Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Logitech PRO X TKL Lightspeed

Kunnon matkanäppäimistö

Ottelunäppäimistön kavennettu versio toimitetaan matkakotelon kanssa.

Julkaistu 18.06.2024 - 07:00
Logitech PRO X TKL Lightspeed
John Hvidlykke

Logitech PRO X TKL kuuluu nimensä mukaisesti merkin Pro-sarjaan, joka on tehty ammattilaisille ammattilaisten konsultoimana. Näppäimistö on hyväksytty kisakäyttöön ja sen mukana toimitetaan jopa matkakotelo, jotta reissaaminen sujuu turvallisesti.

Kyseessä on vain 35 cm leveä tenkeyless-näppäimistö, mutta kaikki tarvittavat näppäimet ovat oikeilla paikoillaan.  Ylimpänä on rivi multimedianäppäimiä toiston ohjaukseen ja liitäntöjen valintaan.

PROX Keyboard White
Näppäimistön laatu on huippuluokkaa, mutta niin on hintakin. Kuva: Logitech

Näppäimet on korotettu, niin että RGB-valot näkyvät paremmin. Jokaisella näppäimellä on oma valonsa. Jos ei istu kovin pimeässä, on valoa todennäköisesti hieman säädettävä, jotta näppäinten merkinnät erottuvat kunnolla.

Mainos

Logitechin kytkinvaihtoehdot ovat GX Brown, GX Blue ja GX Red, eli ne ovat selvästi saaneet inspiraatiota lähes samannimisistä Cherryn kytkimistä. Testinäppäimistössä oli GX Brown -kytkimet, jotka ovat taktiilit ja napsahtamattomat. Olemassa on myös lineaarinen versio (GX Red). Siniset taktiilit kytkimet eivät ole saatavilla Pohjoismaissa, mutta jos sellaiset todella haluaa, ne voi vaihtaa näppäimistöön kolvaamatta. Uusiksi kytkimiksi voi valita vaikka Cherryt, jos haluaa. Itse pidän eniten napsahtavista kytkimistä, mutta Logitech G Pro X TKL  on todella miellyttävä ja vastus on juuri sopiva. Näppäimistön pohja ei ole metallia, mutta se tuntuu silti vääntäessäkin tarpeeksi jäykältä.

Jokaisen näppäimen RGB-valot voi säätää erikseen, ja valoshow’n saa synkronoitua Logitechin muiden pelilaitteiden kanssa.

Yhteenveto

Logitech G PRO X TKL Lightspeed on huippulaadukas ammattilaisväline. Näppäinten tuntuma on erinomainen, ja kaikki tarvittavat multimedianäppäimet löytyvät, kuten helposti käsillä oleva volyyminsäädin. Matkakotelo on viehättävä ekstraherkku. Näppäimistö ei ole halvimmasta päästä, mutta laatu perustelee kalleuden.

PROX2 Square 16
Kuva: Logitech

Karakter
Logitech PRO X TKL Lightspeed
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Todella miellyttävä kirjoitustuntuma. Juuri sopiva vastus. Mukana matkakotelo. Ei rannetukea. Ei napsahtavaa versiota pohjoismaisilla kielillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Saisiko olla ekstranäyttö?

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Ääni & Kuva
Scroll to Top