Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Sonus faber Omnia: langaton pöytäkaiutin

AirPlay, HDMI ja levysoitinliitäntä – Omnia tarjoaa kaiken, mitä haluta saattaa.

/ 25.02.2022 - 10:20
Sonus faber Omnia: langaton pöytäkaiutin

Niitä näkyy kaikkialla: pieniä, suuria, litteitä, pitkulaisia. Langattomia kaiuttimia on saatavilla joka lähtöön, ja televisioon kytketyillä soundbareilla soitetaan myös musiikkia langattomasti. Toisin sanoen langaton soundbar on moneen kotiin ainoa kaiutin, joka edes tarvitaan.

Ainakin näin näyttää uskovan Livio Cucuzza, joka on suunnitellut Sonus faberille uuden Omnia-kaiuttimen: se on langaton all-in-one-kaiutin, joka toimii myös soundbarina.

OMNIA WG 1

Omnia on saatavana graffitinharmaana ja pähkinän sävyssä. Kuva: Sonus faber– Minulle Omnia edustaa yhtä osaa Sonus faberin pitkän matkan varrella, joskin tuplanopeudella etenevää, kertoo Sonus faberin pääsuunnittelija Livio Cucuzza.

– Tehtäväni on kertoa yrityksen historiasta jokaisen tuotteen muodossa. Omnian kohdalla prosessi oli tavallista nopeampi ja syvällisempi. Omnia tarjoaa maistiaisen Sonun faberin 40-vuotisesta historiasta tuhansille uusille käyttäjille. Tavoite on kunnianhimoinen, mutta tuo tyydytystä.

AirPlay 2 ja Chromecast

OMNIA TV 1
Omnia on varustettu HDMI-liitännällä, ja se toimii mainiosti tv:n soundbarina. Kuva: Sonus faber

Langaton Omnia on varustettu analogisella liitännällä MM-äänirasiatyypin levysoitinta tai muuta analogista äänilähdettä varten sekä äänenpalautuskanavalla varustetulla HDMI-liitännällä, joten television kaukosäätimellä voi säätää kaiuttimen volyymia. Spekseihin lukeutuvat myös Bluetooth AptX HD, Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect, Tidal Connect sekä Roon-tuki.

Sonus faberin mukaan kaiuttimessa riittää äänenpainetta 108 desipeliin saakka, mikä on pöytäkaiuttimelle paljon. Taajuusalueeksi ilmoitetaan 30–25 000 Hz.

OMNIA KITCHEN 1
Omnia on linjakkaasti muotoiltu pöytäkaiutin. Kuva: Sonus faber

Puisen kannen alla on 6,5-tuumainen subwoofer alumiinikalvolla, kaksi 3-tuumaista keskirekisterielementtiä paperikuitukalvoilla, kaksi 1,75-tuumaista selluloosakalvolla ja kaksi 0,75-tuumaista diskanttia.

Kaiutin käyttää Sonus faberin Crescendo-tekniikkaa sivuilla olevien 1,75-tuumaisten elementtien signaalinkäsittelyyn. Vahvistintehoja on 490 wattia.

OMNIA SIDE W 989x742 1 OMNIA 3 4 1 989x742 1
<
>
Kuva: Sonus faber.

 

Omnia on kooltaan 13 x 65 x 2 cm ja painoa sillä on 7,6 kg.

Kaiutin on tulossa kauppoihin pähkinäviiluisena maaliskuussa ja graffitinharmaana kesällä. Soundbarin listahinta on 1 799 euroa molemmille värivaihtoehdoille.

 

OMNIA KITCHEN 2 989x1319 1 OMNIA PARTY 1 989x1319 1
<
>
Kuva: Sonus faber.

 

 

Lasse Svendsen
Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tivoli Audiolta uusi kaiutin - ilman radiota

Eeppistä sointia Ultimate Earsilta?

Beolab 8 toimii yksin tai kaksin

Sonos Move 2: vihdoin stereona!

Lamppu, joka onkin kaiutin

Sennheiserilta soundbar saavutettavampaan hintaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top