Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sharp FN7EA (LC-55FN7EA)

Terävä niin kuvaltaan kuin toiminnoiltaan

Sharp tarjoaa hyvän käyttöliittymän ja hyvää kuvaa. Tähän hintaan kokonaisuus on lyömätön!

Julkaistu 20.03.2024 - 07:30
Sharp FN7EA (LC-55FN7EA)
Audun Hage

Sharp oli 2000-luvun alussa yksi markkinoiden isoista televisiotekijöistä, ja nyt merkki on tehnyt paluun Pohjoismaihin edullisilla malleillaan. Vuoden 2023 FN7EA-sarja koostuu Android-käyttöjärjestelmällä varustetuista 4K LCD -malleista.

Sharpin tv:n ulkonäkö on melko tavanomainen mutta kuitenkin ihan tyylikäs: kehys on kapea ja aivan reunoille on sijoitettu kaksi V-muotoista jalkaa. Näyttö on aika paksu ja törröttää vähän, jos tv:n ripustaa seinälle. Vastineeksi kestävän oloinen tv tarjoaa monesta muusta halpismallista poiketen neljä HDMI-sisääntuloa.

Sharp 55FN7EA_fjernkontroll Sharp 55FN7EA_bak
<
>
Kuva: Amund S. Hammeren

Sharp FN7EA ei hyödynnä uusinta Google TV -käyttöliittymää, vaan siitä löytyy monin tavoin samanlainen mutta vanhempi Android. Valikot ovat selkeät ja sovelluksia paljon.

Mainos

Kaukosäädin on yksinkertainen, ja siinä on pikavalinnat tärkeimpiin toimintoihin – esimerkiksi kuva-asetuksiin päästäkseen ei tarvitse selailla valikosta toiseen. Sharpilla sovellukset eivät lataudu yhtä nopeasti kuin Samsungilla, mutta viiveen kanssa voi elää.

Äänipuolella Sharp on lyöttäytynyt yhteen Harman/Kardonin kanssa, mutta äänijärjestelmä ei ole järin ihmeellinen. Pohjassa on kaiuttimet mutta ei subwooferia, joten sointi on melko tavanomainen ja lattea.

Kuvanlaadussa Sharp onnistuu. FN7EA:ssa on hyvä kirkkaus (400 nitiä) ja kontrasti (4000:1). Myös musta tekee vaikutuksen tämän hintaluokan tv:ksi, joten tummasävyisten elokuvien ja sarjojen katsominen onnistuu halpoja LCD-ruutuja yleensä vaivaavan sinistymisen häiritsemättä.

Sharp tukee Dolby Visionia, joten moni esimerkiksi Netflixin ja Disney+:n sisällöistä toistuu oikein. Toisin sanoen sekä uudet sarjat ja elokuvat että vanhat klassikot ja urheilu näyttävät hyviltä. Sharp FN7EA tuntuu budjettiluokan paremmalta päältä, jolla on enemmän vahvuuksia kuin heikkouksia, ja siksi se myös ansaitsee testivoittajan tittelin.

Karakter
Sharp FN7EA (LC-55FN7EA)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Tasapainoinen tv, joka tarjoaa hyvää kuvaa, hyvät liitännät ja hyvän Android-käyttöliittymän. Sharp FN7EA näyttää aika tavanomaiselta, mutta muuta moitteen aihetta emme tästä oikein keksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top