Musiikkielämyksen lähteillä

Monet kasvavat nykyään ilman suhdetta fyysisiin medioihin. Elokuvat ja televisiot katsotaan ja musiikkia kuunnellaan kännyköistä ja tableteista, eikä fyysiselle soittimelle enää ole tarvetta.

 itemprop

Paitsi että levysoitinten myynti kasvaa yhä. On kulunut 10 vuotta siitä, kun kaikki olivat varmoja LP-levyjen hautaamisesta, mutta nyt vinyylisoittimia ja -levyjä myydään enemmän kuin pitkään aikaan.

CD-levyjenkin ostaminen on yhä mahdollista, mikäli sellaisia kaipaa. Jos CD-soittimelle ei ole enää tarvetta, nostaa digitaalinen muunnin eli DAC suoratoiston uudelle tasolle.

Radion kuuntelu ei mene muodista pois millään. Tänä päivänä asemia on enemmän kuin koskaan. Digiaika iski radiomaailmaan jo vuosia sitten, ja viime vuosina radiokanavat ovat tuplaantuneet.

 

Vuoden paras radio: Geneva Classic S

Arvio: 5

Hinta: 330 €

Verkkosivusto: fi.genevalab.com

mainos

mainos

Paras ääni

Geneva on päivittänyt pienimmän mallinsa paremmalla äänellä ja tyylikkäällä puuviilulla. Classic S jatkaa muuten edeltäjänsä viitoittamaa tietä. Helppokäyttöisyys, hyvä laatu ja luokkansa paras äänenlaatu tekevät siitä parhaan pienen laitteen yhdessä paketissa. Ohjaus sujuu helposti kaukosäätimellä tai radion kosketuspaneelista.

Soundi on puhdas ja puhe erottuu selkeästi, kun kuuluvuus on hyvä. Antenni on irrotettavissa ja vaihdettavissa tehokkaampaan antenniin tai johdon, jos radiosignaali on heikko.

Lue koko testi: Geneva Classic S

 

mainos

Vuoden paras levysoitin: Rega Planar 6

Arvio: 6

Hinta: Alkaen 1 800 €

Verkkosivusto: hifistudio.fi

Referenssilevari

Planar 6 on levysoitin ihmisille, jotka arvostavat äänenlaatua yli ulkonäön. Regan soittimen voi ostaa käsintehdyn Ania-MC-äänirasian kanssa. Molemmat ovat piirun verran parempia kuin tämän hintaluokan laitteet yleensä. Yhdistelmä maksaa alle 2 000 euroa ja on ehdottomasti levysoitin, joka tästä hintaluokasta kannattaa valita. Ja sillä sipuli.

 

Vuoden paras edullinen DAC-muunnin: AudioQuest Dragonfly Black ja Red

Arvio: 6

Hinta Black: 100 €

Hinta Red: 200 €

Verkkosivusto: audioquest.com

Huima parannus ääneen

Tässä on edullisin tapa nostaa äänenlaatua. Audioquestin DAC isketään kiinni USB-porttiin, ja se parantaa tietokoneessa pyörivän Spotifyn tai Tidalin äänenlaatua huomattavasti. Mukana on myös kuulokevahvistin, joka antaa kuulokkeiden soundiin reippaan potkun. Dragonfly Black tarjoaa paremmat dynamiikat, jytymmän basson ja erottelevamman soundin. Dragonfly Red tuo mukaan lisäksi enemmän vivahteita ja kolmiulotteisemman soundin paremmalla fokuksella.

 

Vuoden paras DAC-muunnin: Ayre QX-5 Twenty

Arvio: 6

Hinta: 9 000 €

Verkkosivusto: ayre.com

Lyömätön muunnin

Miltä se kuulostaa? Mielettömän ihmeelliseltä. Tai oikeastaan, siinä ei ole mitään korvin kuultava ominaispiirrettä. Mutta silti ei ole epäilystäkään, etteikö Ayren sikakallis DAC nostaisi äänen uuteen ulottuvuuteen käytännössä millä tahansa laitteella. Sitä voi käyttää myös esivahvistimena, mikäli kuuntelee vain digitaalisista lähteistä – kannattaa istua alas enne kuin laittaa sen päälle. Se vapauttaa ja avaa musiikin tavalla, jollaista emme ole DAC-muuntimelta juurikaan kuulleet. Siinä missä muita vaivaa kliinisyys ja kuivakkuus, Ayre QX-5 Twenty todella päästää musiikin oikeuksiinsa.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Langatonta jalustakaiutinta – Edullista mutta hyvää ääntä

Langattomien kaiuttimien

Langattomien kaiuttimien kohdalla helposti katselee vain all-in-one-vaihtoehtoja. Langaton kaiutinpari toimii kuitenkin yhtä simppelisti – ja kuulostaa paremmalta.

Vastamelun valtaistuinpeli – langatonta vastamelukuuloketta

Vastamelun valtaistuinpeli

Kuka tekee parhaat vastamelukuulokkeet? Uusia ehdokkaita kisaan ilmoittautuu jatkuvasti, mutta haastavatko ne viime vuoden valtiaan?

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Gigantin Black Friday -tarjoukset

Kunnon ääni vaatii kunnon vahvistimen

Hyvätkään kaiuttimet eivät ilahduta, jollei vahvistin yllä tehtävänsä tasalle. Tässä ovat parhaat vahvistimet, jotka testasimme tänä vuonna.

Musiikkielämyksen lähteillä

Monet kasvavat nykyään ilman suhdetta fyysisiin medioihin. Elokuvat ja televisiot katsotaan ja musiikkia kuunnellaan kännyköistä ja tableteista, eikä fyysiselle soittimelle enää ole tarvetta.

Olohuoneen tärkein esine?

Televisio kokoaa koko perheen yhteen nauttimaan urheilusta, elokuvista ja muusta viihteestä – mahdollisimman laadukkaasti totta kai. Kuvan ja äänen täytyy olla huippuluokkaa, ja mielellään todella isot!

Kaiuttimia joka makuun

Pitipä sitten elokuvista tai musiikista, sohvalla makoilusta tai piknikeistä, tarvitaan viihtymiseen ainakin kunnollinen kaiutin.

Vuoden härpäkkeet

Kuten aina, tämä ”oheislaitteiden” kategoria levittää lonkeroitaan vähän joka suuntaan. Valitsimme tähän joitakin tärkeimpiä päivittäisessä käytössä olevia laitteita: kännykän, tabletin, aktiivisuusrannekkeen ja tietokoneen.

Parempia kuvia paremmalla kameralla

Kamerat ovat parempia kuin koskaan – mutta myös valinnanvaikeus on kasvanut suuremmaksi kuin koskaan. Me valitsimme vuoden parhaat kamerat päätöksen tueksi.

Vieritä ylös