Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Huawei Freelace

Fiksu mutta aika jyrä

Huawei Freelacessa on älykkäitä ominaisuuksia etenkin, jos kuulokkeita käyttää Huawein puhelimen kanssa.

Julkaistu 27.09.2019 - 14:38
Huawei Freelace
Jonas Ekelund

Huawei P30 Pro -kännykän lanseerauksen yhteydessä julkistettiin myös Huawei Freelace -kuulokkeet. Nimensä mukaisesti ne eivät ole täysin langattomat, vaan napit yhdistävän johdon saa aseteltua niskaan. Kuulokemallia on saatavana mustana, oranssina tai vihreänä. Mukana tulevat kahdet silikonityynyt ja latausadapteri. Kuulokkeet kestävät melko hyvin vettä, mikä ei ole itsestään selvää kuulokkeille, joita ei ensisijaisesti ole tarkoitettu treenikäyttöön.

Huawei FreeLace wires 61200
Piilotettu USB-C-liitäntä tekee lataamisesta helppoa myös tien päällä. Kuva: Huawei

Latausta varten johdon saa irti, jolloin sen USB-C-liitäntä paljastuu – sitä käyttäen kuulokkeet saa kiinni kännykkään latautumaan. Huawei-puhelimen omistajalle käyttö on helppoa, sillä puhelin liittää kuulokkeet automaattisesti. Soittoaika on varsin pitkä ja viiden minuutin lisälatauksella saa 4 tuntia lisää akunkestoa. Napit kiinnittyvät toisiinsa magneettisella kiinnikkeellä, joka pysäyttää soiton automaattisesti. Silikonireunuksen ansiosta kiinnike tuntuu pehmeältä ja pysyy hyvin kaulan ympärillä.

Ääni on suureksi osaksi yllättävän neutraali, mutta basso alkaa jyrätä pidemmässä kuuntelussa, mikä häiritsee kokonaisuutta. Taajuuskorjaimella asian olisi voinut korjata, mutta Huawei ei ole tehnyt Freelacelle sovellusta. Muuten äänenlaatu on hyvä ja soittimet erottuvat hyvin. Nappien pitäisi myös vähentää tuulen kohinaa puheluissa. Ominaisuus toimii kuitenkin vaihtelevasti olosuhteista riippuen.

Mainos

Johtopäätökset

Huawei Freelace on tyylikäs ja mukava langaton malli, joka erottuu joukosta sekä herkullisten värivaihtoehtojensa että ominaisuuksiensa ansiosta. Lataus onnistuu helposti kännykän kautta, mutta akunkesto on niin hyvä, ettei siitä tarvitse usein huolehtia. Äänenlaatu on pääosin oikein hyvä, mitä nyt basso on turhan hallitseva.

Karakter
Huawei Freelace

Ääni & Kuva kiteyttää

Pitkä akunkesto. USB-C-liitäntä helppoon lataukseen. Fiksuja ominaisuuksia. Ei sovellusta äänen säätämiseen. Basso mylvii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top