Mainos
Mainos
Mainos

Testissä: 6 over-ear-hifikuuloketta

Rauhalliseen musiikkinautiskeluun

Kuulokkeet eivät ole vain työmatkoja varten. Hyvillä hifikuulokkeilla pääsee musiikin ytimeen vaikka oman nojatuolin rauhassa.

Kuulokkeet ovat mahdollistaneet musiikin kuuntelun paikasta riippumatta. Kun on langattomat kuulokkeet päässä ja Spotify taskussa, kulkee musiikki mukana kaupungilla ja matkoilla. Jatkuvasti lisääntyvien erikoismallien ansiosta kuulokkeet sopivat myös juoksulenkille ja lentokoneeseen.

Onneksi edelleen voi kuunnella musiikkia myös ihan omassa kodissaan. Se on verrattavissa rauhalliseen kahvihetkeen, jolloin huolella tehty kuuma kahvi nautitaan posliinikupista sen sijaan, että hotaisisi bussipysäkillä pahvimukista jotakin kioskin tököttiä.

Valitsimme tähän testiin ”vanhanaikaisia” kuulokkeita, jotka on tarkoitettu oman kodin rauhassa käytettäväksi. Kuulokkeita, joista puuttuvat erityiset ominaisuudet kuten aktiivinen vastamelu, ja joita käytetään perinteiseen tyyliin johdon kanssa. Ääntä varten tarvitaan myös vahvistin, mielellään hyvä sellainen. Hinnan puolesta olemme valinneet astetta parempaa laatua. Ei kuitenkaan norsunluutornitason highend-luokkaa, mutta riittävän hyvää vaativallekin käyttäjälle.

Toisin sanoen on aika etsiä huushollin mukavin löhölinna, nostaa jalat ylös ja laittaa lempimusiikki soimaan. Puhdasta nautintoa ilman, että muut perheenjäsenet tai naapurit häiriintyvät.

Näin saat kaiken irti kuulokkeistasi

Useimpia kuulokkeita voi ohjata suoraan kännykästä (kunhan puhelin ei edusta niin modernia mallia, että kuulokeliitäntä on poistettu…). Kännykän vahvistinpiiri ei kuitenkaan yleensä tee oikeutta musiikille tai kuulokkeille. Niinpä on suositeltavaa käyttää kuulokevahvistinta. Sellaisia saa kotikäyttöön sekä akkukäyttöisenä että johdollisina ratkaisuina. Useimmissa stereovahvistimissa on yhä kuulokeliitännät, jolloin signaali otetaan kaiuttimen ulostulosta – toki vaimennettuna, sillä kuulokkeet kestävät vain watin murto-osan tehoja.

Useimmissa testikuulokkeissa on irrotettava johto. Silloin voi valita, käyttääkö lyhyttä johtoa kaukosäätimellä ja mikrofonilla vai pidempää, kotikäyttöön sopivaa johtoa. Ja sopii myös kokeilla erilaisten johtotyyppien vaikutusta ääneen.

Testissä: Grado Prestige SR325e

Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Nostalgiamatka ensimmäisessä luokassa

Grados Prestige -kuulokkeet tarjoavat upeaa äänenlaatua matkalla tyylikkäisiin Mad Men -tunnelmiin.

Soundi on vivahteikas ja mukaansatempaava. Tyylikäs design. Asettuu kevyesti ja ilmavasti korville.
Paksu, pehmeä johto on tyylikäs mutta liian painava näin kevyille kuulokkeille. Mukavuus voisi olla parempikin.

Grado SR325e näyttää mukavan retrolta. Litteä, nahkapäällysteinen panta ja metallisangoin kiinnitetyt kupit tuovat mieleen 1960-luvun. Kuulokevalmistajat näkevät suuresti vaivaa estääkseen johtoa sotkeutumasta. Grado 325 on ratkaissut ongelman valitsemalla paksuimman johdon, jonka olen kuunaan kuulokkeessa nähnyt: kuusi millimetriä paksu ja kumipäällysteinen! Toisaalta johto on vain puolitoista metriä pitkä. Paksuuden vuoksi johdossa on kokonaiset kahdeksan johdinta.

Kupit ovat suljettua (over-ear) mallia, joskaan ne eivät istu yhtä tiiviisti kuin muilla. Tyynyt ovat puolikiinteää vaahtomuovia, jonka useat kerrokset vaikuttavat käsin liimatulta. Tyynyt antavat keveän ja avoimen tunnun, mikä on varmasti erityisen mukavaa lämpiminä kesäpäivinä. Toisaalta mukavuutta heikentää se, että elementin päällä oleva kangaspäällysteinen metalliverkko lepää suoraan korvaa vasten.

Grado SR325e:n litteä panta ja metallikiinnikkeiset kupit tuovat mieleen 1960-luvun.

 

Ääni ei noudata retrolinjaa, vaan on täysin tätä päivää. Äänikuva on suoraviivainen ja erittäin vivahteikas.

Basso on vakaa ja tiukka, eikä ole helppo estää jalkaa naputtamasta Chris Jonesin No Sanctuary Here -kappaleen mukana.

Keskirekisteri erottuu vähiten. Siinä ei ole siis mitään vikaa, vaan laulu toistuu puhtaasti ja värittymättä. Hugh Maskelan Stimela soi läheisesti ja intiimisti. Vivahteet eivät kuitenkaan pomppaa esiin kuten diskantissa, jonka kevyt ja ilmava sointi on ilo korville.

Kupit edustavat suljettua rakennetta mutta eivät ole yhtä tiiviit kuin monilla muilla.

 

Johtopäätökset

Grado SR325e on ensimmäinen luokan nostalgiatrippi. Soundi on mukaansatempaava ja miellyttävä. Tekee heti mieli kaivaa esiin jokin Miles Davisin levy, kaataa vähän viskiä lasiin ja uppoutua Chesterfield-nojatuoliin. Mutta kauankohan siinä jaksaisi olla? Vaikka soundi onkin vivahteikas ja nautinnollinen matalimmista bassoista korkeimpiin nuotteihin, ei kuulokkeiden mukavuus vakuuta yhtä lailla.

Faktat

Elementit: 40 mm

Taajuusalue: 18–24 000 Hz

Herkkyys: 99,8 dB

Impedanssi: 32 ohmia

Enimmäiskuormitus: Ei ilmoitettu

Johto: 1,5 m, kiinteä

Paino: 260 g (ilman johtoa)

Verkkosivusto: gradolabs.com

Hinta: 400 €

Bästa pris på Grado Prestige SR325e

Testissä: Meze Audio 99 Classics

Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Iso hurmuri

Mezen puukuulokkeet tarjoavat lämmintä soundia.

Miellyttävä ja matala basso. Lämmin klangi, joka sopii kaiken tyyppiseen musiikkiin.
Ylärekisteri uhkaa tummentua. Basso voi joskus olla liian raskas.

Romanialainen Meze Audio 99 Classics näyttää todella klassiselta. Suuret kupit ovat pähkinäpuuta. Memory foamista tehdyt tyynyt on päällystetty tekonahalla. Myös teräspannassa on tekonahkaa. Mukana tulee kaksi johtoa: yksi kaukosäätimellä ja yksi kotikäyttöön tarkoitettu. Molemmat ovat kangaspäällysteisiä, jotta vältyttäisiin johtosotkulta. Kuulokkeet tuntuvat päässä mukavalta, joskin sankaan tarttuu pari hiusta joka kerta kun otan kuulokkeet pois.

Meze Audio 99 Classics on selvästi tarkoitettu nautiskeluun. Soundi on lämmin ja hurmaava. Laita hyvä livelevy soimaan ja pääset heti konsertin tunnelmaan. Olen kuullut Jazz at the Pawnshopin Confessin-kappaleen soivan terävämmin ja analyyttisemmin, mutta harvoin näin mukaansa tempaavasti.

Meze Audio 99 Classics on tehty tyylikkääseen kotoiluun.

 

Mezen bassossa riittää tujua. Chris Jonesin No Sancturay Here soi melkein pelottavalla painolla. Onneksi basso on yhtä puhdas ja värittymätön kuin vahvakin. Basso ulottuu myös matalimpiin ääniin eikä jää vain keskibasson liioitteluksi.

Muut rekisterit jäävät basson varjoon. 99 Classics ei kuitenkaan tunnu synkältä, vaan kyse on lämmöstä.

Kun soundiin tutustuu paremmin, alkaa keskirekisteri näyttäytyä puhtaana ja vivahteikkaana. Soitinten omat luonteet ja laulu soivat selkeästi ja tasapainoisesti.

Diskantti on vähiten hallitsevassa roolissa. Aivan kuin hi-hatin ylle olisi heitetty nenäliina ja pianonkin vaimennuspedaali jäisi puolitiehen.

Suuret kupit ovat pähkinäpuuta.

 

Johtopäätökset

Meze Audio 99 Classics on tehty kotoiluun ja livetaltiointien ja lempilevyjen kuunteluun. Se ei keskity yksityiskohtiin mutta luo hurmaavan yleisvaikutelman. Vivahteita eikä puhtautta puutu, mutta kuulokkeet välittävät enneminkin mukaansa tempaavia elämyksiä kuin kylmän viileää analyysiä. Ja siitähän musiikissa loppujen lopuksi on kyse. Raskas basso viettelee toiset ja säikäyttää toiset, mutta laatu on huippua.

Faktat

Elementit: 40 mm

Taajuusalue: 15–25 000 Hz

Herkkyys: 103 dB

Impedanssi: 32 ohmia

Enimmäiskuormitus: 50 mW

Johto: Irrotettava, Kevlar/OFC

Paino: 260 g (ilman johtoa)

Verkkosivusto: mezeaudio.com

Hinta: 330 €

Bästa pris på Meze Audio 99 Classics

Testissä: Sony MDR-1AM2

Höyhenenkevyttä mukavuutta

Pyöreä ja miellyttävä ääni sopii rentouttavaan nautiskeluun etenkin kännykästä kuunneltuna.

Hyvät dynamiikat ja vakaa basso. Erittäin mukavat päässä. Hyvä hinta.
Bassoa on hitusen liioiteltu. Soundi on miellyttävä mutta ei erityisen tarkka

Piirun verran yli metrin mittainen johto ja minijakkiliitäntä kielivät siitä, että Sony on suunnitellut MDR-1AM2-kuulokkeensa enemmänkin kännykkäkäyttöön kuin sohvalla makoiluun. Pakettiin kuuluu kyllä kolme johtoa.

Sony MDR-1AM2 edustaa suljettua over-ear-mallia, jonka design ovaalinmuotoisine kuppeineen on tuttua Sonya. Panta on päällystetty pehmeällä tekonahalla, samoin kupit, jotka ovat erittäin mukavat. Kokonaisuutena kuulokkeet tuntuvat hyvin mukavilta päässä. Ne ovat niin kevyet ja pehmeät että niiden olemassaolon melkein unohtaa.

Kuulokkeet hänelle, joka haluaa rentoutua ja nauttia musiikista täydellisen mukavuuden saattelemana.

 

Basso on tehokas ja erotteleva eikä äidy pahasti liioittelemaan. Suljetun rakenteen ansiosta rummuissa on hyvää painetta. MDR-AM1-kuulokkeissa on itse asiassa erittäin hyvät dynamiikat. Rummut Bob Dylanin Man in the Long Black Coat -kappaleessa sykkivät rytmikkäästi. The Woolf is Getting Marriedin I am Stretched on Your Grave -kappaleen tilantuntu välittyy todella upeasti.

Keskirekisteri soi miellyttävästi eikä suurempia painotuksia löydy, mutta se ei ole yhtä vivahteikas ja puhdas kuin testin parhaimmissa malleissa. Hamiltonin Right Hand Man -kappaleen kolme laulajaa erottuvat hyvin toisistaan, mikäli soitin erottelee äänet. Ja sitä ei nyt tapahdu.

Diskantti mukailee muiden rekisterien tyyliä: tasapaino on hyvä eikä äänikuva ole liian synkkä. Mutta se hi-hatin viimeinen, kevyt ja ilmava ”pssht” jää puuttumaan.

Ovaalit kupit ovat tuttua Sonya.

 

Johtopäätökset

Sony MDR-1AM2 sopii hänelle, joka haluaa kuunnella kännykästään musiikkia rauhassa täydellisen mukavista kuulokkeista. Silloin höyhenenkevyt rakenne ja pehmeä verhoilu pääsevät oikeuksiinsa. Silloin myös kolmasosan kalliimpia kilpailijoita edullisempi hinta on perusteltu. Jos kuitenkin kaipaa analysoivampaa otetta kuulokkeiltaan, kannattaa jatkaa etsintöjä.

Faktat

Elementit: 40 mm

Taajuusalue: 3–100 000 Hz

Herkkyys: 98 dB

Impedanssi: 16 ohmia

Enimmäiskuormitus: Ei ilmoitettu

Johto: 120 cm, irrotettava

Paino: 187 g (ilman johtoa)

Verkkosivusto: sony.fi

Hinta: 250 €

Bästa pris på Sony MDR-1AM2

Testissä: AKG K550 MKIII

Huhtikuu 2018
AKG K550 MKIII
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Yllättävän tarkka

AKG:n suuret ja tyylikkäät kuulokkeet kaivavat musiikista uusia yksityiskohtia.

Vivahteikas ääni, joka on enemmän kuin hintansa väärti. Mukaansa tempaava basso.
Rakenne ei ole yhtä laadukas kuin kalliimmissa malleissa. Basso voisi olla tarkempi.

AKG on tehnyt kuulokkeita jo vuosia ja sillä on pitkä perinne ammattilaispuolella, jossa valmistaja tunnetaan myös mikrofoneistaan. AKG on alun perin Itävallan Wienistä, mutta nykyisin osa Harman groupia, jonka taas omistaa Samsung.

AKG K550 MKIII on suuri – erittäin suuri – suljettu over-ear-malli. Kupit ovat melkein CD-levyn kokoiset, ja ne on pehmustettu pehmeästä nahasta ja memory foamista tehdyillä tyynyillä. Kuulokkeet ovat mattamustaa muovia, mutta koon lisäksi mikään ei erityisemmin erota mallia joukosta. Johto on pehmeä ja irrotettava.

Basso on raskas ja vakaa – ja tarpeeksi tehokas tempaamaan mukaan. Silti sitä ei ole liioiteltu liikaa (pieni liioittelu on vain hyväksi). Basso ei ole yhtä matala ja dynaaminen kuin testin parhailla kuulokkeilla, mutta ilman vertailua siihen tuskin kiinnittäisi huomiota.

Kuulokkeet ovat mattamustaa muovia eivätkä ne erotu kokoaan lukuun ottamatta joukosta.

 

Keskirekisteri tuntuu melko vääristymättömältä ja laulu persoonalliselta kaksiulotteisen sijaan. Tarkkuus ei ole Shuren luokkaa, mutta toisaalta hintakin on halvempi. AKG K550 MKIII on todennäköisesti helpompi kumppani hänelle, joka ei tarvitse ammattilaista analyysityökalua vaan haluaa vain nautiskella musiikista.

Vaikka lämmin ja täyteläinen basso saa suurimman huomion, on diskantti on erittäin miellyttävä ja erotteleva. Stevie Ray Vaughanin soolokitara Tin Pan Alley -kappaleessa on kuin pieniä ja teräviä transientteja pulppuava lähde.

Johtopäätökset

AKG K550 MKIII tarjoaa todella hyvin vastinetta rahoille. Kuulokkeet tarjoilevat yhtä hyvin lämmintä ja miellyttävää tunnelmaa kuin tiukkaa rockiakin. Äänentoisto on yllättävän tarkkaa paljastaen hyvän ja huonon äänityksen erot armotta. Hinta on vain puolet testin kalleimmista laitteisiin verrattuna, mutta silti AKG on niille kova vastus. Sanat ”Reference Headphones” tulee siis ottaa vakavasti.

Faktat

Elementit: 50 mm

Taajuusalue: 12–28 000 Hz

Herkkyys: 114 dB

Impedanssi: 32 ohmia

Enimmäiskuormitus: 200 mW

Johto: 3 m, irrotettava

Paino: 305 g (ilman johtoa)

Verkkosivusto: akg.fi

Hinta: 200 €

Bästa pris på AKG K550 MKIII

Testissä: Audio-Technica ATH-AD900X

Huhtikuu 2018
Audio-Technica ATH-AD900X
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Kaikin puolin ilmava

Audio-Tehnica vakuuttaa ilmavuudellaan niin fysiikan kuin äänen puolesta.

Ultrakevyt ja ilmava soundi. Huippumukavat päässä.
Basso ei ole yhtä tehokas kuin parhaissa suljetuissa malleissa.

Audio-Technica ATH-AD900X -kuulokkeiden lisänimi Air tuntuu erittäin soveliaalta. Ensinnäkin avoimen rakenteen kuulokkeet koostuvat lähestulkoon ei-mistään. Suurisilmäisen verkon läpi kelpaa ihastella kuulokkeiden rakennetta. Myös panta on melkein ilmaa: kiinteän pannan sijaan päätä tukee muutama tyyny. Ratkaisut säästävät painoa ja muuten suurehkosta koostaan huolimatta ATH-AD900X on kevyimmän tuntuisia over-ear-kuulokkeita.

Audio-Technican kuulokkeiden soundi on yhtä avoin ja ilmava kuin kuulokkeet itsekin. Livemusiikki kuulostaa todellakin elävältä, mutta tietenkin kuulokkeet selviävät upeasti myös studiolevytyksistä.

ATH-AD900X-kuulokkeiden lisänimi Air sopii kuin nenä päähän.

 

Basso ei ole tehokas kuin joissakin suljetuissa malleissa (etenkin verrattuna Meze 99 Classicsiin). Toisaalta ne eivät jää kauaksi Shure SRH940:n bassontoistosta. Ja kuiva se on kuin hiekkapaperi kesäpäivänä.

Laulu soi avoimesti ja vapaasti, ilman häivähdystäkään suljetusta tai pakatusta fiiliksestä. Therese Juelin Tiden bara går -liveversio tuntuu täydellisen elävältä. Sama pätee diskanttiin, josta pienet perkussiot erottuvat kirkkaasti ja täysin painottomasti.

Johtopäätökset

Audio-Technica ATH-AD900X on tyylikäs kuulokemalli, jonka kuuntelu on täydellisen rentouttavaa. Tunnelma ei ole yhtä eristäytynyt kuin suljetuilla malleilla. Kääntöpuolena avoimessa mallissa on äänen vuotaminen ulos, joten muut pääsevät jakamaan musiikin, halusipa sitä tai ei. ATH-AD900X.n soundi on erittäin onnistunut. Se toimii erityisen hyvin jazzin ja klassisen musiikin kuunteluun, samoin laulun.

Faktat

Elementit: 53 mm

Taajuusalue: 5–35 000 Hz

Herkkyys: 100 dB

Impedanssi: 38 ohmia

Enimmäiskuormitus: 1 000 mW

Johto: 3 m, kiinteä

Paino: 265 g

Verkkosivusto: eu.audio-technica.com

Maahantuoja: soundtools.fi

Hinta: 330 €

Bästa pris på Audio-Technica ATH-AD900X

Testissä: Shure SRH940

Huhtikuu 2018
Shure SRH940
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Työkalu studioon

Shuren referenssikuulokkeet sopivat myös ammattilaisten studiokäyttöön.

Erotteleva ja puhdas soundi. Poikkeuksellisen neutraali äänentoisto kaikissa rekistereissä.
Eivät tempaa mukaansa kuten jotkin bassovoittoisemmat, kotikäyttöön suunnitellut kuulokkeet.

Amerikkalainen Shure on yksi hifipuolen vanhoista tekijöistä. Vaikka yritys on yli 90-vuotias, ovat kuulokkeet kuuluneet listalle vasta yhdeksän vuoden ajan.

SRH940 kuuluu Shuren ammattilaiskategoriaan, ja sitä pidetään studiokäyttöön soveltuvana referenssimallina. Shure kuvaa mallia jopa tarkemmaksi kuin kalliimpaa SRH1540:aa, jonka toisaalta sanotaan olevan hauskempi kuunneltava.

SRH940-mallin mukana tulee kaksi johtoa: tavallinen suora johto ja vanhanaikainen spiraalijohto – juuri sellainen, jollainen useimmissa kuulokkeissa oli allekirjoittaneen ollessa teini! Iskunkestävässä (!) kotelosta löytyy ylimääräiset veluuriset tyynyt, jotka ovat muuten samanlaiset kuin kuulokkeissa mukana tulevat.

Kupit ja panta ovat hopeanväristä muovia.

 

Kupit ja panta ovat hopeanväristä muovia, mikä ei tunnu erityisen ylelliseltä, mutta toimii toki työkuulokkeissa.

Shure SRH940 on suljetun tyypin kuuloke. Kupit eristävät hyvin ulkopuolisia ääniä, mutta suljetuissa malleissa ilmavuus ei usein yllä avoimien mallien tasolle.

Basso on toisaalta suljettujen mallien valtti. Shure SRH940 ei ole bassoltaan yhtä äärimmäinen kuin vaikkapa Meze 99 Classics. Mutta basso kyllä toimii, kuten huomaa heti, kun laittaa vähänkin bassoisamman kappaleen soimaan.

Dynamiikat ovat todella, todella hienot. Myös keskirekisterin erottelevuus on erinomaista. Piano ja kuorolaulu Songs from Liquid Daysin Open the Kingdom -kappaleella soivat täydellisen puhtaina. Sama pätee Right Hand Manin lauluun, josta on helppo erottaa kolmen laulajan persoonallisuudet.

Upea resoluutio jatkuu diskanttirekisterissä, jossa hi-hatin rumpuvispilät toistuvat kirkkaasti. Kevyttä ja ilmavaa – mutta ei ylitsevuotavaa.

Dynamiikat ovat todella, todella hienot. Myös keskirekisterin erottelevuus on erinomaista.

 

Johtopäätökset

Shure SRH940 -kuulokkeilla ei voi sanoa olevan heikkouksia. Malli hoitelee niin raskaan rockin kuin taidemusiikinkin ja kaiken siltä väliltä, ja sen erottelevuus on tässä hintaluokassa loistava. Kaikki taajuudet toistuvat puhtaasti minkään nousematta toista tärkeämmäksi. Täytyy myös sanoa, että mallin ”studio reference” -merkintä on ansaittu. Näitä kuulokkeita kelpaa pitää päässä koko pitkän päivän miksauspöydän ääressä.

Faktat

Elementit: 40 mm

Taajuusalue: 5–30 000 Hz

Herkkyys: 100 dB

Impedanssi: 42 ohmia

Enimmäiskuormitus: 1 000 mW

Johto: 3 m spiraalijohto, irrotettava

Paino: 322 g (ilman johtoa)

Verkkosivusto: shure.eu

Hinta: 250 €

Maahantuoja: brightgroup.fi

Bästa pris på Shure SRH940
Kuulokkeet ovat mahdollistaneet musiikin kuuntelun paikasta riippumatta. Kun on langattomat kuulokkeet päässä ja Spotify taskussa, kulkee musiikki mukana kaupungilla ja matkoilla. Jatkuvasti lisääntyvien erikoismallien ansiosta kuulokkeet sopivat myös juoksulenkille ja lentokoneeseen. Onneksi edelleen voi kuunnella musiikkia myös ihan omassa kodissaan. Se on verrattavissa rauhalliseen kahvihetkeen, jolloin huolella tehty kuuma kahvi nautitaan posliinikupista sen sijaan, että hotaisisi bussipysäkillä pahvimukista jotakin kioskin tököttiä. Valitsimme tähän testiin ”vanhanaikaisia” kuulokkeita, jotka on tarkoitettu oman kodin rauhassa käytettäväksi. Kuulokkeita, joista puuttuvat erityiset ominaisuudet kuten aktiivinen vastamelu, ja joita käytetään perinteiseen tyyliin johdon kanssa. Ääntä varten tarvitaan myös vahvistin, mielellään hyvä sellainen. Hinnan puolesta olemme valinneet astetta parempaa laatua. Ei kuitenkaan norsunluutornitason highend-luokkaa, mutta riittävän hyvää vaativallekin käyttäjälle. Toisin sanoen on aika etsiä huushollin mukavin löhölinna, nostaa jalat ylös ja laittaa lempimusiikki soimaan. Puhdasta nautintoa ilman, että muut perheenjäsenet tai naapurit häiriintyvät.

Näin saat kaiken irti kuulokkeistasi

Useimpia kuulokkeita voi ohjata suoraan kännykästä (kunhan puhelin ei edusta niin modernia mallia, että kuulokeliitäntä on poistettu…). Kännykän vahvistinpiiri ei kuitenkaan yleensä tee oikeutta musiikille tai kuulokkeille. Niinpä on suositeltavaa käyttää kuulokevahvistinta. Sellaisia saa kotikäyttöön sekä akkukäyttöisenä että johdollisina ratkaisuina. Useimmissa stereovahvistimissa on yhä kuulokeliitännät, jolloin signaali otetaan kaiuttimen ulostulosta – toki vaimennettuna, sillä kuulokkeet kestävät vain watin murto-osan tehoja. Useimmissa testikuulokkeissa on irrotettava johto. Silloin voi valita, käyttääkö lyhyttä johtoa kaukosäätimellä ja mikrofonilla vai pidempää, kotikäyttöön sopivaa johtoa. Ja sopii myös kokeilla erilaisten johtotyyppien vaikutusta ääneen.
Pääsy kaikkiin Ääni & Kuvan sisältöihin | Kuukauden ilmainen tilaus | Testiarkistomme vapaa käyttö
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
Digitaalinen tilaus
0 €/kk1. kuukausi ilmaiseksi
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle
-
Vain 5 €/kk, voit irtisanoa milloin tahansa
Bästa pris på 6 over-ear-hifikuuloketta

Lisää

Keskustelu
Sony KD-65AG9

Lisää ruutia!

Sonyn paras OLED-televisio tekee vaikutuksen mehukkaalla kuvallaan – mutta kunnollinen HDR-fiilis uupuu.

Sony WF-1000XM3

Mahtavuutta minikoossa

Sonyn uudet ANC-nappikuulokkeet ovat kuin täysikokoisten vastamelukuulokkeiden parhaiden puolien langaton miniversio.

6 kannettavaa kaiutinta

Musiikki mukaan matkalle!

Kätevä kannettava kaiutin viihdyttää niin rannalla kuin piknikilläkin.

Kygo Life A11/800

Kygo haastaa Bosen ja Sonyn

Norjalainen lifestylebrändi Kygo hyppää mukaan ylellisten vastamelukuulokkeiden markkinaan.

SteelSeries Arctis Pro Wireless

Täydellisesti hallinnassa

On vaikea kuvitella parempia pelikuulokkeita kuin SteelSeriesin huippumalli.

Saammeko esitellä: pöyristyttävän hyvä 8K-tv!

Sonyn ensimmäinen 8K-televisio saa hifistelijän lähes kyynelehtimään ihastuksesta.

Logitech G502 Lightspeed

Peliklassikko on irti!

G512-hiiren langaton versio on yhtä hyvä kuin edeltäjänsä, erona on vain johdottomuus (ja hinta).

Tivoli Audio PAL+ BT

Helppoa kuin heinänteko

Tivolin matkaradio on entistäkin parempi – ja sopii kaikkiin kesän rientoihin!

Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

Kannettavien maaottelu: Kiina–Taiwan

Asus on PC-markkinoiden valtiaita, ja Huawei taas melko tuore tulokas alalla. Kumpi onnistuu ultrabookinsa kohdalla paremmin?

LG OLED65C9

Onko tässä paras OLED?

LG:n uusi sulavalinjainen OLED65C9 on varustettu kuumimmilla ominaisuuksilla ja mahtavalla kuvanlaadulla – sekä hämmästyttävästi kilpailijoitaan edullisemmalla hinnalla.

Mainos
Sony IER-Z1R

Miltä kuulostavat 2 000 euron nappikuulokkeet?

Pitäkää kiinni hatuistanne! Kaikkien aikojen kalleimmat testaamamme nappikuulokkeet toistavat musiikin mikroskooppisella tarkkuudella.

Sony KD-75XG9505

Sonyn paras LCD tykittää adrenaliinia

Sony KD-75XG9505 vakuuttaa upealla kontrastillaan ja syvillä väreillään, joiden ansiosta kuva on ilmiömäisen hyvä.

5 bilekaiutinta

Kunnon basso, kunnon bileet

Kokosimme kovaäänisimmät kaiuttimet kesän juhliin.

6 jalustakaiutinta

Mieletön ääni, pieni kaiutin

Kompaktista jalustakaiuttimesta saa todella hyvää ääntä, jos ei tyydy ihan halvimpaan.

6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

3 pelikuuloketta

Perhesuhteita

Logitech vastaan Logitech. Pitkääkö aina olla kalleinta vai viekö edullisin malli voiton?

9 älykaiutinta

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Kaksintaistelu: 2 pelikannettavaa

Uusi sheriffi kaupungissa

Kauppoihin on saatu ensimmäiset Nvidian kaikkien aikojen nopeimmalla näytönohjaimella varustetut pelikannettavat. Kumpi vetää nopeammin?

5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Mainos
Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.