BLACK FRIDAY Ääni ja Kuva 50% tilauksesta tänään! Katso tarjous tästä!

TESTISSÄ : Argon Alto 5 Active

Hyvä löytö

Edullinen Alto 5 ei ole lainkaan pöllömpi, vaan soi yllättävän hyvin!

Argon Alto 5 Active

Ääni & Kuva kiteyttää

Argonin kaiutinten soundi on kirkas, ilmava ja täyteläinen, ja haastaa ehdottomasti äänenlaadultaan myös kalliimmat laitteet.
Kaiutinkaapeli pitää ostaa erikseen.
  • Tyyppi: Aktiivinen jalustakaiutin, 2 x 40 W
  • Langaton käyttö: Bluetooth 4.0 A2DP aptX
  • Liitännät: Analoginen aux, 2 optista, Phono (MM)
  • Herkkyys/impedanssi: Ei ilmoitettu
  • Taajuusalue: 55 Hz – 20 kHz ±3 dB
  • Mitat/paino: 17,8 x 30,0 x 25,0 cm/9 kg
  • Väri: Musta ja valkoinen
  • Muuta: Subwoofer-ulostulo, kaukosäädin
  • Verkkosivusto: argonaudio.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 299 €

Argon Audio on markkinahaastaja, joka tarjoaa vaihtoehdon kalliimmille merkeille kuten DALIlle ja Bowers & Wilkinsille. Alto-sarja onnistuu yllättämään. Alto 5 Active on testin suurin malli. Pesunkestävä 2-tiemalli on varustettu 5,25-tuumaisella bassolla ja hyvillä liitännöillä. Vahvistin on integroitu toiseen kaappiin. Kaiutinkaapeli pitää ostaa erikseen, mutta Argonin oma malli maksaa noin kympin per metri, joten isosta lisäkulusta ei ole kyse.

Liitännöissä löytyy. Kuva: Argon Audio

Äänenlaatu

Äänenlaadultaan Argon on testin yllättäjä – hyvällä tavalla! Alto 5 Active maalaa suurenmoisen ja vivahteikkaan äänimaiseman, joka ei kalpene testin kalliimpien kaiutinten rinnalla. Sointi on ilmavaa ja avointa, seurailee melodiaa tarkasti ja on miellyttävän lämmin.

Aryn The Sea -kappaleen syntikkabasso painaa hyvin ja piirtää kaiutinten täyteläisen soinnin – täyteläisemmän kuin Klipschillä – hyvin esiin. Kova basso ei pääsee peittämään soittoa. Volyymia voi nostaa 32-neliöisessä testihuoneessa vaikka kuinka, eikä ääni ala särisemään, kuten joillakin testin laitteilla.

Mercedes Sosan haastava Kyrie kuulostaa mahtavalta. Äänikuva on iso, selkeä ja vivahteikas. Kaiuttimet kaivavat äänitystilan äänet, syvyyden ja koon esiin ja saavat pianon soimaan erityisen kauniisti ja uskottavasti. Elvira Nikolaisenin laulu soi hurmaavasti ja on läsnä. Soitinten väliin jää mukavasti ilmaa.

Johtopäätökset

Tasapainoisen ja voimakkaan äänensä ansiosta Argon Alto 5 Active tempaa mukaansa. Bassoa riittää, ja kaiuttimet ovat genren suhteen kaikkiruokaiset – olipa soittolistalla sitten klassista, akustista jazzia tai rap-musiikkia, soi kaikki kauniisti. Kolmellasadalla eurolla tämä kaiutinpari on ehdottomasti hintalaatusuhteeltaan testin paras valinta!

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös