Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Apple iPhone 11 Pro (kamera)

Suuri askel iPhonelle

Jännittäviä kuva-asetuksia ei juuri ole, mutta kuvat onnistuvat lähes aina iPhone 11 Prolla.

Julkaistu 27.07.2020 - 00:00
Apple iPhone 11 Pro (kamera)
Jonas Ekelund

Apple iphone 11 pro ultrawide web 1
Uusi kamera. Kuva: Apple

Viime vuoden iPhone XS antoi ymmärtää, että Apple on tippunut kelkasta, sillä puhelinmallissa oli vain kaksi kameraa. iPhone 11 Pro Max oli saanut laajakuvalinssin, mutta taas kilpailijat ovat menneet ohi: telefotossa saattaa olla kolminkertainen tai vaikka kymmenkertainen suurennos, kun taas Apple on jäänyt 2x zoomiin.

Apple iPhone 11 Pro Ultra Wide 091019 1
Kuvassa näkyy fiksusti myös kuvan ulkopuolelle jäävä alue, kun zoomaa. Kuva: Apple

Sovellus

Ensisilmäyksellä Applen kamerasovellus ei vaikuta yhtä edistykselliseltä kuin Androidin vastaavat. Asetuksia ja hauskoja kuvafilttereitä on vähänlaisesti, edes Pro-asetusta ei ole. Muutaman tempun sovellus kuitenkin osaa. Hämärässä kameraan ilmestyy yökuvausikoni, jolloin valotusta voi säätää itse. Jos valaistus on keskihämärää, sovellus käyttää automaattisesti Deep Fusion -ominaisuutta, joka yhdistelee eri valotuksia onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Pyyhkäisemällä suljinnappia vasemmalla saa otettua kuvasarjan, ja painamalla pitkään otettua videota.

Apple iPhone 11 Pro Night Mode
iPhone 11 Pron yökuvaus toimii varsin hyvin. Kuva: Apple

Kuvanlaatu

Viime vuoden iPhonen tapaan puhelin löytää hyvin oikean valotuksen ja luonnolliset värit vaihtelevissakin olosuhteissa. Värintoisto on vuosien varrella vain parantunut. Kuvankäsittely yhdessä Deep Fusion -ominaisuuden kanssa tuottaa vivahteikkaampia ja puhtaampia kuvia. Ainakin pääkameran kohdalla, sillä laajakuva ja telefoto eivät yllä ihan samalle tasolle. Yökuvauskaan ei ole maailman huippua, vaikka onkin huomattavasti parempaa kuin iPhone X:ssä.

Mainos

Johtopäätökset

Vihdoinkin iPhone, jossa on laajakuvamahdollisuus ja toimiva yökuvaus. 11 Pro on Applen kaikkien aikojen joustavin ja laadukkain kamera, jonka luonnolliset värit ja vivahteikkuus tuottavat lähes aina onnistuneen kuvan. Androidin käyttäjille tämä ei ehkä riitä vaihtamaan leiriä, mutta jos on tyytymätön vanhan iPhonensa kuvanlaatuun, on hyvä tietää, että nyt kannattaa vaihtaa.

https://youtu.be/Gb2xJ-GMKmo

Karakter
Apple iPhone 11 Pro (kamera)
High End

Luonnolliset kuvat. Kehittynyt kuvankäsittely. Fiksuja ominaisuuksia. Vain 2-kertainen zoom. Applen sovellus ei ole enää kehityksen kärjessä. Yökuvaus ei ole huippua.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top