Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Julkaistu 21.09.2018 - 09:39
Logitech G512 Carbon
John Hvidlykke

Vain muutama vuosi sitten mekaaniset näppäimistöt olivat kuolleet lähes sukupuuttoon, sillä ne olivat kalliimpia, painavampia, isompia ja äänekkäämpiä kuin kumikaarellisissa näppiksissä. Pelaamisen suosion kasvaessa vaatimus pelaamiseen sopiville välineille on myös kasvanut, ja niinpä mekaaniset näppäimistöt ovat tulleet takaisin ryminällä. Yksi valmistajista on Logitech G, hiirijätti Logitechin pelaamisen merkki.

Logitech G512 on ennennäkemättömän minimalistinen: näppäimet erottuvat mustasta oksidioitua alumiinia olevasta pohjasta. Viileän ulkonäön rikkoo valoshow, jonka ansiosta jokaisen näppäimen saa loistamaan haluttua RGB-väriä (jota ohjataan Logitechin peliohjelmistolla).

Testasimme hiljattain hieman kalliimman G513-näppäimistön, ja jos luulit G512:sta sen paremmaksi versioksi, ei ihme. Näppäimistöissä on sama pohja, mutta G513-mallissa on lisäksi rannetuki.

Mainos
High Resolution PNG G512 BTY Clicky JP 42036
Kaikissa näppäimissä on oma valonsa, mutta valoshow on silti melko hillitty.

Klik, klik

Syy, miksi päädyimme testaamaan lähes saman näppäimistön, on siinä, että Logitech esitteli uudet kytkimet: Romer GX Blue. Ja nyt menee entistäkin enemmän nörtteilyksi: Uudet kytkimet napsahtavat. Se tarkoittaa, että sormenpäässä tuntuu pieni vastus, kun kytkin lähestyy kontaktipistettä, ja kun se osuu pohjaan, kuuluu napsahdus. Efekti muistuttaa IBM:n näppäimistöjä, jotka olivat yleisiä toimistoissa 80-luvulla. Jotkut rakastavat tällaisia näppiksiä ja toiset vihaavat – etenkin ne, jotka joutuvat olemaan samassa huoneessa kliksuttelevan kaverin kanssa. Hillitympiä näppäimiä löytyy G512- ja G513-mallesta, joihin voi valita hiljaisemmat näppäimet joko lineaarisella tai taktiililla kytkimellä.

Logitech G512 ”sinisillä” kytkimillä muistuttaa paljon aiemmin testaamaamme versiota. Näppäimet antavat selvän vastuksen painaessa, ja ne reagoivat oikein joka kerta. Tuntuma on vielä parempi kuin Razer BlackWidow Chroma V2 -näppäimistössä, joka on yksi parhaimmista. Näppäimistöllä voi lisäksi kirjoittaakin, mikä on tietenkin plussaa.

High Resolution PNG G512 CLOSEUP Clicky 42035
Uudet kytkimet tekevät Logitech G512:sta tarkan pelinäppäimistön.

Johtopäätökset

Logitech G512 on tyylikäs ja kompakti pelinäppäimistö, joka tuntuu pohjalevynsä ansiosta tukevalta, mutta näyttää silti tarpeeksi siistiltä, että sitä kehtaa pitää konepöydällä pelin päätyttyäkin. Uudet kytkimet tarjoavat tarkan ja selkeän palautteen, joten koskaan ei tarvitse arpoa, menikö painallus läpi vai ei. Painalluksen ääni lämmittää vanhan nörtin sydäntä. Jos ei kuitenkaan pidä äänekkäästä näppäimistöstä, joku toinen variantti samasta mallista voi toimia paremmin. Kannattaa myös harkita pientä lisämukavuutta rannetuen muodossa.

Karakter
Logitech G512 Carbon

Ääni & Kuva kiteyttää

Tiukan minimalistinen design. Moitteeton laatu. Vaste kohdillaan. Kuuluvat klikit eivät ole kaikkien makuun, mutta mallia on saatavilla myös toisenlaisilla näppäimillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top