Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Klipsch uudistaa Reference-sarjansa

Uuden sukupolven Klipsch Reference -kaiuttimet ovat pian täällä – ja kovempana kuin koskaan!

forfatter
Julkaistu 08.04.2022 - 08:30

Klipsch on hifi- ja kotiteatteripiireissä huikean suosittu pitkälti perinteisen Reference-sarjansa ansiosta. Sarjan kaiuttimien alhainen herkkyys ja tehonsieto mahdollistavat kovemman ja puhtaamman soinnin useimpiin saman hintaluokan kaiuttimiin verrattuna. Näin Reference-sarja on kasvanut suosituksi, olipa kyseessä sitten kompakti stereojärjestelmä tai täysikokoinen kotiteatterikokoonpano. Ja nyt uudet mallit ovat vihdoin tuloillaan!

Klipsch Reference II

Uusi Reference II -sarja käsittää kymmenen kaiutinmallia aina pienestä jalustakaiuttimesta suureen lattiakaiuttimeen – keskikaiuttimia ja subwoofereita unohtamatta. Lisäksi mallistossa on Atmos-kaiutin.

Kaikkia kaiuttimia on päivitetty sekä teknisesti että kosmeettisesti. Kiinnostavimpiin uutuuksiin kuuluvat aivan uudet ja entistä suuremmat Tractrix-torvidiskantit, joiden sulavalinjaisempi muoto levittää ääntä laajemmalle. Torven sisällä on alumiinista tehty kompressioelementti. Basson ja keskirekisterin kuparinväriset TCP-elementit ovat lainanneet paljon kalliimmalta Reference Premiere -sarjalta. Päivitettyjen komponenttien joukossa on myös entistä paremmat jakosuotimet.

Ulkopuolella kasvojenkohotusta on tehty ainakin piilomagneetein kiinnitettyjen kangasetuosien muodossa, jotka ovat myös entistä kapeammat. MDF-kaapeissa on Tractrix-bassorefleksiportit ja puuviilua imitoiva viimeistely.

KEF Reference II black
Uusissa Reference-kaiuttimissa on päivitetyt kaiutinelementit ja siistimpi ulkonäkö. Mutta kyllä ne yhä Klipschiksi tunnistaa! Kuva: Klipsch

Hinnat ja saatavuus

Uusi Klipsch Reference-sarja koostuu kolmesta lattiakaiutinmallista (R-605FA, R-800F ja R-600F), kahdesta jalustakaiutinmallista (R-50M ja R-40M), kahdesta keskikaiuttimesta (R-50C ja R-30C), yhdestä Dolby Atmos Elevation-/surroundkaiuttimesta (R-40SA) sekä kahdesta aktiivisubwooferista (R-121SW ja R-101SW). Malleja odotetaan kauppoihin huhtikuun aikana.

Lue myös: Klipsch Cinema 1200 – Kotiteatterista jyrähtää!

Hinnat ovat suunnilleen seuraavat:

Klipsch R-40M -jalustakaiutin: 350 €

Klipsch R-50M – jalustakaiutin: 400 €

Klipsch R-600F -lattiakaiutin: 1 100 €

Klipsch R-800F -lattiakaiutin: 1 400 €

Klipsch R-605FA -lattiakaiutin Atmos-korkeuskanavalla: 1 800 €

Klipsch R-40SA Dolby Atmos/surround: 550 €

Klipsch R-30C -keskikaiutin: 450 €

Klipsch R-50C -keskikaiutin: 350 €

Klipsch R-101SW -subwoofer: 600 €

Klipsch R-121SW -subwoofer: 650 €

Uusi Reference-mallisto esiteltiin tammikuun CES-messuilla Las Vegasissa. Katso video messuilta tästä:

 

 

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?
Sonyn suositeltavin soundbar? Sonyn keskitason soundbar vakuuttaa surroundillaan. Mutta pärjääkö HT-A5000 vertailussa Sonos Arciin?
Ilo irti television äänestä Useimmat televisiot kuulostavat sellaisenaan varsin latteilta ja kesyiltä. Käyttämällä soundbaria saa äänenlaatua parannettua huomattavasti, eikä investoinnin tarvitse edes olla kovin kallis!
Vuoden parhaat kaiuttimet 2022-2023 Listasimme parhaat kaiuttimet viimeisen vuoden ajalta, joten olipa sitten ostoslistalla kannettava, jalusta-, lattia-, aktiivi-, passiivi- tai langaton kaiutin, kannattaa lukaista ensin tämä läpi!