Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: iFFalcon IFF55U62

Halpishyllyn haastaja

iFFalconista harva on kuullut, mutta merkki on tutustumisen arvoinen, jos metsästää halpaa ja hyvää televisiota.

Julkaistu 20.03.2024 - 07:30
iFFalcon IFF55U62
Audun Hage

U62 on ensimmäinen iFFalconilta testaamamme malli. Merkki onkin Pohjoismaissa vielä melko uusi ja tuntematon, mutta kyseessä on TCL:n alamerkki. Ja kiinalainen TCL tunnetaan jo halvoista mutta hyvän suorituskyvyn omaavista televisioistaan. Toistaiseksi IFFalconia myydään vain verkossa.

IFFalcon IFF55U62_fjernkontroll IFFalcon IFF55U62_bak
<
>
Kuva: Amund S. Hammeren

Sukulaisuutta TCL:ään ei voi olla huomaamatta, sillä kaukosäädin on logoa lukuun ottamatta aivan identtinen. Tv:n ulkonäkökin muistuttaa maanmiehestään eli design on yksinkertaista mutta litteää.

TCL:n mallien tapaan iFFalcon U62 toimii Google TV -käyttöliittymällä, mikä on erinomainen uutinen. Googlen käyttöjärjestelmä on nimittäin parhaita tietämiämme ja tarjoaa laajan valikoiman sovelluksia. Lisäksi sitä päivitetään ahkerasti uusilla toiminnoilla ja palveluilla – luotettavammin kuin vaikkapa tämän testin Philipsiä.

Mainos

Liitännät ovat ihan ookoo, eli käytössä on kolme HDMI-sisääntuloa, joista yksi toimii soundbarin eARC-äänenpalautuskanavana.

U62 on varustettu melko tavanomaisella 60 Hz:n LCD-paneelilla, jossa on suora taustavalaistus. Paikallista himmennystä ei näytä olevan, toisin kuin kalliimmissa TCL:n malleissa.

Kirkkaus on kohtalainen ja kontrasti keskinkertainen. U62 ei tue Dolby Visionia, vaan ainoastaan ”tavallista” HDR10:ä.

U62 toistaa värit tasaisesti ja sen katselukulma on hyvä, joten monenlaiset tv-sisällöt näyttävät ihan hyvältä. Kaiken kaikkiaan iFFalcon U62 antaa kohtalaisen vaikutelman, mutta modernit HDR-sisällöt eivät tee erityistä vaikutusta.

Karakter
iFFalcon IFF55U62
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Helppokäyttöinen. Google TV:n ansiosta laaja sovellusvalikoima. Aika rajoitettu kirkkaus, mikä heikentää kontrastia. Ei Dolby Vision -tukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top