ja ääni

Näyttö on entiseen tapaan 9,7 tuumaa, ja resoluutio on neljä kertaa parempi kuin alkuperäisessä mallissa. Siinä ei ole Pro-mallin kuvaa parantavia ominaisuuksia, mutta kuvanlaatu on silti parempi kuin tämän testin muilla laitteilla. Kamerat eivät ole juuri parempia kuin Android-tableteissa. Myöskään äänenlaatu ei tarjoa yllätyksiä. Pohjasta löytyy pari melko hyvää kaiutinta, mutta ei Pro-mallista tuttua neljän kaiuttimen luomaa parempaa ääntä.

affordable new 9 7 inch ipad group fan 28349
(Kuva: Apple)

 

Mainos

Käyttö

Vaikka iPad onkin paperilla painavampi, puhutaan vain muutaman kymmenen gramman erosta, joten eroa tuskin huomaa. Kuoren kanssa paksuuttakaan ei tahdo huomata. Kyseessä on edelleen hyvin helppokäyttöinen laite, jonka kulumista ei tarvitse pelätä. Himpun verran alle 10-tuumainen koko on hyvä kompromissi näytön koon ja kannettavuuden välillä. Koti-napista löytyvä sormenjälkitunnistin toimii nopeasti ja tarkasti, joten tabletin lukitseminen ja avaaminen sujuvat nopsaan.

Suorituskyky

Ainoa varsinainen päivitys Air 2 -malliin verrattuna löytyy tabletin sisältä. Sieltä löytyy sama A9-piiri kuin iPhone 6S -puhelimestakin. Se on yhden stepin huonompi Pron A9X-piiristä ja kaksi steppiä alempana iPhone 7:n A10:stä. Android-tabletteihin verrattuna se on kuitenkin 2–3 kertaa nopeampi. Syy uuden iPadin paksuuntumiseen ja painoon lienee akussa – se on tehokkaampi kuin missään modernissa iPadissa näkemämme.

Johtopäätökset

Uusi iPad hyödyntää modernimpaa teknologiaa kuin vanha Air 2 -malli, ja on sitä jopa edullisempi. Air 2 -malliin verrattuna iPad tarjoaa samat ominaisuudet nopeammassa paketissa. Toisaalta siitä on myös tullut hieman paksumpi ja painavampi. Jos se ei haittaa eikä ole tarvetta kaikkein uusimmille tekniikoille, on tähän hintaan vaikea löytää parempaa vaihtoehtoa. Tämän testin perusteella iPad tarjoaa rahoille enemmän vastinetta kuin samanhintainen Android-tabletti. iPad on huomattavasti nopeampi, sovellukset toimivat isolla näytöllä paremmin ja kuvanlaatu on parempi.

Kaikkien aikojen edullisin iPad. Erinomainen näyttö. Huomattavasti parempi suorituskyky kuin Android-tableteissa. Paksumpi ja painavampi kuin Air 2. Huonompi prosessori ja kamera kuin iPad Prossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Pixel 7a - keskihintaisten puhelinten uusi kunkku

Ääni & Kuva
Scroll to Top