Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung Q77D (TQ65Q77D)

Fiksu, timmi ja tyylikäs

Samsungin television on kaunis ja älykkäästi varusteltu. Mutta miten on kontrastin laita?

Julkaistu 13.06.2024 - 13:30
Samsung Q77D (TQ65Q77D)
Audun Hage

Q70-sarja on Samsungin suosituimpia. Perinteisesti sen on voinut odottaa tarkoittavan hyvin varusteltua televisiota, jossa on paljon älykkäitä ominaisuuksia, hyvä kuvanlaatu ja litteä design. Vuoden 2024 versio Q77D on luokkansa nopeimpia ja älykkäimpiä.

samsung 65 q77d 4k qled smart tv 2024 pdp zoom 3000
Samsung Q77D. Kuva: Samsung

Samsung Q77D/Q74D

Muotoilultaan Samsung on testin litteimpiä ja todella helppo asentaa. Keskijalusta on nopeasti ruuvattu paikoilleen, ja sen ansiosta tv mahtuu useimmille tasoille. Liitäntävaihtoehdot ovat hyvät ja kaikki neljä HDMI-sisääntuloa tukevat HDMI 2.1:ä ja 120 Hz-videosignaalia. Televisiossa on sisäänrakennettu Matter-tuella varustettu Smart Hub, jonka kautta voi halutessaan ohjata koko kodin älylaitteita.

Samsungin oma Tizen OS -käyttöjärjestelmä tarjoaa ajantasaisen käyttöliittymän ja Know Securityn tietoturvaominaisuudet. Q77D-mallissa on runsaasti sovelluksia, kuten valmistajan oma mainospohjainen, eri kanavia sisältävä Samsung TV+. Pieni kaukosäädin latautuu auringonvalolla (tai USB-C:llä), ja tv tottelee käskyjä mukavan nopeasti. Nopeus tuntuu arjessa!

Mainos

Jos on pelien ystävä, ilahtunee VRR-tuesta ja 120 fps:n videosignaalin tuesta. Dolby Vision ei ole tuettu, vaan Samsungille ominaiseen tapaan tuki löytyy vain tavallisille HDR10:lle ja HDR10+:lle.

Samsung Q77D
Samsung Q77D on varustettu uusimmalla Tizen-käyttöliittymällä, joka on salamannopea käyttää. Kuva: Samsung

Kuvanlaatu

Q77D:ssä on laadukas LCD-paneeli, mutta erityisiä teknisiä parannuksia sitten edellisen sukupolven Q77C-mallin ei ole tehty. QLED-suodin tekee värikirjosta laajemman, mutta paneelissa ei ole suoraa taustavalaistusta tai paikallista himmennystä. Kontrasti ei siis yllä TCL:n ja Sonyn tasolle.

Samsungin kuva on silti hyvin terävä ja yksityiskohtainen. Musta on testin parhaita. Q77D suoriutuu vaihtelevan laatuisista videosignaaleista hyvin ja saa kaiken sisällön näyttämään hyvältä. Skaalaus toimii ja liikkeet toistuvat pehmeästi tehokkaan ja edistyksellisen videoprosessorin ansiosta. Loistava sportti-tv, siis!

Värit ovat QLED-suotimen ansiosta vahvoja, vivahteikkaita ja neutraaleja. Valonjakautuminen on hyvää koko kuva-alalla, toisin kuin LG:llä. Useimmat sisällöt näyttävät todella hyvältä, joten myös urheilu toimii Q77D:llä erinomaisesti. Nopeita vastahyökkäyksiä ja syöttöjä oli helppo seurata, kun kuva ei välkkynyt eikä repeytynyt.

Samsungin heikkous on tietyillä alueilla oleva vaisu kontrasti ja tummissa kohdissa yksityiskohtien vähäisyys. Paikallisella himmennyksellä ja suoralla taustavalaistuksella varustetut mallit ovat kirkkaampia ja syvyysvaikutelmaltaan parempia etenkin elokuvia katsoessa.

Urheiluun ja vaihtelevaan viihteeseen Samsung Q77D on silti oiva yleis-tv, joka on harvinaisen tyylikäs ja nopea.

Huom! Samsung Q77D on aivan uusi vuoden 2024 malli, joten hintaa on enemmän kuin 2023-malleilla. Kirjoitushetkellä samaan hintaan on saatavilla poistuva premium-malli, aiempi testivoittajamme Samsung QN85C (jossa on MiniLED-taustavalaistus, paikallinen himmennys ja parempi kontrasti).

Lue myös: Samsung QN85C – parempi kuin OLED?

 

Karakter
Samsung Q77D (TQ65Q77D)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Samsung Q70-sarja tarjoaa hyvät liitännät ja tehokkaan ja älykkään käyttöliittymän. Kirkkaus ja kontrasti eivät ole parhaimpien tasolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top