Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Huawei P40 Pro+ (kamera)

Ensimmäinen 10x zoom kännykässä

Huawein kyky mahduttaa kameratekniikkaa uuteen puhelimeensa jaksaa hämmästyttää.

Julkaistu 27.07.2020 - 00:00
Huawei P40 Pro+ (kamera)
Jonas Ekelund

Huawei hyppäsi kännykkäkameroiden johtoon P30 Pro -mallinsa 5-kertaisella telelinssillä, ja valitsimmekin sen vuoden parhaaksi kamerakännykäksi 2019. Tämän vuoden P40 Pro on saanut entistä suuremman resoluution ja valoherkkyyden kameroihinsa. Ja sitten pullahti tämä P40 Pro+ -malli, jossa kameran 5x on korvattu yhdellä 3x- ja yhdellä 10x-kameralla! Itu on siinä, että tavallisella kameralla on parempi valoherkkyys, ja toista voi käyttää tarkkaan suurennokseen silloin, kun zoomia oikeasti tarvitaan.

huawei p40 pro optics
Kuinka mahduttaa zoom-objektiivi kännykkään. Kuva: Huawei

Sovellus

Perusasetus on helppokäyttöinen: zoomin ohjaus on selkeää, ja salama, värifiltteri ja automatiikka heti saatavilla. Pikavalinnoista pääsee bokehiin, yökuvaukseen, muotokuvaukseen ja Pro-asetukseen. Jälkimmäisessä voi säätää ISO-lukua, fokuspisteitä, suljinnopeutta, valotusta, autofokusta ja valkotasapainoa sekä valita tallennusformaatiksi RAW-tiedoston. Alavalikosta löytyy erikoisempia toimintoja kuten panoraama, time-lapse, slow motion ja jopa vedenalainen kuvaus. Muiden kuvaussovellusten käyttö on varsin rajallista, sillä Huawei ei saa edelleenkään käyttää Google Play -sovelluskauppaa.

camera app huawei scaled

Mainos

Kuvanlaatu

Pääkamera on tuottaa tarkasti valottuneita ja teräviä kuvia. Luonnollista ilmettä hakevan on syytä olla varovainen automaattikuvauksen kanssa, sillä se tuottaa helposti liioitellun värikylläisiä kuvia. Laajakuvalinssi on kokenut suurimman päivityksen sitten P30-mallin ja on nyt huippuluokkaa. Tavallinen zoom on yhtä hyvä kuin kilpailijoillakin, mutta kun laittaa päälle 10-kertaisen optisen zoomin, muut tippuvat auttamatta kelkasta. Jos kännykän onnistuu pitämään vakaana, voi saada huikeita kuvia etäisistä kohteista, jotka ennen vaativat oikean kameran käyttöä.

Johtopäätökset

Kun kännykässä on 18, 23, 50 ja 240 mm:n objektiivi, voi pokkarin tai järkkärin jättää jo huoletta kotiin lomareissuillakin. Jos kamera on puhelimen tärkein ominaisuus ja sietää rajatun sovellusvalikoiman, on P40 Pro ehdottomasti paras valinta. Jos 10x zoom on riittävän houkuttava ominaisuus, kannattaa myös maksaa pari sataa enemmän ja satsata P40 Pro+ -malliin. Tässä on alan uusi valtias, jonka tasolle kilpailijoilta kestää vielä hetken yltää.

Karakter
Huawei P40 Pro+ (kamera)
High End

10-kertainen teleobjektiivi! Testin suurin kenno. Erinomainen kuvanlaatu. Automaatio saattaa tehdä väreistä ylikylläiset. Paljon kalliimpi kuin tavallinen P40 Pro! Kamerasovellusten valikoima on rajattu.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top