Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony Bravia X90L (XR-65X90L)

Kuvan mestari

Sony jatkaa myös vuonna 2024 suosittua X90L-sarjaansa, ja pienen hinnan tarkistuksen jälkeenkin tv on edelleen hyvä ostos.

Julkaistu 13.06.2024 - 13:30
Sony Bravia X90L (XR-65X90L)
Audun Hage

Sony X90L on jälleen yksi 2023-malli, josta meillä on jo hyviä kokemuksia. Valmistajan mukaan televisiomalli on yhä ajankohtainen, jota TCL ei ole vertailun ainoa valmistaja, joka jatkaa viime vuoden mallinsa elämää tänäkin vuonna. Kokovaihtoehtoja X90L:llä on aina 55-tuumaisesta 98 tuumaan.

sony bravia 65 x90l 4k full array led smart tv 2023 pdp zoom 3000
Sony X90L. Kuva: Sony

Sony Bravia X90L

X90-sarja on ollut Sonyn suosituimpia premium-malleja jo monen sukupolven ajan, ja viime vuonna malliin tehtiin lukuisia parannuksia. LCD-paneelin virkistystaajuus on 120 Hz ja taustavalaistuksessa on useita himmennysalueita. Kokonaisuutta pyörittää tehokas XR-videoprosessori, joka on kuvan terävyydessä, kohinanvaimennuksessa ja liikkeidentoiston sulavuudessa alan parhaimpia.

Liitännät ovat keskinkertaista tasoa: neljästä HDMI-sisääntulosta vain kaksi tukee 4K/120 Hz -signaalia – melko tavanomaista, mutta silti pieni pettymys tällaiselta pelipuolellakin tunnetulta huippumerkiltä kuin Sony.  Matkaa on siis Samsungin ja LG:n tasoon, joilla kummallakin on täyden kaistan tuki kaikissa neljässä sisääntulossaan.

Mainos

Sony käyttää Google TV -käyttöliittymää, jossa on tuttu ulkoasu ja hyvät asetukset. X90L tukee Dolby Vision- ja Dolby Atmos -formaatteja, ja on hyvin varusteltu PS5-konsolia ja muuta pelaamista ajatellen.

85_X90L_dark_sil_dark_sil_1slate_btyA1 85_X90L_dark_sil_dark_sil_1slate_back 85_X90L_dark_sil_dark_sil_1slate_btyH 85_X90L_dark_sil_dark_sil_1slate_ccw 85_X90L_dark_sil_dark_sil_1slate_cw 85_X90L_dark_sil_dark_sil_1slate_btyB
<
>
Kuva: Sony

Kuvanlaatu

Olimme tietysti uteliaat näkemään, miten viime vuoden malli pärjää aivan uusia televisiomalleja vastaan. Tekniikka ei ole vuodessa vanhentunut, sillä X90L:n kuva on kirkas ja kontrasti hyvä, joten kuvanlaatu toimii mainiosti urheilun ja muun tv-viihteen katsomiseen, ja elokuviinkin tv-malli tarjoaa sitä jotakin.

Terävyys ja kohinanvaimennus ovat huippuluokkaa, ja Sony on luokkansa parhaimmistoa sulavien ja luonnollisten liikkeiden toistossa. Perusasetuksella kuva on yllättävän hyvä ja toimii loistavasti urheilun katsomiseen, sillä kirkkaus, terävyys ja värintoisto ovat erittäin vahvoja.

Elokuva-asetuksella taas värintoisto on oikein miellyttävää ja neutraalia, mikä on leffapuristien mieleen. Mitään ei ole poistettu eikä lisätty, vaan tv on varsin uskollinen alkuperäiselle kuvasignaalille. Kuva-asetuksista löytynee siis kaikille mieluinen vaihtoehto.

TCL:n tapaan Sony on onnistunut luomaan uskottavan mustan, jossa riittää syvyyttä. Tv sopii siis oivallisesti elokuvien ja sarjojen katsomiseen.

Paikallinen himmennys puolestaan ei yllä TCL:n tasolle, vaan haloefektiä näkyy jonkin verran kirkkaiden kohteiden ympärillä tummaa taustaa vasten. Se johtunee siitä, että X90L:ssä on vähemmän paikallisia himmennysalueita kuin kiinalaisella kilpailijallaan.

Kaiken kaikkiaan X90L on hyvin toimiva yleis-tv penkkiurheilijoille, pelaajille ja muun viihteen ystäville, joten sitä voi huoletta suositella myös vuonna 2024.

Karakter
Sony Bravia X90L (XR-65X90L)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Sonyn tv tarjoilee veitsenterävää ja kirkasta kuvaa, pehmeitä liikkeitä ja upeita värejä, jotka sopivat hyvin urheilun katsomiseen. Ei ole muotoilultaan kaikkein littein. Vain kaksi neljästä HDMI-sisääntulosta tukee 120 Hz:n virkistystaajuutta. Taustavalaistus aiheuttaa jonkin verran halo-efektiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top