Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Apple AirTag

Tyylikäs ja salamannopea

Applen paikannin on ollut markkinoilla vasta pari vuotta, mutta se on jo vakiinnuttanut asemansa.

Julkaistu 25.03.2024 - 07:00
Apple AirTag
Pernille Redder

Huhut kertovat, että Apple olisi julkaisemassa AirTagista päivitetyn version, jossa olisi AR-tekniikkaa Samsungin SmartTag2:n tapaan. Siihen saakka Applen käyttäjien on vain tyydyttävä AirTagiin, jolla firma mullisti paikanninbisneksen vuonna 2021. Se on yhä mainio tuote, joka tarjoaa juuri sitä, mitä odottaakin.

AirTagin erikoisuus on sovelluksen kyky näyttää etäisyydet tarkasti ja tapa antaa haptista palautetta. Se toimii hiukan heikommin kuin Samsung, mutta on silti käyttökelpoinen. Myös näkörajoitteiset löytävät tärinän ansiosta AirTaginsa.

AirTagin avulla kaikki maailman iPhonet ja iPadit osallistuvat kadonneen tavaran etsintään, joten sijainnin paikantaminen sujuu nopeasti ja tarkasti.

Mainos

Ei kuulu

Apple ei ole kertonut AirTagin toimintasädettä, mutta se vaikuttaisi olevan samaa luokkaa kuin muillakin. Äänenvoimakkuus on melko hiljainen, joten oikeasti laitteen kuulee vain, jos on aivan lähietäisyydellä.

Se on aika yllättävä miinus, joka tulee esiin monissa nettikeskusteluissakin, joissa ihmiset jakavat vinkkejä siitä, kummin päin paikantimen pitää olla, jotta sen kuulee (valkoinen puoli ylöspäin). Mutta jos AirTag sattuu olemaan repun pohjalla viereisessä huoneessa, sitä ei kyllä kuule millään.

Airtag emballage
AirTag-paikantimia myydään yksitellen ja neljän pakkauksissa. Kuva: Pernille Redder

Missä reikä?

Toinen heikkous on, että jos AirTagin haluaa avainnippuunsa tai vastaavaan, on paikantimelle ostettava erikseen kiinnitysrengas.

Apple on kuitenkin vertailun ainoa valmistaja, joka ei ole viitsinyt rei’ittää paikannintaan. Mikä tahansa avaimenperä siihen ei siis käykään.

Plussaa kuitenkin siitä, että AirTagin voi etsiä samalla Applen sovelluksella, jolla etsitään muitakin valmistajan laitteita. Paikannin tottelee tietysti myös Siriä, joten laitetta voi etsiä ääneen puhumallakin. Järjestelmä toimii niin intuitiivisesti, että AirTag on helppo ottaa osaksi omaa arkea.

Airtag haand
Applen AirTag on vertailun pienin paikannin. Kuva: Pernille Redder

Yhteenveto

Jos omistaa iPhonen, on luonteva valinta hankkia Applen oma AirTag. Samalla se on osa Applen ekosysteemiä, jolla asiakkaat pyritään koukuttamaan vain yhden valmistajan tuotteisiin. AirTag on silti mainio tuote, joka tekee sen, mitä pitääkin.

Karakter
Apple AirTag
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Luotettava etsintätoiminto. Toimii vain Applen puhelinten ja tablettien kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Freo X Ultra auttaa mutta ei tee kaikkea puolestasi

Vertailussa sähköhammasharjat: puhtaammat ja terveemmät hampaat!

Nothing uusi, halvempi puhelin

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Ääni & Kuva
Scroll to Top