Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung CU8000 (55CU8075)

Fiksu ja filmaattinen

Samsungin halpis-tv:ssä on tavanomainen kuvanlaatu, mutta design ja helppokäyttöisyys ovat keskivertoa parempia.

Julkaistu 20.03.2024 - 07:30
Samsung CU8000 (55CU8075)
Audun Hage

Samsung on maailman suurin tv-valmistaja, ja lukuisista kilpailijoista huolimatta korealaismerkki johtaa myös budjettipuolella, jota edustaa muun muassa CU8000-sarja.

Nyt ei ole kyseessä mikään hieno QLED-televisio, vaan Crystal UHD -lisänimellä lätkäisty LCD-paneeli. Ulkonäöltään malli muistuttaa kalliimpia serkkujaan, ja siinä on muitakin Samsungille ominaisia hyviä puolia.

CU8000 on ehdottomasti vertailun littein tv, ja tyylikkäästi muotoiltu televisio sopii tilaan kuin tilaan. Tv:n takapuoli on sileä ja yhtä litteä joka puolelta. Se on hyvä etenkin, mikäli suunnittelee television kiinnittämistä seinälle.

Mainos
Samsung TU55CU8075 side scaled 2
Kuva: Amund S. Hammeren

CU8000 näyttää toki hyvältä myös jaloilla seistessään: jalat napsautetaan paikoilleen ilman ruuveja, ja niiden avulla ruutua voi myös nostaa sen verran, että tv:n alle mahtuu soundbar.

Liitäntävaihtoehdot ovat ihan hyvät ja kolmeen HDMI-sisääntuloon (joista yhdessä on eARC-äänenpalautuskanava) pääsee helposti käsiksi laitteen sivulta. Gaming-asetuksella viive on lyhyt, mittaustemme mukaan 11 ms. Samsungin kaukosäädinkin on vertailun linjakkain. Siinä on ladattava akku, jonka voi ladata USB-C:n lisäksi säätimen aurinkokennon kautta.

Samsung TU55CU8075_fjernkontroll Samsung TU55CU8075_bak
<
>
Kuva: Amund S. Hammeren

Käyttöliittymä on nopea ja intuitiivinen Tizen, josta pidämme kovasti. Valikot ovat selkeät ja Tizenistä löytyvät kaikki tarvittavat sovellukset – myös Samsung TV:n, joka sisältää erilaisia mainospohjaisia kanavia. Valikoimaa on melkein rajattomasti.

Kuvanlaatu sen sijaan ei aiheuta väristyksiä. Samsung CU8000:n kuva on kyllä oikein terävä ja liikkeet toistuvat sulavasti ja ilman kohinaa, mutta kirkkaus on vertailun muihin malleihin verrattunakin melko vaatimaton (300 nitiä), samoin kuin kontrastisuhde (noin 2000:1). Televisio ei tue Dolby Visionia, mutta mikään muukaan Samsungin malli ei tue. HDR10+ on tässäkin tarjolla. Erityisestä Filmmaker Mode -kuva-asetuksesta huolimatta värit eivät ole erityisen neutraalit tai vivahteikkaat. Ihan kaikkea ei siis tällä hinnalla voi saada.

Yleisesti ottaen Samsung CU8000 on hyvä paketti, jonka litteä design ja älyominaisuudet vakuuttavat. Jos kuvanlaatu olisi ollut hieman parempi, malli olisi varmastikin saanut täydet pisteet!

Karakter
Samsung CU8000 (55CU8075)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Samsung CU8075 on käytännöllisesti ja litteästi muotoilu tv, joka on helppokäyttöinen ja tarjoaa hyvät älyominaisuudet. Kirkkaus ja kontrasti ovat vaisut. Vain kolme HDMI-sisääntuloa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top