Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Uusi kaiutin Bang & Olufsenilta: Beolab 8

B&O:n uusi kaiutin on kompakti ja kaunis – ja hintakin on jo tiedossa.

/ 08.09.2023 - 10:06
Uusi kaiutin Bang & Olufsenilta: Beolab 8

Bang & Olufsen tunnetaan linjakkaista designkaiuttimistaan, joissa vahvistin löytyy sisäänrakennettuna. Nyt Beolab-perhe saa uuden jäsenen Beolab 8 -kaiuttimen muodossa.

Koostaan huolimatta Beolab 8 lupaa vahvaa ja täyteläistä sointia. Kaiutin toimii yksinään, stereoparina tai huippuylellisen B&O-kotiteatterin surroundkaiuttimena. Speksien ja hinnan puolesta kaiutin vaikuttaa pieneltä mutta varsin väkevältä.

Haluamme tarjota asiakkaillemme väkeviä kuuntelukokemuksia, ja siinä Beolab 8 onnistuu. Se on skaalattava kaiutin, jonka kohdalla on panostettu erityisesti joustavuuteen, suorituskykyyn ja innovatiivisuuteen. Highendia edustavan Beolab-sarjamme inspiroimana halusimme luoda Beolab 8:sta kompaktin kaiuttimen, joka tarjoaa samaa hämmästyttävää äänenlaatua ja hallittua äänen suuntausta kuin muutkin vaikuttavat Beolab-kaiuttimemme. Haluamme luoda upeaa ääntä kaikkialle, Bang & Olufsenin Vice President of Product Sales Michael Henriksson sanoo.

Beolab 8 2
Beolab 8:n kuori on kiillotettua alumiinia. Kantena on lasinen hallintapaneeli. Kuva: B&O

Beolab 8: vahvaa ääntä pienestä paketista

Beolab 8 on 3-tieaktiivikaiutin, joka on varustettu 16 mm:n diskantilla, 3-tuumaisella keskirekisterillä ja 5,25-tuumaisella bassoelementillä. Konfiguraatio on saanut innoitusta klassisesta Beolab 17 -mallista, mutta Beolab 8:n suorituskyvyn luvataan olevan huomattavasti parempi muiden muassa Beam Direction Control -toiminnon ja huonekorjauksen ansiosta.

Ääntä suuntaava toiminto, joka on tuttu esimerkiksi Beolab 28 -mallista, mahdollistaa kahden eri kuuntelukokemuksen välillä vaihtamisen: Beolab 8 voi suunnata äänen suoraan tiettyyn kuuntelukohtaan huoneessa tai levittää sen laajemmalle. Kaiuttimen ledvaloista selviää, kumpi asetus on kulloinkin päällä.

Beolab 8 on osa Bang & Olufsenin Mozart-alustaa, ja musiikkia voi kuunnella WiFi 6 -yhteyden tai Bluetooth 5.3:n kautta. Kaiutin tukee sekä langatonta että sisäänrakennettua Powerlinkia, jonka avulla sen voi yhdistää Bang & Olufsenin vanhempiinkin televisioihin ja äänijärjestelmiin. B&O korostaa Beolab 8 pitkäikäisyyttä, josta on huolehdittu laadukkaiden materiaalien ja vaihdettavan virtalähteen avulla – näin kaiuttimen voi päivittää tulevaisuudessa uusien standardien mukaiseksi.

Lue myös: Bang & Olufsen BeoLab 50 – Huoneen haltija

Taattua B&O-tyyliä

Beolab 8:n muotoilu näyttää hyvältä joka suunnasta. Sylinterimäinen kaappi on kiillotettua alumiinia ja saanut selvästi vaikutteita Beolab-sarjan lattiamalleista. Etuosaan voi valita Tanskassa valmistetun tammisäleikön tai kankaan, jonka saa tietysti yhteensopivana Beosound Theatre-, Beolab 28- ja Beolab 50 -mallien kanssa. Valon ja varjon leikki ulkokuoren alumiinin ja sisäpuolen kanssa luo visuaalisesti keveän ilmeen kaiuttimelle. Skandinaavisen funktionalismin periaatteita – form follows function – noudattava muotoilu tekee kaiuttimesta sekä esteettisen esineen että parantaa sen akustiikkaa.

Beolab 8 rear surround
Beolab 8 sopii myös isompien äänijärjestelmien osaksi, kuten Beosound Theatren takakaiuttimiksi. Kuva: B&O

Lue myös: Bang & Olufsen Beosound Theatre – Beosound Theatre venyttää rajoja

Hinta ja saatavuus

Perinteilleen uskolliseen tapaan Bang & Olufsen tarjoaa Beolab 8 -kaiutinta useassa värivaihtoehdossa: kaapin sävyvaihtoehdot ovat Silver/Natural Aluminium, Gold Tone ja Black Anthracite, ja etupaneeliksi voi valita tammen, vaalean tammen, tumman tammen tai kankaan.

Beolab 8 maksaa 3 000 euroa kappaleelta ja se tulee myyntiin 30.10.2023.

Alla olevalla videolla Bang & Olufsenin Senior Global Product Manager Casper Christensen esittelee Beolab 8:n tarkemmin (englanniksi).

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Onkyon ja Klipschin yhteinen soundbar-mallisto

Koko yön karaoket

KEFin halvempi olohuonekaiutin

Seinäkaiutin Samsung The Frame -sarjaan

LG DukeBox - nykypäivän jukebox

Bosen lippulaivauutuus: Smart Ultra Soundbar

Ääni & Kuva
Scroll to Top