Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Vihdoin: DTS-ääni Sonos-kaiuttimiin

Hyviä uutisia Sonoksen omistajille: valmistajan soundbarit tukevat vihdoinkin DTS-surroundääntä.

/ 20.11.2021 - 07:00
Vihdoin: DTS-ääni Sonos-kaiuttimiin

Sonoksen soundbarit tukevat monia Dolby-ääniformaatteja, mutta DVD- ja Blu-ray-levyillä käytettävästä DTS-äänestä ei ole tähän mennessä päässyt nauttimaan. Nyt asiaan on vihdoin tullut muutos, sillä Sonos S2 -sovelluksen muutaman päivän takaisen päivityksen myötä DTS Digital Surround -äänen dekoodaus onnistuu. Tiedotteessa ei tosin mainita mitään DTS-HD- ja DTS:X-formaattien tuesta.

dts

DTS Sonos-soundbareihin

Päivitys koskee S2-alustalla toimivia malleja: Sonos Arc, Beam (Gen 2), Beam (Gen 1), PlayBar, PlayBase ja Amp. Sonoksen sovellukseen ilmestyy DTS-symboli, kun sisältöä striimataan DTS Digital Surround -muodossa.

DTS-päivityksen lisäksi kannettavat Roam- ja Move-kaiuttimet saavat uuden virransäästötilan. Kun asetuksen laittaa sovelluksesta päälle, kaiutin sammuttaa itse itsensä oltuaan 30 minuuttia käyttämättä. Muutoksen ansiosta Movelle luvataan jopa 30 päivän akunkestoa ja Roamille peräti 70 päivää. Kun virransäästötila on mennyt päälle, on kaiutin seuraavan kerran käynnistettävä virtanappia painamalla.

Uutuutena tulee myös taajuuskorjain Apple iOS-käyttäjille, jotka voivat nyt säätää diskanttia, bassoa ja loudnessia Sonoksen sovelluksesta. Ominaisuus on tulossa myöhemmin myös Android-käyttäjille.

Sovelluksen päivitys löytyy seuraamalla polkua Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitykset > Etsi järjestelmäpäivitykset.

Sonos kertoo tiedotteessaan myös, että tuki Dolby Atmos Musicille ja Amazon Music Ultra HD:lle ovat tuloillaan lähiaikoina.

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttäjät raivoissaan uudesta Sonos-sovelluksesta

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Ääni & Kuva
Scroll to Top