Testissä : Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Logitech G512 Carbon

Ääni & Kuva kiteyttää

Tiukan minimalistinen design. Moitteeton laatu. Vaste kohdillaan.
Kuuluvat klikit eivät ole kaikkien makuun, mutta mallia on saatavilla myös toisenlaisilla näppäimillä.

Kytkimet: Logitech Romer-GX Blue

Kytkeytymispaino: 45 g

Liikkumismatka: 3,2 mm

Tyyppi: Taktiili, napsahtava

Kestävyys: 70 miljoonaa painallusta

Ohjelmisto: Logitech Gaming Software

Valot: RGB

Liitännät: 2 x USB

Mitat/paino: 455 x 34 x 132 mm/1 kg

Verkkosivusto: logitechg.com

Hinta: 150 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Vain muutama vuosi sitten mekaaniset näppäimistöt olivat kuolleet lähes sukupuuttoon, sillä ne olivat kalliimpia, painavampia, isompia ja äänekkäämpiä kuin kumikaarellisissa näppiksissä. Pelaamisen suosion kasvaessa vaatimus pelaamiseen sopiville välineille on myös kasvanut, ja niinpä mekaaniset näppäimistöt ovat tulleet takaisin ryminällä. Yksi valmistajista on Logitech G, hiirijätti Logitechin pelaamisen merkki.

Logitech G512 on ennennäkemättömän minimalistinen: näppäimet erottuvat mustasta oksidioitua alumiinia olevasta pohjasta. Viileän ulkonäön rikkoo valoshow, jonka ansiosta jokaisen näppäimen saa loistamaan haluttua RGB-väriä (jota ohjataan Logitechin peliohjelmistolla).

Testasimme hiljattain hieman kalliimman G513-näppäimistön, ja jos luulit G512:sta sen paremmaksi versioksi, ei ihme. Näppäimistöissä on sama pohja, mutta G513-mallissa on lisäksi rannetuki.

Kaikissa näppäimissä on oma valonsa, mutta valoshow on silti melko hillitty.

Klik, klik

Syy, miksi päädyimme testaamaan lähes saman näppäimistön, on siinä, että Logitech esitteli uudet kytkimet: Romer GX Blue. Ja nyt menee entistäkin enemmän nörtteilyksi: Uudet kytkimet napsahtavat. Se tarkoittaa, että sormenpäässä tuntuu pieni vastus, kun kytkin lähestyy kontaktipistettä, ja kun se osuu pohjaan, kuuluu napsahdus. Efekti muistuttaa IBM:n näppäimistöjä, jotka olivat yleisiä toimistoissa 80-luvulla. Jotkut rakastavat tällaisia näppiksiä ja toiset vihaavat – etenkin ne, jotka joutuvat olemaan samassa huoneessa kliksuttelevan kaverin kanssa. Hillitympiä näppäimiä löytyy G512- ja G513-mallesta, joihin voi valita hiljaisemmat näppäimet joko lineaarisella tai taktiililla kytkimellä.

Logitech G512 ”sinisillä” kytkimillä muistuttaa paljon aiemmin testaamaamme versiota. Näppäimet antavat selvän vastuksen painaessa, ja ne reagoivat oikein joka kerta. Tuntuma on vielä parempi kuin Razer BlackWidow Chroma V2 -näppäimistössä, joka on yksi parhaimmista. Näppäimistöllä voi lisäksi kirjoittaakin, mikä on tietenkin plussaa.

Uudet kytkimet tekevät Logitech G512:sta tarkan pelinäppäimistön.

Johtopäätökset

Logitech G512 on tyylikäs ja kompakti pelinäppäimistö, joka tuntuu pohjalevynsä ansiosta tukevalta, mutta näyttää silti tarpeeksi siistiltä, että sitä kehtaa pitää konepöydällä pelin päätyttyäkin. Uudet kytkimet tarjoavat tarkan ja selkeän palautteen, joten koskaan ei tarvitse arpoa, menikö painallus läpi vai ei. Painalluksen ääni lämmittää vanhan nörtin sydäntä. Jos ei kuitenkaan pidä äänekkäästä näppäimistöstä, joku toinen variantti samasta mallista voi toimia paremmin. Kannattaa myös harkita pientä lisämukavuutta rannetuen muodossa.

mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös