Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Klipsch uudistaa Reference-sarjansa

Uuden sukupolven Klipsch Reference -kaiuttimet ovat pian täällä – ja kovempana kuin koskaan!

/ 08.04.2022 - 08:30
Klipsch uudistaa Reference-sarjansa

Klipsch on hifi- ja kotiteatteripiireissä huikean suosittu pitkälti perinteisen Reference-sarjansa ansiosta. Sarjan kaiuttimien alhainen herkkyys ja tehonsieto mahdollistavat kovemman ja puhtaamman soinnin useimpiin saman hintaluokan kaiuttimiin verrattuna. Näin Reference-sarja on kasvanut suosituksi, olipa kyseessä sitten kompakti stereojärjestelmä tai täysikokoinen kotiteatterikokoonpano. Ja nyt uudet mallit ovat vihdoin tuloillaan!

Klipsch Reference II

Uusi Reference II -sarja käsittää kymmenen kaiutinmallia aina pienestä jalustakaiuttimesta suureen lattiakaiuttimeen – keskikaiuttimia ja subwoofereita unohtamatta. Lisäksi mallistossa on Atmos-kaiutin.

Kaikkia kaiuttimia on päivitetty sekä teknisesti että kosmeettisesti. Kiinnostavimpiin uutuuksiin kuuluvat aivan uudet ja entistä suuremmat Tractrix-torvidiskantit, joiden sulavalinjaisempi muoto levittää ääntä laajemmalle. Torven sisällä on alumiinista tehty kompressioelementti. Basson ja keskirekisterin kuparinväriset TCP-elementit ovat lainanneet paljon kalliimmalta Reference Premiere -sarjalta. Päivitettyjen komponenttien joukossa on myös entistä paremmat jakosuotimet.

Ulkopuolella kasvojenkohotusta on tehty ainakin piilomagneetein kiinnitettyjen kangasetuosien muodossa, jotka ovat myös entistä kapeammat. MDF-kaapeissa on Tractrix-bassorefleksiportit ja puuviilua imitoiva viimeistely.

KEF Reference II black
Uusissa Reference-kaiuttimissa on päivitetyt kaiutinelementit ja siistimpi ulkonäkö. Mutta kyllä ne yhä Klipschiksi tunnistaa! Kuva: Klipsch

Hinnat ja saatavuus

Uusi Klipsch Reference-sarja koostuu kolmesta lattiakaiutinmallista (R-605FA, R-800F ja R-600F), kahdesta jalustakaiutinmallista (R-50M ja R-40M), kahdesta keskikaiuttimesta (R-50C ja R-30C), yhdestä Dolby Atmos Elevation-/surroundkaiuttimesta (R-40SA) sekä kahdesta aktiivisubwooferista (R-121SW ja R-101SW). Malleja odotetaan kauppoihin huhtikuun aikana.

Lue myös: Klipsch Cinema 1200 – Kotiteatterista jyrähtää!

Hinnat ovat suunnilleen seuraavat:

Klipsch R-40M -jalustakaiutin: 350 €

Klipsch R-50M – jalustakaiutin: 400 €

Klipsch R-600F -lattiakaiutin: 1 100 €

Klipsch R-800F -lattiakaiutin: 1 400 €

Klipsch R-605FA -lattiakaiutin Atmos-korkeuskanavalla: 1 800 €

Klipsch R-40SA Dolby Atmos/surround: 550 €

Klipsch R-30C -keskikaiutin: 450 €

Klipsch R-50C -keskikaiutin: 350 €

Klipsch R-101SW -subwoofer: 600 €

Klipsch R-121SW -subwoofer: 650 €

Uusi Reference-mallisto esiteltiin tammikuun CES-messuilla Las Vegasissa. Katso video messuilta tästä:

 

 

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttäjät raivoissaan uudesta Sonos-sovelluksesta

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Ääni & Kuva
Scroll to Top