Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Jays u-Jays Wireless

Hyvänkuuloiset mutta epäkäytännölliset kuulokkeet

Laatukuulokkeissa on todella hyvä äänenlaatu mutta myös ärsyttävät hetkensä.

Julkaistu 29.11.2017 - 10:17
Jays u-Jays Wireless
Jonas Ekelund

Jays tunnetaan parhaiten nappikuulokkeistaan, mutta valmistajalla on myös on-ear-kuulokkeita. Testasimme aiemmin tänä vuonna u-Jays-kuulokkeet hyvin tuloksin, emmekä yllättyneet kuullessamme niiden langattomasta versiosta. Hauskaa niissä on myös langallisia edullisempi hinta, vaikka niidenkin hintaa on nyt tiputettu.

Kuulokkeiden mukana ei tule kuljetuspussukkaa, joka olisi ollut paikallaan kuljetusta varten.

Siinä missä monet muut kuulokkeet tehdään muovista ja niissä on jos jonkinmoista saranaa ja näkyvää johtoa, on u-Jays ratkaissut ulkonäköasiat fiksusti. Kuulokkeista tulee vaikutelma kuin ne olisi tehty yhdestä kappaleesta. Metallipanta muuttuu tyylikkäästi kuulokkeen varreksi. Kupit ovat toki muovia, mutta ne eivät näytä silti halvoilta. Pantaan olisi saanut laittaa enemmänkin pehmikettä, jotta paine korville olisi ollut kevyempi. Nyt kuulokkeet alkavat painaa pidemmässä kuuntelussa.

Mainos
ujays wireless white on gold standing 24474
Kuva: Jays

 

Kuulokkeet menevät automaattisesti yhdistämisasetukselle, kun ne laittaa päälle ensimmäistä kertaa, mikä helpottuu mikäli käytössä on NFC. Soittoa ohjataan toisen kupin kosketuspaneelista. Se toimii odotuksiamme paremmin, mutta fyysiset napit ovat silti enemmän mieleemme, sillä niiden kanssa vahinkoja sattuu vähemmän. Onneksi kosketusohjaimen saa lukituksi kaksoisnapauttamalla. Akunkesto on hyvä ja kuulokkeet sammuvat automaattisesti, kun niitä ei käytä.

Bluetooth-version äänenlaatu muistuttaa luonnollisesti paljon langallisen version soundia. Kunhan puhelimessa on aptX, ei laatu huonone merkittävästi. Soundi on suhteellisen neutraali, ja laulu ja soittimet kuulostavat luonnollisilta. Bassoa riittää syvälle mutta tehoa ei ole yhtä paljon kuin Marshallilla. Musiikki ei toki kuulosta tämän vuoksi tylsältä, vaan toistuu eläväisesti ja silti tasapainoisesti. Kaiken kaikkiaan äänenlaatu on iloinen yllätys.

ujays wireless white on silver lying 24475
Kuva: Jays

 

Johtopäätökset

Jays on tuonut hintaa alas Bluetooth-mallillaan, joten lanseeraushetkellä ne ovat langallisia halvemmat. Arvostamamme eläväinen ja tasapainoinen soundi on kuitenkin yhä tallella. Minimalistinen design ja laatu ilahduttavat. Kauniita kuulokkeita ei ikävä kyllä saa kasaan. Meidän makuumme kuulokkeet istuvat päässä vähän turhankin tiukasti, eivätkä kosketusohjaimet toimi yhtä hyvin kuin perinteiset napit.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen laatuvaikutelma. Helppo käyttää. Hintaan nähden erinomainen äänenlaatu Pitemmän päälle alkavat tuntua tiukoilta päässä. Eivät taitu kasaan, joten vievät paljon tilaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top