TESTISSÄ: Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

Samsung yrittää liikaa

Galaxy S20 Ultra tarjoaa lukuisia innovatiivisia ominaisuuksia, jotka kuitenkin kompastelevat päivityksistä huolimatta.

Karakter
Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)
forfatter
Julkaistu 27.07.2020 - 00:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Erittäin korkea resoluutio, joka tarjoaa erinomaisen digitaalisen zoomin. Paljon ominaisuuksia.
Erittäin kallis. Epäluotettava automatiikka. Ongelmia autofokuksessa.
Faktat
  • Näyttö: 6,9 tuuman AMOLED 1440 x 3200 (511 ppi)
  • Muisti/tallennustila: 12-16 GB / 128-512 GB + uSDXC
  • Laajakuvakamera: 108 Mp 26 mm F1.8 1/1.33″ OIS
  • Telefotokamera 4x: 48 Mp 103 mm F3.5 1/2.0″ OIS
  • Ultralaajakuvakamera: 12 Mp 13 mm F2.2
  • Selfiekamera: 40 Mp 26 mm F2.2
  • Mitat/paino: 167 x 76 x 8,8 mm/222 g
  • Akku: 5000 mAh, 45W lataus, 15W QI-lataus
  • Verkkosivusto: samsung.com

Galaxy S -sarja oli vuosia suosikkimme ainakin kameran osalta. Sitten Huawei aloitti yhteistyön Leican kanssa ja ajoi viime vuonna Samsungin ohi. Nyt käynnissä on täysi hulina, kun valmistajat kilpailevat kameroiden määrillä ja erikoisilla ominaisuuksilla. Samsungilla on uutuutena periskooppilinssi, joka tarjoaa laajemman zoom-alueen, ja kamera asettaa myös uuden ennätyksen 108 megapikselin kennollaan. Telefotolinssissäkin on testin korkein resoluutio.

Sovellus

Perusasetuksella salama, itselaukaisin, kuvasuhde, liikkuva kuva ja filtterit löytyvät helposti. Ainoa helposti löytyvä kohdeasetus on ”single take”, joka ottaa monta kuvaversiota ja antaa valita parhaan jälkikäteen. Yökuvaus ja Pro-asetus olisivat saaneet löytyä samasta paikasta, mutta ne on typerästi piilotettu alavalikkoon yhdessä panoraaman, slow motionin ja timelapsen kanssa. Ominaisuuksia ja toimintoja on niin paljon, ettei meillä ole edes tilaa mainita niitä kaikkia tässä.

Kuvanlaatu

Parhaimmillaan Ultra ottaa erinomaisia kuvia, joiden dynaaminen alue ja valotus ovat kohdillaan. Joskus automatiikka nikottelee ja kompuroi valkotasapainon kanssa. Fokuksessa on ongelmia makro- ja hämäräkuvauksessa, ja jälkimmäisessä värit ovat liian lämpimät. Telelinssi nojaa liiaksi hybridizoomiin, joka toimii vaihtelevalla menestyksellä. Ultralaajakuva kohtaa haasteita kohteiden kanssa, joissa on sekä kirkkaita että varjoisia kohtia.

Johtopäätökset

Samsungin kaikkien aikojen kehittynein kamerakännykkä jättää ristiriitaisen olon. Hyvissä olosuhteissa kuvat ovat upeita, mutta toisaalta automatiikka voi joskus mokata kuvat. Lopputulokseen on vaikea suhtautua luottavaisesti – koskaan ei voi tietää, tuleeko kuvasta hyvä vai ei. Pääosin ongelma on ohjelmistossa, johon Samsung on julkaissut useita päivityksiä julkaisunsa jälkeen. Iso ongelma on ehkä myös siinä, että kännykkään on haluttu tuoda mahdollisimman paljon ominaisuuksia ja on unohdettu se tärkein seikka: tasalaatuisen hyvät kuvat.

https://youtu.be/ut3ay2zLCcA

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Mainos

Päivän tarjoukset

Send this to a friend