Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: MSI MAG CH130 Repeltek Fabric

Hyvä tuoli työpöydän ääressä on lopulta yhtä tärkeä kuin hyvät laitteetkin – kuluivatpa tunnit sitten pelatessa tai laskuja maksellessa.

Julkaistu 31.01.2022 - 15:00
MSI MAG CH130 Repeltek Fabric
John Hvidlykke

Kun tekee hankintoja peliharrastusta varten, moni keskittyy lähinnä vertailemaan prosessoreita, näytönohjaimia ja näyttöjä. Seuraavaksi ehkä etsitään sopiva hiiri, näppäimistö ja kuulokkeet. Budjetissa kannattaa kuitenkin huomioida myös pelituoli eikä tyytyä vanhaan natisevaan toimistotuoliin!

MAG CH130 I REPELTEK lifestyle
MSI MAG CH130 Repeltek Fabric on nimensä mukaisesti kangasverhoiltu tuoli. Verhoilun luvataan kestävän erityisen hyvin kulutusta. Kuva: MSI

MSI, jonka tunnemme ennen kaikkea pelikannettavistaan, valmistaa myös työtuoleja. Uutuusmalli on nimeltään MSI MAG CH130 Repeltek Fabric, ja nimen loppuosa paljastaa, ettei kyseessä ole esimerkiksi hiiri: tuolin erikoisuus on sen likaa hylkivässä ja erityisen kestävässä kangasverhoilussa.

MAG CH130 I REPELTEK Cat1
Pizzaa, kokista ja kissoja – ei haittaa, mille tuolin alistaa, sillä verhoilu kestää lähes mitä tahansa. Kuva: MSI

MAG CH130:n käyttöönotto sujuu hyvin toisella tavalla kuin mihin olemme MSI:n kanssa tottuneet. Tällä kertaa ei tarvitse tehdä ohjelmistopäivityksiä (tuolissa ei ole minkään valtakunnan elektroniikkaa), vaan sen sijaan pääsee kokoamaan 25-kiloisesta (!) paketista paljastuvat osat tarkassa järjestyksessä. Jos pohjalla on vuosien kokemus ikealaisten kokoamisesta, ei tuolinkaan kasaamisessa mene juuri tuntia pidempään.

Mainos

Isoille – ja pitkille – pelaajille

Kun tuolin on saanut kasaan, on aika istua alas. Ensivaikutelma on mukava. Istuin on tilava ja syvä ja tarjoaa hyvin tilaa reisille, takamukselle ja selälle. Täyskorkea selkänoja tukee niskaa, ja selkänojaan voi halutessaan kiinnittää kaksi irtotyynyä tukemaan ristiselkää ja niskaa.

Istuin on 57 cm leveä ja kestää 150-kiloisen istujan, joten isokin ihminen istuu tuolissa mukavasti. Yli 185-senttinen ei tosin kannata olla.

MAG CH130 I REPELTEK 3D2
MSI MAG CH130 on kookas tuoli, mutta sopii olohuoneen pelinurkkaankin hillityn värinsä ja muotoilunsa ansiosta. Kuva: MSI

Istuimen pehmustemateriaalia nimitetään pakkauksessa nimellä ”high density foam”, ja pehmuste on selvästi jäykempää ja vähemmän kasaan painuvaa kuin halvemmissa toimistotuoleissa kytetty vaahtomuovi. Materiaalin kerrotaan kannatteleva 45-48 kg kuutiometriltä (vertailun vuoksi: auton lastenistuimissa luku on 30–35 kg/m3), joten tuolin pitäisi pitää tukevuutensa hyvin monen tunnin istumisen jälkeenkin.

Istuinkorkeutta voi säätää, samoin selkänojan kallistumaa. Selkänojan voi itse asiassa kallistaa jopa 150 astetta taaksepäin ja lukita siihen. Sen sijaan selkänojaa ei saa liikutettua vaakasuunnassa, eli istuinosan syvyyteen ei voi vaikuttaa. Niinpä tuoli ei sovellu kaikenkokoisille ihmisille yhtä hyvin.

MAG CH130 I REPELTEK 3D1
Ristiselkää ja niskaa voi tukea kahden irrotettavan tyynyn avulla. Kuva: MSI

Allekirjoittanut on 185 cm pitkä, ja myös jalkani ovat pitkät, joten minulle tuoli sopi täydellisesti. Jos on paljon lyhyempi, istuin tuntuu varmaankin liian syvältä. Toisin sanoen, en usko, että tätä tuolia on tehty Taiwanin kotimarkkinoille!

Kaiken se kestää?

Kangas on nimeltään Repeltek Fabric, ja sen samettimainen pinta muistuttaa mikrokuitua. Kankaan pitäisi sietää erityisen hyvin likaa, nesteitä ja kovaa käyttöä. Tuolille pudonneen pizzapalan ja läikkyneen kokiksen voi pyyhkiä helposti pois, eikä vyön tai avaimien pitäisi naarmuttaa pintaa. Valmistajan mukaan kangas ei repeydy pitkänkään ajan kuluessa, mutta tätä emme luonnollisestikaan voineet lyhyen testijakson aikana todistaa.

MAG CH130 I REPELTEK 2D4
Selkänoja kallistuu 150 astetta taakse! Kuva: MSI

Yhteenveto: MSI MAG CH130

Ergonominen tuoli on parhaita lisävarusteita, joihin tietokonepuolella voi panostaa, olipa tarve sitten uppoutua tuntien pelisessioihin tai tehdä jotain vähemmän viihdyttävää. MSI MAG CH130 on täydellinen esimerkki tästä: tuoli on mukava ja antaa tukee hyvin selkää ja niskaa. Säätömahdollisuuksia on paljon. Tuoli erikoisuutena on erityisen kestävä kangasverhoilu, joka ei hätkähdä kovaa käyttöä.

Karakter
MSI MAG CH130 Repeltek Fabric
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Mukava istua. Kestää kulutusta, läikkynyttä kokista ja teräviä esineitä. Järkevä hinta. Tuolia ei voi säätää joka suunnassa. Vie tilaa. Ei sovi lyhytjalkaisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top