Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

Samsung yrittää liikaa

Galaxy S20 Ultra tarjoaa lukuisia innovatiivisia ominaisuuksia, jotka kuitenkin kompastelevat päivityksistä huolimatta.

Julkaistu 27.07.2020 - 00:00
Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)
Jonas Ekelund

Galaxy S -sarja oli vuosia suosikkimme ainakin kameran osalta. Sitten Huawei aloitti yhteistyön Leican kanssa ja ajoi viime vuonna Samsungin ohi. Nyt käynnissä on täysi hulina, kun valmistajat kilpailevat kameroiden määrillä ja erikoisilla ominaisuuksilla. Samsungilla on uutuutena periskooppilinssi, joka tarjoaa laajemman zoom-alueen, ja kamera asettaa myös uuden ennätyksen 108 megapikselin kennollaan. Telefotolinssissäkin on testin korkein resoluutio.

Samsung Galaxy Ultra cameras 1

Sovellus

Perusasetuksella salama, itselaukaisin, kuvasuhde, liikkuva kuva ja filtterit löytyvät helposti. Ainoa helposti löytyvä kohdeasetus on ”single take”, joka ottaa monta kuvaversiota ja antaa valita parhaan jälkikäteen. Yökuvaus ja Pro-asetus olisivat saaneet löytyä samasta paikasta, mutta ne on typerästi piilotettu alavalikkoon yhdessä panoraaman, slow motionin ja timelapsen kanssa. Ominaisuuksia ja toimintoja on niin paljon, ettei meillä ole edes tilaa mainita niitä kaikkia tässä.

Mainos

camera app samsung rotated

Kuvanlaatu

Parhaimmillaan Ultra ottaa erinomaisia kuvia, joiden dynaaminen alue ja valotus ovat kohdillaan. Joskus automatiikka nikottelee ja kompuroi valkotasapainon kanssa. Fokuksessa on ongelmia makro- ja hämäräkuvauksessa, ja jälkimmäisessä värit ovat liian lämpimät. Telelinssi nojaa liiaksi hybridizoomiin, joka toimii vaihtelevalla menestyksellä. Ultralaajakuva kohtaa haasteita kohteiden kanssa, joissa on sekä kirkkaita että varjoisia kohtia.

Johtopäätökset

Samsungin kaikkien aikojen kehittynein kamerakännykkä jättää ristiriitaisen olon. Hyvissä olosuhteissa kuvat ovat upeita, mutta toisaalta automatiikka voi joskus mokata kuvat. Lopputulokseen on vaikea suhtautua luottavaisesti – koskaan ei voi tietää, tuleeko kuvasta hyvä vai ei. Pääosin ongelma on ohjelmistossa, johon Samsung on julkaissut useita päivityksiä julkaisunsa jälkeen. Iso ongelma on ehkä myös siinä, että kännykkään on haluttu tuoda mahdollisimman paljon ominaisuuksia ja on unohdettu se tärkein seikka: tasalaatuisen hyvät kuvat.

https://youtu.be/ut3ay2zLCcA

Karakter
Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)
High End

Erittäin korkea resoluutio, joka tarjoaa erinomaisen digitaalisen zoomin. Paljon ominaisuuksia. Erittäin kallis. Epäluotettava automatiikka. Ongelmia autofokuksessa.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top