Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG UR73 (55UR73006LA)

Ei fiksuin, mutta kuvanlaatu on mahtava!

LG:n halpis-tv tarjoaa todella hyvää kuvaa, ja hitaasta käyttöliittymästä huolimatta se on oiva ostos.

Julkaistu 20.03.2024 - 07:30
LG UR73 (55UR73006LA)
Audun Hage

LG on kuulu kristallinkirkkaista OLED-televisioistaan, jotka kuitenkin maksavat pitkän pennin. Onneksi korealaisvalmistaja tekee myös edullisia vaihtoehtoja.

UR7300-sarja on mallivuoden 2023 perustasoa. Testimallistamme kyllä huomaa, että siitä on riisuttu monet LG:n malleille yleensä ominaiset hienoudet.

UR7300 ei esimerkiksi tue Dolby Vision -HDR:ää, joka löytyy kalliimmista malleista. Tässä on vain ”tavallinen” HDR10.

Mainos
LG 55UR73_fjernkontroll LG 55UR73_bak
<
>
Kuva: Amund S. Hammeren

Kaukosäädinkin on yksinkertaisempi versio eikä osoittamalla toimiva Magic Remote. Huomasimme tosin testissä, että tv itsessään tukee toimintoa, joten jos käsillä sattuu olemaan Magic Remote, voi antaa mennä ja osoitella ruudulla valintoja sielunsa kyllyydestä.

LG tunnetusti luottaa omaan WebOS-käyttöliittymäänsä, jollaisella myös UR7300 toimii. Kylläkin hitaampana versiona kuin mihin olemme tottuneet. On selvää, että tv:n prosessoriteho on paljon pienempi kuin kalliimmissa malleissa.

Liitännät ovat kohtalaiset, mutta tässä on tyydyttävä kolmeen HDMI-sisääntuloon siinä, missä osa kilpailijoista tarjoaa neljä. Jos omistaa kaksi tai useamman pelikonsolin, eivät sisääntulot tahdo riittää. Viive on 12 ms.

Kuvanlaatu ilahduttaa. Kirkkaus on oikein hyvä, ja myös kontrasti ja musta. Tavalliset tv-sisällöt, urheilu ja jopa tämän päivän HDR-sisällöt näyttävät oikein hyviltä. Jos siis kestää hieman hitaan äly-tv:n (tai kiertää ongelman Apple TV:llä tai Chromecastilla), on LG UR7300 loisto-ostos.

Karakter
LG UR73 (55UR73006LA)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

LG UR73 tarjoaa erinomaista kuvanlaatua ja hyvää kontrastia. Toiminnot ja formaattien tuki eivät ole kalliimpien LG:n mallien tasolla. Liitännät ja älytoiminnot eivät yllä hintaluokan parhaiden tasolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top