Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Triangle Elara LN01A

Eläväinen ja käytännöllinen

Trianglen langattomat kaiuttimet ovat laadukkaat ja kätevät.

Julkaistu 03.02.2020 - 15:10
Triangle Elara LN01A
Lasse Svendsen

Ranskalaisen Trianglen valkoiset kaiuttimet ovat tyylikkäät ja tarpeeksi pienet kirjahyllyyn. Sijoittelussa kannattaa kuitenkin olla varovainen, mutta palataan siihen myöhemmin. Kaiuttimissa on periaatteessa kaikki mitä tarvitaan. Audiosiääntulot löytyvät analogisena ja digitaalisena, kuten optinen liitäntä, jolla kaiuttimiin voi kytkeä television äänen. Levysoitinliitäntäkin löytyy, ja tietenkin Bluetooth.

Kaiuttimet liitetään toisiinsa mukana tulevalla kaiutinkaapelilla. Ne voi sijoittaa tasolle, hyllyyn tai jalustalle. Soittoa voi ohjata mukana tulevalla kaukosäätimellä, joka ei varsinaisesti uhku ylellistä tyyliä, mutta hoitaa hommansa.

Triangle Elara LN01A white 36833
Trianglen kaiuttimet ovat erittäin tyylikkäät. Kuva: Triangle

Äänenlaatu

Triangle Elara on eläväinen kaiutin, joka tarjoilee bassoa anteliaasti, joskus vähän liiankin. Basson ja diskantin suhdetta pystyy kuitenkin säätämään sijoittelemalla kaiuttimet huoneessa eri tavalla. Aika kätevää! Hyllyllä tai seinä taustallaan bassoa tarvitsee ehkä hillitä, sillä se uhkaa hukuttaa keskirekisterin ja diskantin alleen. Kun kaiuttimia siirtelee ja testailee parasta paikkaa, saa äänen paremmin tasapainoon. Diskantti voi kovalla volyymilla olla vähän liian innokas, mutta sointi on avoin ja kirkas ja laulu ja jousisoittimet toistuvat miellyttävästi. Klassisen musiikin parissa Triangle onnistuu hyvin, kuoro pääsee äänimaisemassa hyvin esiin ja bassoa on mukavasti.

Triangle Elara LN01A rear 36832

Liitännät riittävät useimmille. Kuva: Triangle

Johtopäätökset

Triangle Elara maalaa testin laajinta äänimaisemaa ja toistaa klassisen musiikin uskottavasti. Liian kovalla volyymilla basso alkaa säröillä. Eminemin kohdalla basso puhkuu hyvin ja melko erottelevasti, joskaan ei erityisen syvältä. Soundi kallistuu lämpimään ja keskirekisteri painottuu. Muuten maristavaa ei oikein ole. Elara on helppo asentaa ja käyttää, se soi tasapainoisesti ja eläväisesti, ja liitäntöjäkin on tarpeeksi useimpien käyttöön.

Karakter
Triangle Elara LN01A
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Kompakti ja hyvänkuuloinen malli, joissa liitännät ja käyttäjäystävällisyys ovat kohdillaan. Ei USB-porttia. Kaukosäädin on halpa mutta hinta kallis.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Parempaa ääntä olohuoneeseen

Muhevaa bassoa ilman subwooferia

Kaiuttimet kesän pienempiin ja isompiin juhliin

Tässäkö paras soundbar LG:n OLED-televisiolle?

Vaihtoehto pelikuulokkeille

Highend-soundbarilla elokuvateatterin tunnelmaa

Scroll to Top