Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Google Home

Kattava Google

Google Home -järjestelmässä on valtavasti mahdollisuuksia, mutta kaiuttimena ei kovin ihmeellinen.

Julkaistu 25.04.2019 - 11:11
Google Home
Geir Gråbein Nordby

Testatessamme Google Homea viimeksi olimme innoissamme konseptista ja helppokäyttöisyydestä, emmekä kiinnittäneet niinkään huomiota äänenlaatuun. Nyt kun kilpailijat ovat tuoneet vastaavia kaiuttimiaan markkinoilla, on äänenlaatuakin punnittava tarkemmin.

Google Home on helppo yhdistää yhteensopiviin laitteisiin kuten älyvalaistukseen, robotti-imuriin, Chromecast-suoratoistoon ynnä muuhun.

Google Home ohjaa laitteita näppärästi. Omia laitteita voi nimetä ja ohjata niitä sitten sen mukaan. Määritä kuistille vaikkapa ”Porch Light” -niminen älylamppu, jonka jälkeen voit vain sanoa: ”OK, Google, switch on the Porch Light”. Useampia käskyjä voi myös liittää yhteen rutiiniksi, jolloin voi vaikkapa sanoa: ”OK, Google, after work”. Kuistin valo syttyy, lempiradiokanavasi alkaa soida ja uunikin menee päälle, joten kotiin on mukava tulla.

Mainos

Kaiuttimena Google Home on pettymys. Basso on täyteläisempi kuin edullisemmassa Home Mini -kaiuttimessa, mutta se soi sulkeutuneesti ja tunkkaisesti, mikä hankaloittaa puheen ymmärtämistä. Google Homessa on kaksisuuntainen Bluetooth, joten kaiuttimen voi yhdistää muihin langattomiin kaiuttimiin tai kuulokkeisiin, tai striimata ääntä kännykästä Home-kaiuttimeen.

Johtopäätökset

Google Home on helppokäyttöinen ja käytön myötä älykkäämmäksi oppiva kaiutin. Ikävä kyllä äänenlaadultaan kaiutin ei yllä muiden testattujen tasolle, joten ostaisimme mieluummin Home Mini -kaiuttimen tai minkä tahansa muun tämän testin Google-yhteensopivista laitteista.

Karakter
Google Home

Ääni & Kuva kiteyttää

Ehkäpä markkinoiden onnistunein puheohjaus ja yhteensopivien älytuotteiden verkosto. Basso on täyteläinen mutta pilaa puheassistentin ja uutistenlukijaan puheen. Google puhuu jo ruotsia, tanskaa ja norjaa – missä suomi viipyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top