Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Yamaha MusicCast MCR-N870D

Kunnon stereot!

Yamahan kokonaisuus on lähes täydellinen ja soi erinomaisesti.

Julkaistu 21.09.2017 - 18:09
Yamaha MusicCast MCR-N870D
Geir Gråbein Nordby

Useimmissa pienissä stereojärjestelmissä on pitänyt tehdä kompromisseja, mutta Yamaha on nähnyt vaivaa saadakseen kaiken kuntoon. MCR-N870D on Yamahan valikoiman huippua ja parhaiten varusteltu mikrohifijärjestelmä.

Oikeastaan ainoa puute on levysoitinliitännän uupuminen. Muuten kaikki löytyy: suoratoisto wifin tai Bluetoothin kautta, FM/DAB- ja internetradio, Spotify Connect, Tidal ja CD-soitin. Se toimii myös osana monihuonejärjestelmää.

Yamahan kokonaisuus muodostuu kahdesta pienestä kaiuttimesta, vahvistimesta ja langattomasta CD-soittimesta, ja koko systeemi mahtuu kirjahyllyyn. Kaiuttimet ovat 31 cm korkeat ja lakattu kiiltävän mustiksi. 13 cm:n bassoelementti ja 25 mm:n diskantti noudattelevat minijärjestelmien standardikokoja.

Mainos

Vahvistimessa on vain yksi sisääntulo analogisia äänilähteitä varten, ja sitä käyttää CD-soitin. Subwoofer- ja kuulokeulostulojen lisäksi laitteessa on digitaalinen audiosisääntulo takapuolelta löytyvän USB-portin kautta. Siihen saa kiinni läppärin. Sisäänrakennettu digitaalinen muunnin (DAC) tukee korkearesoluutioista ääntä high-end-laitteiden tasoisesti (DSD128 ja PCM 383 kHz).

CD-soitin on langaton, ja se toimii vastaanottajana striimatulle musiikille Bluetoothin tai AirPlayn kautta. Siinä on myös DLNA-tuki, joten muutkin kuin Apple-laitteiden omistajat voivat suoratoistaa musiikkia. Yamahan oma monihuonejärjestelmä on nimeltään MusicCast, ja testikaiuttimet saa liitettyä muissa huoneissa oleviin MusicCast-laitteisiin.

Ohjaus onnistuu kaukosäätimellä tai sovelluksella, joka toimii hyvin. Sovelluksessa pääsee käsiksi soittolistoihin, musiikkia voi lajitella mielensä mukaan ja sieltä löytyvät audiosäädöt ja volyyminsäätö.

Äänenlaatu

Yamahan järjestelmän soundi on hyvin avoin ja tasapainoinen. Vivahteet erottuvat ja sointi on täyteläinen. Jason Isbellin kitarasoundit erottuvat hyvin ja tarkemmin kuin muilla testilaitteilla. Lauluissa on lämmin ja täyteläinen sointi ja piano soi kauniin ilmavasti. Klassisten kappaleiden jousisoittimet ovat tarkkoja, ja niissä kuuluu enemmän syvyyttä ja kolmiulotteisuutta kuin useimmilla testin kilpailijoilla.

Basso ei yllä todella syvälle, mutta Maria Menan laulu osoittaa, että kaiuttimet toistavta bassokitarat uskottavalla syvyydellä ja dynamiikalla. Marian ääni soi hienostuneemmin kuin Pioneerilla, ja MCR-N870D:n äänenlaatu menee myös paria napsua yli Sonosin.

Yamahan stereosysteemi ei ole vain hyvin varusteltu vaan myös parhaita pieniä settejä, joita olemme testanneet – ja erinomainen ostos.

 

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs soundi ja viettelevät dynamiikat. Järjestelmä sisältää kaiken tarvittavan. Ainoa, mikä puuttuu, on levysoitinliitäntä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top