Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Poly Voyager Free 60+ UC

Nappikuulokkeet töihin ja vapaalle

Poly Voyager Free 60 UC+ sopii sekä etätöihin että hifinautiskeluun.

Julkaistu 14.08.2023 - 07:01
Poly Voyager Free 60+ UC
John Hvidlykke

Ovatko nämä siis ammattikuulokkeet toimistotöihin – ja mikä tämä valmistaja on? Poly Voyager Free 60+ UC -kuulokkeita on vaikea laittaa lokeroon, eikä ensimmäiseen kysymykseen ole selkeää vastausta.

Jälkimmäiseen sen sijaan on: Poly on amerikkalainen telekommunikaatiolaitteiden valmistaja. Moni tuntee esimerkiksi Voyager-kuulokesarjan Plantronicsin tuotteina, mutta Plantronics osti Polyn vuonna 2018 ja päätti vaihtaa koko yrityksen nimen samalla Polyksi. Ja vuodesta 2022 asti taas Poly on kuulunut HP:lle. Vieläkö pysytään kärryillä…?

Poly Voyager Free 60+ UC on täyslangaton nappikuuloke, joka erottautuu langattomien kuulokkeiden valtameren kokoisesta joukosta toimittamalla mukana USB-laturin ja LCD-kosketusnäytöllä varustetun latauskotelon.

Mainos

Nerokas näyttö

Olin utelias mutta myös vähän skeptinen kuullessani latauskotelon kosketusnäytöstä. Se osoittautui nerokkaaksi, sillä se ratkaisee täysin langattomien kuulokkeiden ikiaikaisen hankaluuden niiden ohjattavuuden ja hallinnan kannalta.

Useimmissa täyslangattomissa on jonkinlainen kosketusohjaus. Koska pienissä kuulokkeissa tilaa on niin vähän, ei ohjauksesta vain saa järkevää. Niinpä onnistuu aina vaihtamaan kappaletta tai vääntämään volyymia lujemmalle, kun yrittää vain työntää kuuloketta paremmin korvaan.

Voyager Free 60 Carbon Black Environmental Print
Näyttö on mahtava. Vielä jonain päivänä kaikkia täyslangattomia ohjataan tällaisen kautta. Kuva: Poly

Polyn latauskotelon näytöltä valitaan yhdistettyjen laitteiden väliltä, tehdään Bluetooth-paritus, säädetään volyymia ja vaihdetaan kappaletta. Kaikki tapahtuu graafisten valikoiden kautta ja niin helposti, ettei ikinä enää halua ohjata kuulokkeita kuulokenappeja itsejään klikkailemalla!

Näytön ainoa heikkous on sitä pyörittävän, koteloon ahdetun tietokoneen pienuus. Toiminnot siis ilmestyvät näytölle pienellä viiveellä, joka tuntuu ikuisuudelta tämän päivän puhelinten reagointivauhtiin tottuneille.

Voyager Free 60+ White Sand USB-C in Smart Case Voyager Free 60+ Carbon Black Hero with Smart Case_print_rgb Voyager Free 60+ White Sand Smart Case
<
>
Voyager Free 60+:n mukana tulee latauskotelo ja Bluetooth-adapteri, jota voi säilyttää kotelossa. Kuva: Poly

Etätyöhön suunniteltu

USB-adapteri on Bluetooth-adapteri, jolla kuulokkeet yhdistetään tietokoneeseen. Tuntuu ehkä turhalta, kun kaikissa koneissakin on Bluetooth, mutta adapterin kautta pääsee käsiksi myös Poly Lens -sovellukseen (saatavilla PC:lle ja Macille), jolla kuulokkeiden päivitykset tehdään.

Standardisoitu adapteri varmistaa myös sen, että Poly Free 60+ UC täyttää kaikki vaatimukset videotapaamisissa: kuulokkeet on nimittäin sertifioitu Zoomille, Google Meetille, Google Voicelle ja Microsoft Teamsille.

Voyager Free 60 Series Sand White Lifestyle Office Woman Print
Kuulokkeilla on Zoom-, Google Meet-, Google Voice- ja Microsoft Teams -sertifikaatit. Kuva: Poly

Tietenkin videokokouksissa voi käyttää ihan tavallisia sertifioimattomiakin kuulokkeita, mutta sertifikaatti takaa, että kaikki ominaisuudet toimivat niin kuin on tarkoitettu.

Sovitteet

Kuulokkeiden mukana toimitetaan kolme paria silikonisovitteita. Oikeaan korvaani löytyi ensikokeilulla heti sopiva (medium-koko), mutta vasen tarvitsi isomman. Parhaaksi valinnaksi osoittautui käyttää L-kokoa kummassakin korvassa, mutta en saanut vasenta puolta millään istumaan yhtä tiiviisti kuin oikeaa.

Voyager Free 60 Series Carbon Black Spare Ear Tips print rgb
Kolmenkokoisista sovitteista etsitään sopivimmat. Kuva: Poly

Sovitteet vaihdetaan kätevän napsahdusmekanismin avulla. Vaihto sujuu helposti, kunhan tajuaa, miten homma toimii. Mekanismi tarkoittaa toisaalta myös sitä, että sovitteiden kuluessa on tilalle ostettava Polyn omat sovitteet, sillä muunmerkkiset eivät näissä toimi.

Poly Lens

Poly Lens -sovellus tarjoaa laiteohjelmistopäivitykset ja mahdollisuuden vaihtaa vastamelun, mukautuvan vastamelun ja kahden ympäristöääniasetuksen (transparency) välillä. Tarjolla on myös todella alkeellinen EQ-toiminto, jossa vaihtoehtoina ovat neutraali, basso ja diskantti. Omaa asetusta ei voi kustomoida.

Polylla onkin enemmän kokemusta kuulokemikrofoneista tavallisten kuulokkeiden sijaan. Ääniasetuksia on ehkä vähän, mutta sovelluksessa voi räätälöidä eri sensorien toimintaa, pyyhkäisytoimintoja ja hallita puhelimen yhteystietoja. Nämä ovat kaikki tärkeitä ominaisuuksia työvälineelle.

Kahdenlaista keskinkertaista vastamelua

Poly Voyager Free 60+ UC:ssa on vastamelu, kuten tämänhintaisilta kuulokkeilta sopii odottaakin. Vaihtoehtoina ovat tavallinen vastamelu, ympäristön melutason mukaan mukautuva vastamelu ja ympäristön äänet kuulokkeiden mikrofonin kautta toistava ympäristöääniasetus.

Toimistolla tai bussissa vastamelu toimii riittävästi, vaikka ei olekaan yhtä tehokas kuin parhailla kilpailijoilla. En ottaisi Poly Voyager Free 60+ -kuulokkeita lentokoneeseen. Hyvää on se, että vastamelu ei vaikuta äänenlaatuun negatiivisesti, mikä on arkikäytön kannalta oleellista.

voyager free 60 series transparency mode lifestyle image
Vastamelu toimii riittävän hyvin toimistolla, bussissa tai junassa, mutta tehokkuudeltaan vaimennus ei ole parhaiden kilpailijoiden luokkaa. Kuva: Poly

Voi käyttää myös vain toisella korvalla

Polyn menneisyys ammattilaiskuulokkeiden valmistajana näkyy muun muassa siinä, että Voyager Free -nappeja voi käyttää myös yksi kerrallaan, eli toinen kuulokenappi voi olla korvassa ja olla siten aina valmiina puheluun, kun taas toisella korvalla pysyy kartalla lähistön äänistä. Mikä tietysti onnistuu myös vain ympäristöääniasetusta käyttämällä.

Äänenlaatu

Poly/Plantronics tunnetaan handsfree-kuulokemikrofoneistaan, joista minullakin on töistä hyviä kokemuksia. Zoom-tapaamisethan ovat vain handsfree-puheluiden jatke, joten ei ihme, että nekin toimivat. Mutta entä musiikin äänenlaatu?

Voyager Free 60+ UC osoittautuu äänenlaadultaan huipputasoiseksi! Sen äänenlaatu on premium-luokan täyslangattomien parhaimmistoa.

Laulu on odotetusti selkeää, mutta myös puhdasta ja värittymätöntä. Sama pätee muihinkin rekistereihin. Neutraali sointi on niin hyvää, että helposti tämän tason äänenlaadusta maksaisi enemmänkin.

Voyager Free 60 Sand White Environmental 1 Print
Kuva: Poly

Yhteenveto: Poly Voyager Free 60+ UC

Poly Voyager Free 60+ UC ei ole ihan tavallinen täysin langaton nappikuuloke. Mallilla on tiettyjä vahvuuksia – ja heikkouksia – jotka erottavat sen massasta.

Suurin vahvuus hifimielessä on äänenlaatu, joka jo yksinään riittää perustelemaan hinnan. Sointi on avointa ja puhdasta ja oikean hifin kaltaista. Jopa vastamelun ollessa päällä!

Voyager Free 60+:aa ei nimittäin vaivaa vastameluun usein yhdistettävä sulkeutuneisuus. Kääntöpuolena vastamelu tosin vähemmän tehokasta kuin monella muulla.

Useimpien pääsyy Poly Voyager Free 60+ UC: hankintaan lienee kuulokkeiden käyttö etätapaamisissa, sillä ne toimivat saumattomasti useimpien videokokousalustojen kanssa. Kaupan päälle saakin sitten täysin langatonta hifiääntä.

Kotelon kosketusnäyttö on langattomien kuulokkeiden ohjauksen tulevaisuutta. Toivottavasti näytöt saavat pian enemmän suoritustehoa, jotta toimintojen ikävästä viiveestä päästään eroon.

Karakter
Poly Voyager Free 60+ UC
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Latauskotelon kosketusnäyttö on mahtava idea. Jonain päivänä kaikissa täyslangattomissa on sellainen! Erinomainen äänenlaatu. Kotelon prosessori on näytölle liian pieni. Istuvuus voi olla vähän niin ja näin. Kallis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Ääni & Kuva
Scroll to Top