Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Argon Alto 5 Active

Hyvä löytö

Edullinen Alto 5 ei ole lainkaan pöllömpi, vaan soi yllättävän hyvin!

Julkaistu 03.02.2020 - 15:00
Argon Alto 5 Active
Audun Hage

Argon Audio on markkinahaastaja, joka tarjoaa vaihtoehdon kalliimmille merkeille kuten DALIlle ja Bowers & Wilkinsille. Alto-sarja onnistuu yllättämään. Alto 5 Active on testin suurin malli. Pesunkestävä 2-tiemalli on varustettu 5,25-tuumaisella bassolla ja hyvillä liitännöillä. Vahvistin on integroitu toiseen kaappiin. Kaiutinkaapeli pitää ostaa erikseen, mutta Argonin oma malli maksaa noin kympin per metri, joten isosta lisäkulusta ei ole kyse.

Argon Alto Active rear 36839

Liitännöissä löytyy. Kuva: Argon Audio

Mainos

Äänenlaatu

Äänenlaadultaan Argon on testin yllättäjä – hyvällä tavalla! Alto 5 Active maalaa suurenmoisen ja vivahteikkaan äänimaiseman, joka ei kalpene testin kalliimpien kaiutinten rinnalla. Sointi on ilmavaa ja avointa, seurailee melodiaa tarkasti ja on miellyttävän lämmin.

Aryn The Sea -kappaleen syntikkabasso painaa hyvin ja piirtää kaiutinten täyteläisen soinnin – täyteläisemmän kuin Klipschillä – hyvin esiin. Kova basso ei pääsee peittämään soittoa. Volyymia voi nostaa 32-neliöisessä testihuoneessa vaikka kuinka, eikä ääni ala särisemään, kuten joillakin testin laitteilla.

Mercedes Sosan haastava Kyrie kuulostaa mahtavalta. Äänikuva on iso, selkeä ja vivahteikas. Kaiuttimet kaivavat äänitystilan äänet, syvyyden ja koon esiin ja saavat pianon soimaan erityisen kauniisti ja uskottavasti. Elvira Nikolaisenin laulu soi hurmaavasti ja on läsnä. Soitinten väliin jää mukavasti ilmaa.

Johtopäätökset

Tasapainoisen ja voimakkaan äänensä ansiosta Argon Alto 5 Active tempaa mukaansa. Bassoa riittää, ja kaiuttimet ovat genren suhteen kaikkiruokaiset – olipa soittolistalla sitten klassista, akustista jazzia tai rap-musiikkia, soi kaikki kauniisti. Kolmellasadalla eurolla tämä kaiutinpari on ehdottomasti hintalaatusuhteeltaan testin paras valinta!

Karakter
Argon Alto 5 Active
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Argonin kaiutinten soundi on kirkas, ilmava ja täyteläinen, ja haastaa ehdottomasti äänenlaadultaan myös kalliimmat laitteet. Kaiutinkaapeli pitää ostaa erikseen.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top