Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG QNED86 (65QNED86)

Vaisu kontrasti

Kun miettii, miten hienoja LG:n OLED-televisiot ovat, olisimme odottaneet hieman enemmän myös LCD-malli QNED86:lta.

Julkaistu 13.06.2024 - 13:30
LG QNED86 (65QNED86)
Audun Hage

LG tunnetaan parhaiten OLED-televisioistaan, jotka ovat viimeisen kymmenen vuoden ajan niittäneet menestystä highend-luokassa. LG:n LCD-mallit ovatkin jääneet OLED-mallien varjoon. Mikä on harmi, sillä vaikka LCD-paneelit eivät yhtä edistyksellisiä olekaan, on televisioissa kuitenkin paljon yhteistä esimerkiksi videoprosessoreiden ja kuvankäsittelyn muodossa.

lg-65-qned-86-4k-tv-2024--pdp_zoom-3000 lg-65-qned-85-4k-tv-2024--pdp_zoom-3000
<
>
LG QNED86 on varustettu keskijalustalla. Kuva: LG

LG QNED86

LG:n QNED85- ja QNED86-sarjat ovat olleet mallistossa jo pitkään, ja nyt on saatu vuoden 2024 mallit kauppoihin. 85- ja 86-sarjat ovat muuten samanlaisia, mutta 86-malleissa on keskijalusta kahden reunoille sijoitetun jalan sijaan.

Samsungin kilpakumppanin tapaan myös LG on erittäin litteä ja tyylikäs. Ohuen ohut kehys näyttää hyvältä niin jalustalla kuin seinälläkin.

Mainos

Käyttöjärjestelmä on LG:n oma WebOS, joka on nopea opetella ja käyttää. Kosketuskaukosäädin Magic Remote on tuttu jo monen tv-sukupolven ajalta: se lähettää kuvaruudulle osoittimen, jota liikuttelemalla navigoidaan valikoissa. Sovelluksia on tarjolla hyvin, ja valikot on nopea avata ja poistaa ruudulta.

Liitäntävaihtoehdot ovat hyvät: Samsungin tapaan LG:llä ovat kaikki neljä HDMI-sisääntuloa täyden kaistan versioita, jotka jaksavat pyörittää 4K-resoluution videota 120 Hz:n virkistystaajuudella. Se on erityisesti tarpeen, jos omistaa pelikonsoleita – ja tietysti se on myös tulevaisuusvarma valinta. LG lupaa televisioilleen viiden vuoden päivitykset.

lg 65 qned 86 4k tv 2024 pdp zoom 3000
Kuva: LG

Kuvanlaatu

Televisiossa on 120 Hz:n LCD-paneeli, jota pyörittää LG:n Alpha-videoprosessori. Ikävä kyllä paneeli ei ole testin parhaasta päästä, vaan sekä kirkkaus että kontrasti ovat pienoinen pettymys. Vaikka sammutimme kaikki energiasäästöominaisuudet, emme silti saaneet kuvaan riittävää painetta.

Äänenlaatu on ihan hyvä: Puhe on selkeää, mutta tilantuntua, bassoa tai dynamiikkaa ei juuri ole. Soundbarista on ehdottomasti hyötyä tämän television kohdalla. QNED86 tukee Dolby Atmos -ääntä, ja siihen on helppo yhdistää yhteensopiva soundbar HDMI eARC:n kautta.

Yleisesti ottaen QNED86:n kuvanlaatu on pieni pettymys, kun kuvaa katsoo vuoden 2024 silmin. Tietenkään musta ja kontrasti eivät yllä LG:n OLED-televisioiden tasolle, mutta eiväthän samaan yllä muutkaan tämän vertailun LCD-televisiot. Urheiluasetus on tällä tv:llä hyvä, mutta elokuvat ja sarjat eivät ole QNED85:n vahvuuksia.

Karakter
LG QNED86 (65QNED86)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Litteä design, älykkäät ominaisuudet ja hyvät liitännät tekevät QNED86:sta modernin ja käyttäjäystävällisen. Plussaa erillisestä urheiluasetuksesta. Kirkkaus ja kontrasti ovat keskinkertaiset, joten kuva on kalvakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top