Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Pro-Ject CD box RS2 T

Raskaan sarjan minisoitin

Jos kaipaat uutta CD-soitinta, voi Pro-Jectin CD-box olla juuri sopiva ratkaisu.

Julkaistu 07.09.2021 - 06:00
Pro-Ject CD box RS2 T
Lasse Svendsen

Pro-Ject CD Box RS2 T on yksinkertainen ja todella kompakti CD-pyöritin. Lisäksi tarvitaan laadukas DA-muunnin (ja kaiuttimet) sekä ehkä jonkin verran hifistelyhalukkuutta – tämä nimittäin kuulostaa paljon paremmalta kuin vanha CD-soittimesi.

Eikä se CD-soitin olekaan, vaan pyöritin, tai moottori. Se on niin sanottu CD-transportteri, jossa on pelkät digitaaliset ulostulot ja joka niin ollen tarvitsee DA-muuntimen toimiakseen.

Nyt liikutaan highend-tasolla – ainakin jos laitteeseen yhdistää oikeasti hyvän DAC:n. Pro-Ject suosittelee tietysti omaansa eli Pre Box RS2 Digital -mallia, joka toimii myös esivahvistimena.

Mainos

Talon oma pyöritin

Pro-Ject olisi voinut vain ostaa jonkun geneerisen pyörittimen Aasiasta ja säästää samalla pitkän pennin, mutta äänenlaadun varmistamiseksi yritys halusi kehittää sen itse. Niinpä ratkaisu on Stream Unlimitedin kustomoitu CD-Pro 8, jossa on valmistajan mukaan erittäin laadukas mekaniikka.

Sitä ohjaa (Blue Tiger) CD-84 -niminen servo, joka on integroitu osaksi laitteen alumiinirunkoa. Kuoren sisäpuoli on hiilikuitua, jonka pitäisi jäykistää rakennetta ja vaimentaa resonanssia tehokkaasti.

Pro-Ject CD box RS2 T drive
Hiilikuidulla, silikonipehmukkeilla ja jäykällä alumiinikuorella suojattu CD-Pro 8 -pyöritin. Kuva Pro-Ject

CD-levy laitetaan sisään vain avaamalla kansi ja laittamalla alustalle. Levy pysyy vakaasti paikoillaan sen päälle asetettavan magneettikiekon avulla.

Kuten CD-pyörittimissä aina, ei tässäkään ole analogisia ulostuloja. Sen sijaan kaikki digitaaliset löytyvät: 110-ohminen XLR, koaksiaali, optinen ja jopa HDMI. Niinpä CD Boxin saa näppärästi liitettyä surroundprosessorin HDMI-äänisisääntuloon.

Pro Ject CD box RS2 CD drive bak scaled 1
Koaksiaalinen, optinen, XLR – ja HDMI. Kuva: Lasse Svendsen

Laitteen mukana tulee erillinen virtalähde ja kätevä alumiininen kaukosäädin. Suurin taustavalaistu LCD-näyttö kertoo soivan kappaleen ja keston, ja tarvittaessa äänen saa mykistettyä kaukosäätimen Mode-napista.

Avoin ja dynaaminen äänikuva

Soitin on täysin äänetön. Se käynnistyy nopeasti ja sammuu puolessa sekunnissa, kun kannen avaa. Laite kestää vertailun Hegel Mohicaniin – ja McIntosh MCD600:aan – sillä kun sen liittää McIntoshin DA2 DAC-moduuliin, kuten MA12000:aan, ei laitteita oikeastaan voi erottaa toisistaan.

Pro Ject CD box RS2 CD drive CD drive scaled 1
Magneettinen kiekko pitää CD-levyn vakaana. Kuva: Lasse Svendsen

Mohican on soinniltaan tiukempi ja hallitumpi, ja McIntosh tarjoilee suuremman ja syvemmän äänikuvan, mutta erot eivät kyllä ole suuria.

Kompaktinkokoinen laite toistaa Keith Jarrettin Kölnin-konsertin hienostuneella tarkkuudella. Äänikuva on tarkka ja piano tulee esiin kauniisti. Tony Bennettin ja Diana Krallin lauluäänet erottuvat kristallinkirkkaina äänikuvassa duetossa Alright, Okay, You Win.

Dynamiikat, mukaan lukien basson, Al Jarreaun Cold Duck -kappaleessa ovat poikkeuksellisen erottuvat. Bassolinja erottuu painokkaasti, virvelirummut kuulostavat todella hyviltä ja saksofonisoolo toistuu värittymättömästi ja eläväisesti. Sointi on muhkea.

Yhteenveto: Pro-Ject CD-box RS2 T

Pro-Jectin CD-pyöritin näyttää vaatimattomammalta kuin tämän hintaluokan laitteelta odottaisi – hopeanvärinen versio näyttää paremmalta – mutta äänenlaatu on kyllä linjassa hintalapun kanssa. Eli samaa luokkaa kuin parhaat testaamamme laitteet, kunhan CD-pyörittimeen yhdistää laadukkaan DA-muuntimen. Jos tarvitsee uutta CD-soitinta, voi Pro-Ject CD-box RS2 T -pyöritintä turvallisesti suositella – se ei petä.

Pro Ject CD box RS2 T silver
Laite on saatavana myös hopeanharmaana. Kuva: Pro-Ject

Karakter
Pro-Ject CD box RS2 T
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Dynaaminen ja erotteleva äänikuva, tiukka basso ja erittäin tarkka stereokuva. Kompakti. Design ei ihan ole samalla tasolla kuin hinta antaisi ymmärtää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Erikoisversiosta parempaa ääntä

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Ääni & Kuva
Scroll to Top