Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Top 8 soundbaria keväälle 2020

Parhaat soundbarit

Hyvä äänenlaatu kruunaa leffaillan! Valitse budjettiisi ja tarpeisiisi sopivin näistä kahdeksasta huippuvaihtoehdosta.

Julkaistu 08.05.2020 - 10:30
Top 8 soundbaria keväälle 2020
Geir Gråbein Nordby

Olemme koonneet tähän artikkeliin kahdeksan parasta, eri hintaluokista testaamaamme soundbaria, jotka ovat edelleen kaupoissa. Osa näistä soundbareista on ollut aiemmin mukana ryhmätesteissämme, joten tässä koosteessa voi olla useampi “Testivoittaja” mukana – älkää hämääntykö siitä!

Moni viettää ehkä tahtomattaankin enemmän iltoja kotioloissa, joten panostaminen viihteeseen ei ole lainkaan väärin. Hyvän äänenlaadun saaminen on monen tavoite, samoin selviäminen ilman massiivista kotiteatterijärjestelmää.

Lue myös: 6  jalustakaiutinta

Mainos

Isommista kaiuttimista saa edelleen parhaan äänen, mutta soundbar on erinomainen kompromissi äänenlaadun ja ulkonäön suhteen. Ainakin, jos valitsee kunnollisen – markkinoilla on paljon huttua, johon ei kannata sekaantua.

Älä valitse halvinta

Valintaa helpottaa, kun rajaa heti kättelyssä alle 300 euroa maksavat soundbarit ulkopuolelle. Saman tien voi nimittäin tyytyä television omaan ääneen ja säästää nekin rahat. Jos oikeasti haluaa parempaa ääntä, on budjetoitava enemmän.

Sonos Beam lydplanke
Sonos Beam on hinta-laatusuhteeltaan parhaita valintoja, ilman subwooferia. Kuva: Sonos

Sonos ja monihuonejärjestelmät

Millekään törkykalliille linjalle ei soundbareissa kuitenkaan tarvitse lähteä. Alle 500 eurolla löytyy suosittelemiamme malleja. Esimerkiksi Sonos Beam, joka solahtaa osaksi Sonoksen monihuonejärjestelmää.

Monihuonejärjestelmistä puheenollen, Yamahan MusicCast on helppokäyttöisyydessään ja monihuonetoiminnoissaan Sonoksen luokkaa, ja sillä on joitain äänenlaadullisia etuja siihen nähden. Niinpä MusicCast Bar400 yhdistettynä langattomaan MusicCast 20 -takakaiuttimeen on kiinnostava vaihtoehto.

Toisaalta vanha suosikkimme Samsung HW-Q76R on halventunut mukavasti. Se tarjoilee todella hyvää ääntä ja muhevaa ja tasapainoista bassontoistoa. Ja kaupan päälle aidon 3D-äänen Dolby Atmoksen muodossa.

Dali Katch One lydplanke
DALI Katch One on luokkansa parhaita soundbareja musiikin kuunteluun. Ja nättikin se on. Kuva: DALI

Soundbareja designista kiinnostuneille

Koska monen sisustussilmä ohjaa kaiutinostoksilla juuri soundbarin suuntaan, on design tärkeässä osassa sellaisen valinnassa. Tyylikäs vaihtoehto on esimerkiksi DALI Katch One, joka on ilman subwooferiakin mahtava musiikkikaiutin.

Designin yhteydessä mainittakoon myös Bowers & Wilkinsin Formation Bar, jossa tosin suorituskyky on etusijalla, onhan kyseessä highend-tuote. Se on kallis mutta hintansa arvoinen.

Sennheiser Ambeo lydplanke
Sennheiserin Ambeo on varmasti rajuin ja kookkain testaamistamme soundbareista. Ehkäpä myös kallein… Kuva: Sennheiser

Highend-luokan ääntä

Jos tosissaan haluat televisiostasi parasta mahdollista ääntä, mitä rahalla saa, niin highend-luokka on kategoria. Siellä suosikkejamme ovat Samsung HW-Q96R: todella jyhkeää ääntä, joka on riittävän tasapainoinen myös musiikin kuunteluun. Sen mukana tulee langattomat takakaiuttimet, joten samaan rahaan saa aidon surroundäänen. Samsung on highendiä edullisimmasta päästä.

Bosen Soundbar 700 on positiivinen yllätys, mutta vaatii ehdottomasti Bass Module 700 -subwooferin kylkeen.

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä highend-kategoriassa kisaa Sennheiser Ambeo. Se on ylivoimaisesti coolein testaamamme soundbar: iso ja aika ruma, mutta soundiltaan taivaallinen. Se tarjoaa parhaan surroundvaikutelman, jonka olemme yhdestä soundbarista kuulleet ja on yksinään kotiteatteri; vivahteikas ja vahva. Dolmy Atmos löytyy totta kai myös. Subwoofer on sillekin suositeltava lisä, ja silloin hinta nousee – samalla rahalla saisi hyvät kaiuttimet. Tosin siinä hukkaa taas idean tilan säästämisestä…

 

 1. Sonos Beam

  Voittaja hevosenmitalla

  Sonos asettuu lähtöviivalle ison puutteen kanssa: subwooferia ei ole. Siitä huolimatta se laukkaa maaliin ensimmäisenä.

  Tottelee ääniohjausta. Vihdoin Sonos-laitteessa on HDMI! Luo television ääneen uuden ulottuvuuden luonnollisella ja miellyttävällä soundillaan.
  Ei tukea DTS:lle, ja langattoman subwooferin hankkiminen tuplaa hinnan.
  Lue koko testi
 2. Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

  Laajennettava tv-ääni

  Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

  Erittäin joustavat monihuonesoittomahdollisuudet. Käyttäjäystävällinen, hyvä äänenlaatu. Yhdistämällä kokonaisuuteen langattomat takakaiuttimet ollaan jo lähellä kunnon kotiteatteria.
  Itsekseen, ilman takakaiuttimia, soundbar on melko huomaamaton ja mieleenpainumaton.
  Lue koko testi
 3. Samsung HW-Q96R

  Luokkansa paras - edelleen

  Tähän hintaan ei saa parempaa ääntä.

  Ääni on räjähtävä ja tasapainoinen, ja takakaiuttimet tuovat oikean kotiteatteritunnelman! Vihdoin Samsung on saanut myös Dolby Atmoksen toimimaan.
  Subwoofer ei ole muun järjestelmän tasolla.
  Lue koko testi
 4. Bose Soundbar 700 & Bass Module 700

  Kivenkovaa soundia Boselta

  Bose on onnistunut soundbarillaan, joka kuulostaa elokuvien kanssa rajulta.

  Väkevä ja tenhoava ääni. Tilakorjaus säätää äänen sopivaksi huoneeseen. Todella helppokäyttöinen, ja ohjelmoitava kaukosäädin on mielestämme mainio.
  Äänikuva ei ole aivan yhtä erotteleva kuin parhaimmilla. Stereomusiikkiin ilmaantuu surroundefekti, josta ei pääse eroon.
  Lue koko testi
 5. Bowers & Wilkins Formation Bar & Formation Bass

  Soundbar musiikin ehdoilla

  Formation Bar onnistuu yhtä hyvin elokuvien kuin musiikin kanssa – soundi on erotteleva, lämmin ja mukaansatempaava.

  Ääni on viettelevän lämmin, täyteläinen ja kutsuva. Etenkin musiikki toistuu tenhoavasti. Subwoofer tuo bassoon kaivattua potkua.
  Keskirekisteri ei pääse vauhtiin ja lauluun ja puheeseen kaipaisi enemmän kirkkautta. Takakaiuttimien lisäämistä on syytä harkita.
  Lue koko testi
 6. Sennheiser Ambeo Soundbar SB01

  Maailman paras soundbar

  Sennheiserilla on ensikertalaisen tuuria: valmistajan soundbar on heittämällä tämän hetken paras! Mutta kenelle?

  Näin hyvää surroundääntä ilman takakaiuttimia emme ole kuunaan kuulleet! Soundi on iso ja räjähtävä, ja matalalla volyymilla subwooferia ei kaipaa.
  Mutta kuka haluaisi tyytyä hiljaiseen hissutteluun tällaisella soundbarilla? Kovempaa ääntä kaipaava joutuu ostamaan subwooferin kylkeen, ja silloin hinta karkaa korkealle.
  Lue koko testi
 7. DALI Katch One

  Soundbar musiikille

  Harva soundbar on yhtä musikaalinen kuin Katch One!

  Musiikki soi luonnollisen tasapainoisesti ja yllättävän täyteläisen basson saattelemana. Sekä puhe että laulu toistuvat selkeästi.
  Ei Dolby- ja DTS-tukea. Ääni ei ole yhtä vahva kuin subwooferilla varustetuilla soundbareilla.
  Lue koko testi
 8. Samsung HW-Q76R

  Kirkasta ääntä katosta

  Omassa hintaluokassaan ennenkuulumattoman vahva ja kirkas ääni toistuu tyylillä.

  Tasapainoinen äänimaisema. Puhe on selkeää ja sillä on muheva pohja. Atmos-ääni toimii hienosti.
  On toki olemassa vieläkin vahvempaa soundbar-ääntä.
  Lue koko testi

Vertailussa Dolby Atmos -soundbarit

Säveliä seinästä

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Ääni & Kuva
Scroll to Top