Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Denonin ensimmäinen Atmos-soundbar

Vihdoin Denoniltakin nähdään aito Dolby Atmos -soundbar ylös suunnattuine kaiuttimineen. Eikä se edes ole kallis!

forfatter
Julkaistu 20.01.2022 - 14:00

Denonin DHT-S517 valmistajan ensimmäisen soundbar, joka on varustettu Dolby Atmos -äänellä. Kaiuttimessa on kaksi korkeuskanavaa, jotka heijastavat äänen katon kautta luoden kolmiulotteisemman surroundvaikutelman. Monet elokuvat ja sarjat hyödyntävät kolmiulotteista ääntä Dolby Atmos- tai DTS:X-formaatissa, joten yhteensopiva soundbar on paras tapa saada kaikki irti nykyleffojen äänestä.

Ohjelmistopohjainen 3D-ääni eli digitaalisella äänenkäsittelyllä luotu vaikutelma ylhäältä tulevasta äänestä ei koskaan ole oikein vakuuttanut meitä, joten Denonin uusi soundbar on todella tervetullut lisä kaiutinmarkkinoille. Tunnetusti Denon osaa hommansa äänenlaadun suhteen, joten odotuksemme DHT-S517:n kanssa ovat korkealla.

Denon DHT S517 Soundbar Lifestyle14
Denon DHT S517 -pakettiin kuuluu myös langaton subwoofer. Kuva: Denon

Langaton subwoofer mukana

Soundbarin mukana toimitetaan langaton subwoofer, joka on varustettu 15 cm:n kokoisella bassoelementillä. Subwoofer on mallia painekammio eikä siten saa syväbassoon yhtä paljon energiaa kuin bassorefleksirakenne, mutta toisaalta umpinainen rakenne väistää bassoportin huminan. Odotammekin bassontoiston olevan puhtaampaa kuin useimmilla tämän hintaluokan laitteilla.

Lue myös: Denon DHT-S514 – Paras kompromissi

Äänenpalautuskanava eARC

Dolby Atmos -äänen striimaus sujuu television sisäänrakennetuista suoratoistopalveluista helposti eARC-kanavan kautta. Kyseessä on vanhaa standardia parempi äänenpalautuskanava, joka pystyy käsittelemään korkearesoluutioista monikanavaääntä. Ääni siirtyy eARC-ulostulosta televisioon niitä yhdistävän HDMI-kaapelin kautta.

HDMI-sisääntulo

Joskus voi olla tarpeen liittää jokin äänilähde suoraan soundbariin sen sijaan, että kierrättäisi sitä tv:n kautta. Esimerkiksi pelikonsolin kohdalla tämä mahdollistaa lyhyen viiveen. Denon DHT-S517 on varustettu 4K Ultra-HD -resoluutiota tukevalla HDMI-sisääntulolla. Tiedotteessa ei mainita mitään virkistystaajuudesta, joten veikkaamme, että 120 Hz:n sijaan tarjolla on 60 Hz.

Denon DHT S517 Soundbar Lifestyle11 DeNoiseAI low light
Soundbarin mukana tulee kaukosäädin. Musiikkia voi striimata vain Bluetoothin kautta. Kuva: Denon

Myös musiikin kuunteluun?

Soundbar parantaa huomattavasti television ääntä ja vahvistaa elokuvaelämystä, mutta korvaa harvoin hyvää stereojärjestelmää. Monet soundbarit toimivat kuitenkin hyvin myös musiikin kuunteluun, ja Denonkin mahdollistaa musiikin toiston puhelimesta Bluetoothin välityksellä.

Denon DHT S517 Soundbar Lifestyle5
Kuva: Denon

Denon DHT-S517: hinta ja saatavuus

Denon DHT-S517 on luvattu kauppoihin piakkoin noin 400 euron hintaan.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Klipschiltä retrohenkiset aktiivikaiuttimet Klipsch The Sevens ja The Nines ovat langattomia aktiivikaiuttimia, joiden luulisi rokkaavan kunnolla.
Musiikki mukaan suihkuun Ikea Vappeby on pikkuruinen vedenkestävä Bluetooth-kaiutin, joka kulkee helposti mukana minne vain.
Sonoksen uuden sukupolven älykaiuttimet Huhut pitivät paikkansa, ja Sonoksen uudet Era-kaiuttimet tulevat myyntiin 28.3. Saimme jo esimakua äänestä lanseeraustilaisuudessa!
Poikkeuksellistä ääntä pienistä lattiakaiuttimista Älä anna ulkonäön hämätä – Dynaudion kapoiset langattomat kaiuttimet jättävät monet kilpailijat varjoonsa.
Sonos astuu uuteen ulottuvuuteen Monihuonejärjestelmien ja älykaiuttimien kruunu ojennetaan takaisin Sonokselle, jonka uusi sarja lyö äänen suhteen kaikki valmistajan aiemmat tuotteet.
Hifikaiutin pihalle Musiikkia terassille – ympäri vuoden!