Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Libratone Zipp Mini 2

Termospullo soi

Libratone ui vastavirtaan termospullon näköisellä Alexa-kaiuttimellaan Zipp Mini 2. Se on kannettava, soi hienosti ja on yhdistettävissä toiseen stereoksi.

Julkaistu 25.04.2019 - 10:48
Libratone Zipp Mini 2
Geir Gråbein Nordby

Libratonea ohjataan Alexalla, eli englanninkielen taidon on oltava kohtalaisella tasolla sitä käyttääkseen. Kun kaiutin on yhdistetty verkkoon ja järjestelmään, toimii kaikki mukavasti. Alexa osaa myös esittää jatkokysymyksiä, mikäli oma pyyntö on epäselvä. Libratone Zipp Mini 2 on kannettava kaiutin, jonka akunkesto on Kygo B9/800 -kaiutintakin parempi. Libratone ei tosin kestä vettä toisin kuin Kygo, mutta sietää sentään kosteutta ja sopii siten kylpyhuoneeseenkin, kunhan sitä ei ota suihkuun mukaan.

Zipp Mini 2 on kivannäköinen siihen asti, kun keksii sen näyttävän termospullolta – sen jälkeen mielikuva ei irtoa päästä. Punainen testikappaleemme näytti silti hauskalta ikkunalaudalla. Päällys on vetoketjulla kiinni ja vaihdettavissa muunväriseen.

Äänen puolesta kaiutin on tasapainoinen ja puhe erottuu selkeästi, mikä on puheassistentin ymmärtämisen ja uutisten kannalta tärkeää. Keskirekisteri toistuu miellyttävästi, samoin kuin diskantti, eikä kohinaa kuulu. Libratone ei toisaalta jaksa rokata kovaa ja korkealta, vaan on enemmän taustamusiikin soittaja.

Mainos

Äänenlaatu on yleisesti parempi kuin Kygo B9/800:ssa, jolloin Kygon ainoaksi valtiksi jää vedenkestävyys.

Johtopäätökset

Libratone Zipp Mini 2 on kannettava älykaiutin, jonka 12 tunnin akunkesto ja hauska ulkonäkö miellyttävät. Myös äänenlaatu on hyvä: avoin ja miellyttävä, ja puhe erottuu hienosti. Energiaa saisi olla enemmänkin, joten rock ja metalli jäävät vähän valjuiksi. Taustamusiikin soittoon kaiutin sopii mainiosti, ja Alexa toimii yhtä hyvin kuin Amazonin omalla Echo-kaiuttimella. Toisaalta Zipp Mini 2:n valinta Echon sijaan vaatii erityistä arvostusta kannettavuutta tai termosmaista ulkonäköä kohtaan.

Karakter
Libratone Zipp Mini 2

Ääni & Kuva kiteyttää

12 tunnin akunkesto tekee kaiuttimen käytöstä joustavaa. Selkeä ääni puheella ja tyydyttävä musiikilla. Basso on vaisu eikä kaiuttimessa riitä ruuti kovempaan soittoon. Amazon Alexa ei ymmärrä suomea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top