Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Soiva pöytävalaisin: Ikea ja Sonos yhdistävät lampun ja kaiuttimen

Symfonisk-malliston uuteen lamppukaiuttimeen sekä jalan että varjostimen saa valita itse.

forfatter
Julkaistu 05.10.2021 - 08:00

Symfonisk-mallisto on Ikean ja Sonoksen yhteistyön tuloksena syntynyt kalustemainen kaiutinsarja. Kaiuttimet tottelevat Sonos-sovellusta ja ne voi liittää osaksi Sonoksen monihuonekaiutinjärjestelmää.

Kaiuttimet yhdistetään langattomaan kotiverkkoon ja niitä voi käyttää yksin tai yhdessä muiden Sonos-laitteiden kanssa, kuten muiden Symfonisk-malliston kaiuttimien kanssa. Ne ovat myös katseenkestävä vaihtoehto Sonoksen soundbarin, esimerkiksi aivan uuden Sonos Beamin (gen 2), takakaiuttimiksi.

IKEA Symfonisk bordshögtalare
Ikean Symfonisk-kaiutinta ohjataan Sonos-sovelluksesta ja se toimii yhdessä muiden Sonoksen kaiuttimien kanssa. Kuva: Ikea

Uusi Symfonisk-kaiutin

Symfonisk-mallistoon kuuluu erilaisia kaiutinmalleja, kuten nyt uutena versiona saatava pöytävalaisin.

Pöytälamppua ei osteta yhtenä pakkauksena, vaan jalka ja varjostin valitaan itse: jalka on saatavana mustana tai valkoisena, ja varjostin samoissa sävyissä joko lasisena tai kankaisena. Näiden vaihtoehtojen pohjalta valaisinkaiuttimesta saa rakenneltua erilaisiin sisustuksiin sopivan.

IKEA Symfonisk Bordslampa (6)
Symfonisk-pöytävalaisin. Kuva: Ikea

Uuteen valaisimeen voi valita polttimon laajasta valikoimasta, sillä siinä on E26/E27-kanta.

Kaiutinosio levittää äänen entistä tasaisemmin ja laajemmin tilaan, niin että musiikin pitäisi nyt kuulostaa samalta, olipa sitten missä päin huonetta tahansa.

Symfonisk-pöytävalaisin: hinta ja saatavuus

Uusi IKEA Symfonisk-pöytävalaisin tulee myyntiin 11.11.2021. Kaiutinosio maksaa 129 euroa ja varjostin kankaisena 20 euroa ja lasisena 30 euroa.

ikea.fi

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Nostalgiakaiuttimet herrain salonkiin Elipson Heritage XLS 11 on ranskalainen, mutta näyttää stereoiden kulta-ajan jenkiltä.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?
Sonyn suositeltavin soundbar? Sonyn keskitason soundbar vakuuttaa surroundillaan. Mutta pärjääkö HT-A5000 vertailussa Sonos Arciin?
Ilo irti television äänestä Useimmat televisiot kuulostavat sellaisenaan varsin latteilta ja kesyiltä. Käyttämällä soundbaria saa äänenlaatua parannettua huomattavasti, eikä investoinnin tarvitse edes olla kovin kallis!