Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Tile Mate

Paikanninklassikko

Alkuperäisen markkinajohtajan ostamisessa on hyvät ja huonot puolensa.

Julkaistu 25.03.2024 - 07:00
Tile Mate
Pernille Redder

Tile herätti huomiota vuosikymmen sitten, sillä kyseessä oli aivan uudenlainen tuote. Varastetut pyörät, kadonneet avaimet ja muut arvotavarat löytyivät helposti pienen paikantimen avulla. Se oli mullistavaa. Mutta ovatko muut valmistajat ehtineet kehityksessä Tilen edelle?

Verkon vahvistusta

Tilen saatua haastajia markkinoille, on Tilen verkko ja samalla laitteiden sijaintipaikantamisen tarkkuus kärsinyt.

Tile on kuitenkin kehittänyt pilvipohjaista palveluaan, joka hyödyntää yli 40 erilaisen tuotetyypin tietoja yli 200 maassa. Tuotteisiin kuuluu esimerkiksi Dellin ja HP:n tietokoneita, Skullcandyn kuulokkeita ja Fitbitin älykelloja.

Mainos
Tile haand
Tile on toimintavalmis parissa sekunnissa. Kuva: Pernille Redder

Design

Tile on kehitellyt muotoiluaankin vuosien varrella. Testiin saimme klassisen Tile Maten, jonka kaunis koristekuvio näyttää hyvältä avaimenperänä. Paikannin tuntuu miellyttävältä ja kestävältä, joten ei tarvitse pelätä sen hajoavan laukun pohjalla.

Vieläkin hauskempaa on kuulla sen ääni! Tilen sovelluksesta paikantimelle voi valita soittoäänen aikamoisen iskevistä vaihtoehdoista. Tile Maten kuulee hyvin toiselle puolelle taloakin.

Olisi kuitenkin kiva etsiä Tile myös puhelinta käyttäen, kuten Samsungin ja Applen paikantimilla voi tehdä. Tilen voi löytää vain äänen avulla.

Tile QR
Jos löytää kadonneen Tilen, sen voi palauttaa omistajalleen takapuolen QR-koodin skannaamalla. Kuva: Pernille Redder

Yksinkertainen paikannin

Jos haluaa saada kaikki Tilen toiminnot käyttöönsä, on hankittava joko kuukausittain tai vuosittain maksettava tilaus, mistä sovellus mielellään muistuttaa. Etenkin käytön ensi päivinä klikkaan koko ajan vahingossa nappia, joka vie premium-tilaussivulle. Rasittavaa. Eikä vähiten siksi, että suurin osa lisämaksullisista toiminnoista on samoja, jotka Chipolo tarjoaa ilmaiseksi.

Tilen oma sovellus on hyvin yksinkertainen, mutta asennuksen jälkeen tulee ilmoitus, että pitää ladata myös Life 360 -sovellus. Life 360 nimittäin osti Tilen vuonna 2021. Sen sovelluksessa voi seurata myös perheenjäsenten liikkeitä, mutta muuten toiminnot ovat samanlaisia.

Tile emballage
Tile on ollut markkinoilla niin pitkään, että moni yhdistää koko tuotekategorian tähän valmistajaan. Kuva: Pernille Redder

Yhteenveto

Tile Mate täyttää perustarpeet, mutta lisätoiminnoista on maksettava erikseen.

Karakter
Tile Mate
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Toimii useimmilla puhelimilla. Edistyksellisemmät toiminnot vaativat tilauksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Ääni & Kuva
Scroll to Top