Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Harman Kardon Citation 100

Kaunein kakku

Citation 100 lienee luokkansa kaunein kaiutin. Äänenlaatu ei kuitenkaan ole linjassa suuremman ulkokuoren kanssa.

Julkaistu 25.04.2019 - 10:53
Harman Kardon Citation 100
Geir Gråbein Nordby

Sylinterimäinen Harman Kardon Citation 100 on aikamoinen näky muihin älykaiuttimiin verrattuna. Testiversiomme oli päällystetty harmaalla villalla, ja on niin tyylikäs, että vaimonikin ihastui siihen.

Käytön kannalta kaiutin on kuten muutkin Google-kaiuttimet. Sen voi siis yhdistää hyvin monenlaisiin muihin laitteisiin, ja se tekee hämmentäviä virheitä kieltäytymällä yhtenä päivänä ymmärtämästä ohjetta, jota on kaikkina muina päivinä kuuliaisesti totellut.

Citation 100:n ääni on hyvä, osin jopa erittäin hyvä. Akustisessa musiikissa on hyvää painoa ja bassoa, johon Google Home, Amazon Echo, Kygo B9 ja Libratone Zipp Mini 2eivät yllä. Naisten äänet soivat kuulaasti yläpäästä, ja basso erottuu selkeänä ja syvempänä kuin testin pienemmissä kaiuttimissa. Matalat miesäänet jäävät hiukan latteiksi keskeltä, mutta kovempana erottuvat naisten äänet soivat kirkkaasti ja miellyttävästi. Uutistenlukijan ääni erottuu selkeämmin kuin Google Homella.

Mainos

Ongelmia tulee vasta volyymin noustessa. Kovalla soittaessa ääni latistuu, basso katoaa ja soundi ohenee. Kaiuttimen voi yhdistää toiseen ja soittaa stereona, jolloin ääni täyttää huoneen paremmin, mutta dynamiikan puutteisiin sekään ei auta.

Johtopäätökset

Harman Kardon Citation 100 on luokkansa kaunein kaiutin, jonka harmaa villatakki ihastuttaa. Käyttäjäystävällisyys on erinomainen, ja ääni selkeä ja miellyttävä. Bassossa riittää enemmän täyteläisyyttä kuin testin pienemmissä kaiuttimissa. Volyymin noustessa basso kuitenkin liukenee ja äänestä tulee eloton. Stereoita kaiutin ei korvaa.

Karakter
Harman Kardon Citation 100

Ääni & Kuva kiteyttää

Kaunis villainen päällinen, tyylikäs kokonaisuus. Ääni on selkeä ja miellyttävä. Googlen puheohjaus ei vieläkään ymmärrä suomea, vaikka ruotsi, norja ja tanska kuuluvat jo valikoimiin. Kaiutin ei soi yhtä komeasti kuin koon perusteella odottaisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top