Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung Galaxy SmartTag2

Samsungin uusi paikannin vakuuttaa

AR-tekniikalla ryyditetty SmartTag2 tekee kadonneiden asioiden etsimisestä hauskaa.

Julkaistu 25.03.2024 - 07:00
Samsung Galaxy SmartTag2
Pernille Redder

Samsung julkaisi SmartTag2-mallinsa syksyllä 2023. Se korvasi kaksi aiempaa saman kategorian tuotetta, ja SmartTag2 kyllä vastaa odotuksiin.

Vaikuttavinta on se, että paikannin käyttää lisättyä todellisuutta eli AR:ää SmartTag2:n jäljittämiseen, mutta aloitetaanpas alusta.

Samsungin SmartTag2 on Applen Airtagin tapaan suunniteltu yhteensopivaksi vain valmistajan omien puhelinten kanssa. Jos perheessä on siis muitakin kuin Samsungin puhelimia ja haluaisi jakaa paikantimia perheenjäsenillekin, ei tämä ole oikea valinta. Jos taas on uskollinen Samsungin käyttäjä, on SmartTags2 aivan mahtava tuote, johon ei tarvitse pettyä.

Mainos
Galaxy AR
AR-tekniikan ansiosta paikannin löytyy vihreiden pisteiden osoittamasta paikasta. Kuva: Pernille Redder

Yksinkertaisen tyylikästä

Muotoilultaan SmartTag2 on yksinkertainen, tyylikäs ja kestävän oloinen. Kun sitä pitää kädessä, tekee mieli työntää sormi läpi keskellä olevasta reiästä. Paikannin on myös niin litteä, että se mahtuu mihin vain.

Toisin kuin edeltäjänsä, on SmartTag2 veden- ja pölynkestävä, joten sitä ei tarvitse erikseen suojata, vaikka kaupat myyvätkin riemumielin kaikenlaisia avaimenperiä, rannekoruja ja muita vitkuttimia sen kylkiäisiksi.

Galaxy emballage
Samsung Galaxy SmartTag2 on saatavana yksittäin tai kahden kappaleen pakkauksessa. Kuva: Pernille Redder

Eri tapoja etsiä

SmartTag2 toimii Samsungin SmartThings-sovelluksella, ja kun sen on asentanut puhelimeensa, sujuu paikantimen yhdistäminen kuin tanssi. Laitteet tunnistavat toisensa Bluetoothin avulla, ja alle minuutilla kaikki on valmista ja paikantimelle voi antaa nimen, vaikkapa ”Pyörä”.

Sovelluksesta voi laittaa päälle toiminnon, jossa saa ilmoituksen, kun paikannin siirtyy yli 120 metrin päähän puhelimesta. Testatessa ilmoitus tuli heti. 120 metriä on melko pitkä matka, ja sen alle jäävillä etäisyyksillä paikantimen voi etsiä AR-toiminnolla.

AR-toimintoa voi käyttää myös ilman puhelimen kameraa. Kameran ollessa päällä ruutuun ilmestyy vihreitä pisteitä, jotka osoittavat paikantimen sijainnin. Kauempana ollessaan vihreät nuolet osoittavat oikeaan suuntaan. AR ei toimi kaikilla Galaxy-puhelimilla ja se edellyttää UWB:n (Ultra Wide Band) laittamista päälle puhelimen asetuksista.

Jos on kauempana paikantimesta, sovellus käyttää Google Mapsia sijainnin näyttämiseen, ja kartta opastaa perille tavalliseen tapaan.

Galaxy haand
SmartTag2 painaa vähän alle 14 grammaa. Kuva: Pernille Redder

Pyydä apua

SmartTag2:n etsimiseen käytetään muita alueella olevia Samsungin puhelimia. Puhelimen omistaja ei sitä huomaa, sillä kaikki tapahtuu anonyymisti.

Mutta jos ilmoittaa sovelluksessa paikantimen kadonneeksi, saa muilta paljon enemmän apua.

Ajattele, että löydät karanneen koiran, jonka kaulapannassa on SmartTag2. Kun skannaat paikantimen, saat puhelimeen viestin: ”Soita minulle, jos näet tämän.” Ja mukana n puhelinnumero. Tämä on aivan uusi ominaisuus, joka on sovelluksessa nimeltään ”lost mode”. Sen ansiosta voi siis jakaa yhteystietonsa tapauksessa, jossa paikannin on oikeasti hukassa. Fiksua!

Yhteenveto

Jos omistaa yhteensopivan Galaxy-puhelin, kannattaa ehdottomasti ostaa Samsungin oma SmartTag2-paikannin. Sen uudet toiminnot ovat loistavia, muotoilu tyylikästä ja helppokäyttöisyys kohdillaan.

Karakter
Samsung Galaxy SmartTag2
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Paljon edistyksellisiä toimintoja, joiden avulla löytää etsimänsä. Toimii vain Samsung Galaxy -puhelinten kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top