Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Pro-Ject Debut III Recordmaster

Levymestari

Levykokoelmasta kelpaa nautiskella kera soittimen, joka on myös tyylikäs sisustusesine.

Julkaistu 16.04.2018 - 09:25
Pro-Ject Debut III Recordmaster
Lasse Svendsen

Valitsemalla levysoittimeksi Pro-Jectin ei oikein voi mennä metsään. Regan kanssa valmistaja vastaa markkinoiden parhaista edullisista levysoittimista, mutta herkkäsieluisia harrastajiakin hemmotellaan upeiden highend-mallien muodossa.

Pro-Jectin valikoimissa on jopa LP-soitin sisäänrakennetulla vahvistimella, joka tarvitsee siis musiikin soittoon enää vain kaiutinparin. Ja soitin, joka seisoo kulmittain ja jossa levy pyörii pystyssä.

Monipuolisuus ei pääty tähän. Soittimia voi valita RIAA-esivahvistimella tai ilman ja monessa on USB-ulostulo digitaalisen äänilähteen kytkemistä varten. Debut III Recordmasterissa on molemmat.

Mainos

Debut III Recordmaster on saatavalla raikkaissa korkeakiiltoisissa väreissä tai kuten testissämme, mattapähkinäviilulla, joka maksaa hiukan enemmän ja näyttää erittäin siistiltä.

Siinä on elektroninen nopeudenvaihdin, jonka valo lakkaa vilkkumasta, kun oikea nopeus on saavutettu. Laitteen mukana tulee kunnollinen signaalijohto ja valmiiksi asennettu Ortofonin OM10-äänirasia, joka on selvästi laadukkaampi kuin monissa halvoissa soittimissa.

Recordmaster on saatavilla lisämaksusta myös Ortofon 2M Red -äänirasialla varustettuna – suosikkimme budjettiluokan äänirasioista.

Soittimen käyttöönotto edellyttää, että painon ja antiskatingin asentaa itse. Jälkimmäinen onkin ihan oma lukunsa. Kun levyä pyörittää, vauhti kiihtyy reunoja kohti mennessä, mitä kompensoidaan antiskatingilla. Tässä vastapaino asennetaan langan avulla kohdilleen, mikä on kinkkisempi tapa ratkaista ongelma kuin säädettävä jousi tai magneetti.

Kunhan kaiken saa paikoilleen, ei soittimesta juuri löydy moitteen sijaa. Äänikuva on erittäin tarkka, täyteläinen ja miellyttävä, ja bassontoisto erittäin hyvää. Vivahteet erottuvat äänikuvasta selkeästi ja dynaaminen kontrasti on hyvä, mutta musiikki soi jokseenkin rennosti ja hillitysti – sointi on miellyttävä mutta ei ihan tunnu pääsevän täyteen vauhtiin.

2L:n Quiet Winter Night – kokoelmalevyllä basso toistuu mukavan painokkaasti ja Pro-Jectin soitin onnistuu säilyttämään vakaan rytmin koko ajan. Keskirekisteri soi kauniisti ja diskantti avoimena ja miellyttävän tarkasti. Laulu ja akustiset soittimet soivat upeasti, mutta viimeisen elon silauksen tuova dynaamisuus jää vaisuksi.

Yhteenveto: Pro-Ject Debut III Recordmaster

Debut III Recordmaster on erinomainen vaihtoehto kaikille, jotka haluavat tyylikkään ja sisustukseen sopivan levysoittimen, joka soi miellyttävästi. Se kuulostaa paremmalta kuin moni edullisen luokan soitin, vaikka ei olekaan hintaluokkansa paras.

 

Karakter
Pro-Ject Debut III Recordmaster
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Laadukas ja hyvän kuuloinen soitin ei vaadi paljoa käyttäjältään. Ei ihan niin mukaansa tempaava kuin moni muu hintaluokkansa soitin, dynamiikoiltaan turhan kesy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top