Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony WH-CH510

Kun ahneus peittoaa viisauden

Tietysti me kaikki haluamme saada kuulokkeet halvalla, mutta joskus laadusta tinkiminen menee liian pitkälle.

Julkaistu 17.03.2020 - 10:00
Sony WH-CH510
Jonas Ekelund

Sony tekee paitsi mielettömän hienoja luksuskuulokkeita, kuten MDR-Z1R, myös parhaat vastamelukuulokkeet sekä todella hyviä keskihintaisia malleja, kuten Sony WH-H800. Mutta kuinka Sony pärjää edullisten kuulokkeiden kategoriassa?

Sonylla ei itse asiassa ollut tarjota saman hintaluokan kuuloketta tähän testiin kuin muilla valmistajilla, joten kerrankin Sony on testin edullisin. Ikävä kyllä se myös näkyy. Kaukaa katsottuna kuulokkeet näyttävät vielä ihan ookoolta, mutta kun ne ottaa käteen, huomaa niiden muovisuuden ja halvan laadun. Niiden kestävyys epäilyttää, ja ne ovat niin kevyet, että sitä miettii väkisinkin, onko kuoren sisällä ylipäätään mitään. Monen muun testimallin tapaan ne on saatavilla ainakin mustana tai valkoisena, mutta plussaa myös edellisiä hauskemmasta sinisestä värivaihtoehdosta.

 

Mainos
Sony WH CH510 close up WEB
Isot napit huolehtivat soiton ohjauksesta. Kuva: Sony

Kevyet kuulokkeet eivät paina päässäkään, mutta ne istuvat silti melko tiukasti korville. Tyynyissä ei ole tuhlailtu pehmusteiden kanssa, eikä pannassa ole pehmustetta lainkaan. Niinpä kuulokkeet tuntuvat hetken käytön jälkeen aika epämukavilta.

Soittoa ohjailevat napit löytyvät oikeasta kupista. Kooltaan ne ovat paremmat kuin Jaysillä, mutta ne eivät erotu siltikään tarpeeksi ja sormilla hapuilu tuottaa vaihtelevia tuloksia. Nappien vieressä on, harvinaista kyllä, moderni USB-C-liitäntä. Sen ansiosta kuulokkeisiin saa 10 minuutin pikalatauksella 90 minuuttia soittoaikaa. Ikävä kyllä sovellusta asetusten valitsemiseen tai äänen muokkaamiseen ei ole.

Sony WH CH510 padding WEB
Pannassa ei ole pehmustetta, mikä tekee kuulokkeista melko epämukavat. Kuva: Sony

Sovellus olisi varmaankin ollut ihan tarpeellinen, sillä kuulokkeissa on testin pienimmät elementit, ja ääni soi sulkeutuneesti. Akustisessa musiikissa diskantti toistuu terävästi, ja orkesterin soittimet sulautuvat yhdeksi äänimatoksi. Tässä hintaluokassa liikoja ei kannata odottakaan, ja ollaksemme kilttejä toteamme vain, että soundi on riittävän hyvä popmusiikin kuunteluun bussissa.

Johtopäätökset

Sony saattaa olla erinomainen kalliiden kuulokkeiden valmistajana, mutta edullisten materiaalien käyttö ei olekaan ihan helppoa. Tässä tapauksessa säästölinja on viety liian pitkälle laadun ja äänen kustannuksella. Keveys ei tee niistä mukavia pitää päässä. Plussaa kuitenkin pikalatauksesta ja erinomaisesta akunkestosta.

 

Karakter
Sony WH-CH510
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen akunkesto. USB-C-liitäntä ja pikalataus. Muovisen ja halvan tuntuiset kuulokkeet. Ei voi käyttää johdon kanssa. Pehmusteiden puuttuminen tekee kuulokkeista epämukavat.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top