Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: TCL MQLED80/C805 (65MQLED80)

Pyyhkii lattiaa kilpailijoillaan

Kiinalainen TCL on tehnyt viime vuosina useita hyviä ja halpoja televisioita, ja MQLED80 on yhä suorituskyvyltään parhaimmistoa.

Julkaistu 13.06.2024 - 13:30
TCL MQLED80/C805 (65MQLED80)
Audun Hage

TCL MQLED80 on jo aiemmissa testeissä menestynyt vuoden 2023 malli – niin menestynyt, että kiinalaismerkki päätti pitää sen mallistossa tänäkin vuonna. Vaikka mallistoon on tulut uusiakin televisioita, on tämä myös nimellä C805 myytävä malli edullisempia malleja laadukkaampi. Jos 65 tuumaa tuntuu omaan olohuoneeseen liian vaatimattomalta, on tv saatavilla isompanakin, jopa 98-tuumaisena.

tcl 65 mqled80 4k mini led smart tv 2023 pdp zoom 3000
TCL MQLED80/C805. Kuva: TCL

TCL MQLED80/C805

Muotoilultaan TCL on aika tavanomainen ja paksuhko MiniLED-taustavalaistuksen vuoksi. Esimerkiksi Samsung Q77D:hen verrattuna TCL henkii enemmän teollista ja massatuotettua ilmettä.

MQLED80 on varustettu Google TV -käyttöliittymällä ja se tukee Google Assistantia. Googlen järjestelmässä ovat useimmat sovellukset saatavilla, ja se oppii käyttäjän katselutottumuksista ja tekee niiden perusteella suosituksia.

Mainos

TCL tukee hyvin eri formaatteja, kuten HDR10+:aa ja Dolby Visionia elokuville, sarjoille ja peleille. Näyttö tukee 120 Hz:n virkistystaajuutta (peliasetuksella 144 Hz). Liitännöissä ei ole mitään vikaa, mutta vain kaksi neljästä HDMI-sisääntulosta on täyden kaistan versioita, joilla 4K-videosignaalin siirto onnistuu 120 Hz:n virkistystaajuudella.

Kuvanlaatu

Televisiossa on QLED LCD-paneeli, joka on varustettu MiniLED-taustavalaistuksella ja paikallisella himmennyksellä. Valo jakautuu tarkasti eikä Sonyllä ilmenneestä halo-efektistä ole tietoakaan. Tällä televisiolla voi yhtä hyvin katsoa urheilua päivällä kuin elokuvia illan pimeydessäkin.

HDR-lähetykset toistuvat upean intensiivisesti ja syvyysvaikutelmaltaan vaikuttavina yli 1000 nitin kirkkauden ansiosta. Elokuva-asetus on neutraali ja hyvännäköinen, mutta TCL tarjoaa myös erityisen urheiluasetuksen, joka lisää värikylläisyyttä.

Lisääntyneen kirkkauden ja kontrastin huono puoli on lisääntynyt kohina, jota näkyy siellä täällä. Kohinanpoisto ei selvästi ole yhtä tehokasta kuin Sonylla ja Samsungilla. Liikkeiden pehmennys (interpolaatio) sen sijaan toimii oikein hyvin.

Katselukulma on hiukan kapeampi kuin LG:llä. Se voi olla hyvä ottaa huomioon, mikäli sohva on hyvin leveä. TCL on silti useimpia parempi tälläkin saralla.

Jos haluaa kuulla stadionin mylvivän ja silti erottaa kommentaattoreiden puheet, voi olla hyvä idea päivittää äänijärjestelmä parempaan. Tv:n omat kaiuttimet nimittäin kuulostavat melko pidättyväisiltä ja puuroisilta. Soundbar olisi paikallaan.

Yleisesti ottaen TCL MQLED80 on edelleen hintaluokkansa parhaita televisioita ja erinomainen ostos. Kannattaa istua melko keskellä ruutua, jotta katselukokemus olisi paras mahdollinen. Ehkäpä hyvä syy vetää kumppani (olipa hän jalkapallofani tai ei) ja jälkikasvu kainaloon ja nauttia peleistä?

Karakter
TCL MQLED80/C805 (65MQLED80)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava kontrasti ja kirkkaus tekevät TCL:n televisiosta erinomaisen urheilun ja elokuvien ystäville. Kohinanvaimennus ei ole yhtä hyvää kuin Sonyllä ja Samsungilla. Kapeahko katselukulma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top