Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: MSi GS75 Stealth 8SG-054NE

Sulava peliliike

MSi:n litteä pelikone on yhtä kotonaan taistelukentällä kuin neuvotteluhuoneessa

Julkaistu 25.03.2019 - 15:05
MSi GS75 Stealth 8SG-054NE
John Hvidlykke

MSi:n ensimmäinen GeForce RTX 2080 -pohjainen kone on nimeltään GS75 Stealth 8SG. Pelaaminen ei ole enää hiukan nolostuttava nörttiharrastus, vaan tosissaan otettavaa touhua, jota kutsutaan aikuisemmalla nimellä e-urheilu. Pelaaminen tai pelien tekeminen on monelle ammatti, ja suomalaiset ovat alan huippuja – ajatellaanpa vaikkapa OG:n viimevuotista 11 miljoonan dollarin palkintopottia Dota 2 -pelistä.

Pelaamisen muuttuessa yhä salonkikelpoisemmaksi ovat pelikoneetkin muuttuneet hillitymmän näköisiksi. Terävien kulmien ja kirkuvanpunaisten jättilogojen sijaan koneet ovat nykyään niin siistin näköisiä, että sellaisen kehtaa ottaa mukaansa työpalaveriinkin.

MSi GS75 Stealth 8SG on juuri tällainen asiallisenpuoleinen pelikone. Kuori on mustaa anodisoitua alumiinia ja 17,3-tuumaista näyttöä kehystää vain hyvin ohut reunus. Näytön takaosa on silkkiseksi harjattua mustaa metallia. Kokonaisuudesta erottuvat kuparinväriset logo ja saranat, mutta nekään eivät mitenkään lävähdä silmille. Ohjauslevy on tavallista suurempi, ja kaikki tihkuu ylellisyyttä – mitä kolmen ja puolen tonnin koneelta sopii odottaakin!

Mainos

Litteä 17-tuumainen

MSi GS75 Stealth näyttää käsittämättömän litteältä. Se on kuitenkin millimetrin paksumpi kuin Acer Predator Triton 500, mutta leveämpänä vaikutelma on ohuempi. Kannen ollessa kiinni kone on kaksi senttiä paksu, ja painoksi kerrotaan 2,3 kg. Vaikuttava suoritus 17-tuumaiselta kannettavalta! MSi huomauttaakin koneensa olevan maailman ohuin 17-tuumainen pelikannettava.

Näppäimistö on leveä ja hyvä, ja mukaan mahtuu myös erillinen numeronäppäimistö, mikä on mukavaa niin pelaajien kuin excelöijien kannalta. Näppäimet on tietysti taustavalaistu, mikä onkin ensimmäinen asia, josta GS75 Stealthin tunnistaa pelikoneeksi. Valoshow’n väreineen saa määritellä itse, eli voi valita hieman hillitympiäkin vaihtoehtoja kuin valmiiksi asennetun Disco-nimisen asetuksen. Näppäimistön on valmistanut tanskalainen SteelSeries, ja SteelSeries Engine 3 -ohjelman avulla voi leikkiä efekteillä ja makroilla sekä asettaa eri peleille omat väriasetukset.

Ääni on MSiL:lle tuttuun tapaan Dynaudion hienosäätämä, ja DA-muuntimesta vastaa ESS.

Kiiltävän mustan kuoren alla piilee yhtä ylellinen rauta, joka vastaa kokonaisuutena Acer Triton 500 -koneen suorituskykyä. Nvidia GeForce RTX 2080 -näytönohjain on varustettu 8 GB:n grafiikka-RAM:lla. Prosessori on 2,2 GHz:n Intel Core i7-8750H kuudella ytimellä ja 12 säikeellä. RAM:ia löytyy 32 GB kuten huippuluokan pelikoneelta sopii odottaakin. MSi on myös lisännyt koneeseen 1 TB muistia, tosin vain yhden SSD-levyn muodossa kahden 512 GB:n levyn sijaan.

Näyttö on, kuten mainittua, 17,3 tuumaa, mutta resoluutio on sama kuin Acer Triton 500:ssa (ja muissa viime vuosien pelikannettavissa) eli Full HD. Virkistystaajuus 144 Hz pitää näytön mukana nopeimmissakin peleissä. G-Synciä ei löydy, mutta emme kärsineet screen tearing -ilmiöstä, jossa kuva olisi katkennut synkronointivirheen vuoksi.

Benchmarkit

Huomattavinta MSi GS75 Stealthissa on graafinen suorituskyky. 3DMark TimeSpy -testin 6 733 pistettä pystyy ylittämään vain Acer Predator Triton 500. Myös 3DMark Fire Striken tulos on erinomainen 15 832 pistettä ja hiihtelee jälleen hitusen Triton 500:n perässä.

Prosessorin suorituskyvyn erottamiseen näiden kahden koneen välillä tarvitaan tarkkaa silmää. GeekBench-tulos 21 770 (multicore) ja 4 838 (singlecore) on niin lähellä muita Intel Core i7-8750-pohjaisia koneita, että nopeinta konetta näin identtisistä malleista on vaikea valita. PCMark 10 vahvistaa käsitystä ja kertoo 5 026 pisteen tuloksellaan GS75 Stealthin olevan toimisto-ohjelmissa aivan yhtä nopea kuin muut samalla prosessorilla varustetut koneet.

Uusimmilla malleillaan MSi on pyrkinyt houkuttelemaan aiempaa laajempaa yleisöä kuin vain hc-pelaajia. GS75 Stealthin kaltaisen koneen luulisi vetoavan yhtä lailla myös graafisen alan työläisiin kuin pelaajiin. Pelaaja nauttii tehokkaan näytönohjaimen tarjoamasta visuaalisuudesta ja kevyen koneen kantamisesta laneihin. Graafikko taas iloitsee koneen raa’asta graafisesta suorituskyvystä, jonka avulla Adoben ohjelmat pyörivät vaivatta. Kannettava myös näyttää tarpeeksi hyvältä, jotta sen kehtaa viedä tapaamisiin. Molempia kohderyhmiä hyödyttää toki myös suuri näyttö.

Johtopäätökset

MSi GS75 Stealth 8SG on todella tyylikäs pelikannettava, joka edustaa tämän hetken parasta suorituskykyä lähes siedettävään hintaan (vieläkin tehokkaampia koneita on toki tarjolla, mutta ehkä vain lottovoittajille…). Tärkeimmät ominaisuudet ovat aivan vastaavat kuin Acer Triton 500 -kannettavassa, joten näiden kahden koneen vertailu on lähinnä yhtäläisyyksien listaamista. MSi:n tulokset benchmark-testeissä ovat himpun verran hitaammat, mutta eroa tuskin käytännössä huomaa. Näyttö on Aceria isompi, mikä tuo pelaamiseen lisää vaikuttavuutta, mutta on makuasia, onko siitä valmis maksamaan ekstraa.

Karakter
MSi GS75 Stealth 8SG-054NE

Ääni & Kuva kiteyttää

Tämän hetken littein ja kevyin 17-tuumainen pelikannettava. Viime vuoden huippumalleja tehokkaampi. Ei G-synciä. Häviää vedon Aceria vastaan sekunnin sadasosalla. Hiukan kalliimpi suuremman näytön vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top