Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Vihdoin: DTS-ääni Sonos-kaiuttimiin

Hyviä uutisia Sonoksen omistajille: valmistajan soundbarit tukevat vihdoinkin DTS-surroundääntä.

forfatter
Julkaistu 20.11.2021 - 07:00

Sonoksen soundbarit tukevat monia Dolby-ääniformaatteja, mutta DVD- ja Blu-ray-levyillä käytettävästä DTS-äänestä ei ole tähän mennessä päässyt nauttimaan. Nyt asiaan on vihdoin tullut muutos, sillä Sonos S2 -sovelluksen muutaman päivän takaisen päivityksen myötä DTS Digital Surround -äänen dekoodaus onnistuu. Tiedotteessa ei tosin mainita mitään DTS-HD- ja DTS:X-formaattien tuesta.

dts

DTS Sonos-soundbareihin

Päivitys koskee S2-alustalla toimivia malleja: Sonos Arc, Beam (Gen 2), Beam (Gen 1), PlayBar, PlayBase ja Amp. Sonoksen sovellukseen ilmestyy DTS-symboli, kun sisältöä striimataan DTS Digital Surround -muodossa.

DTS-päivityksen lisäksi kannettavat Roam- ja Move-kaiuttimet saavat uuden virransäästötilan. Kun asetuksen laittaa sovelluksesta päälle, kaiutin sammuttaa itse itsensä oltuaan 30 minuuttia käyttämättä. Muutoksen ansiosta Movelle luvataan jopa 30 päivän akunkestoa ja Roamille peräti 70 päivää. Kun virransäästötila on mennyt päälle, on kaiutin seuraavan kerran käynnistettävä virtanappia painamalla.

Uutuutena tulee myös taajuuskorjain Apple iOS-käyttäjille, jotka voivat nyt säätää diskanttia, bassoa ja loudnessia Sonoksen sovelluksesta. Ominaisuus on tulossa myöhemmin myös Android-käyttäjille.

Sovelluksen päivitys löytyy seuraamalla polkua Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitykset > Etsi järjestelmäpäivitykset.

Sonos kertoo tiedotteessaan myös, että tuki Dolby Atmos Musicille ja Amazon Music Ultra HD:lle ovat tuloillaan lähiaikoina.

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Highend-soundbarilla elokuvateatterin tunnelmaa Kokosimme testiin parhaat soundbar-kaiuttimet, jotka tarjoavat aitoa surroundia ja kunnon elokuvateatteritunnelmaa ilman johtosotkuja.
Klipschiltä retrohenkiset aktiivikaiuttimet Klipsch The Sevens ja The Nines ovat langattomia aktiivikaiuttimia, joiden luulisi rokkaavan kunnolla.
Musiikki mukaan suihkuun Ikea Vappeby on pikkuruinen vedenkestävä Bluetooth-kaiutin, joka kulkee helposti mukana minne vain.
Sonoksen uuden sukupolven älykaiuttimet Huhut pitivät paikkansa, ja Sonoksen uudet Era-kaiuttimet tulevat myyntiin 28.3. Saimme jo esimakua äänestä lanseeraustilaisuudessa!
Poikkeuksellistä ääntä pienistä lattiakaiuttimista Älä anna ulkonäön hämätä – Dynaudion kapoiset langattomat kaiuttimet jättävät monet kilpailijat varjoonsa.
Sonos astuu uuteen ulottuvuuteen Monihuonejärjestelmien ja älykaiuttimien kruunu ojennetaan takaisin Sonokselle, jonka uusi sarja lyö äänen suhteen kaikki valmistajan aiemmat tuotteet.