Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: System Audio Saxo 3 Active

Kuulostaa hyvältä, mutta…

Saxo 3 Active on Saxo-sarjan levysoitinliitännällä varustettu versio.

Julkaistu 03.02.2020 - 15:05
System Audio Saxo 3 Active
Geir Gråbein Nordby

System Audio – tai lyhyemmin SA, tunnetaan pienistä mutta pippurisista kaiuttimistaan. Edullinen Saxo-sarja on ennenkin tehnyt meihin vaikutuksen loistavalla dynaamisuudellaan ja viihdyttävyydellään, jotka tarjoillaan hienojen hifi-ominaisuuksien kera.

Saxo 3 Active on Saxo 1 Activen seuraaja, jossa erona jälkimmäiseen on mukautuva basso. Kun ominaisuuden laittaa päälle, basson määrä mukautuu volyymiin. Käytännössä tuntuu siltä, että matalalla äänenvoimakkuudella ääni on täyteläisempi. Toinen ero on levysoitinliitäntä, joka mahdollistaa LP-levyjen kuuntelun Saxo 3 -mallilla.

Bluetooth-yhteys tukee aptX-ääntä Androidilla ja AAC-ääntä iPhonella, ja Autosense-ominaisuus tunnistaa, milloin puhelin ilmestyy samaan huoneeseen kaiutinten kanssa – silloin kännykän Bluetooth ottaa automaattisesti yhteyden kaiuttimiin.

Mainos
SA Saxo3 Active rear 36837
Kuva: System Audio

Äänenlaatu

Jos Klipsch R-14PM soi energisesti mutta basso jää vaisuksi, on Saxo 3 Activella oikeastaan päinvastainen tilanne. Basso on erittäin täyteläinen, mikä tuo äänimaisemaan syvyyttä. Eminemin klassikko Without Me soi isolla bassolla, ja siinä missä Klipschilla puhelaulu saa nasaalin vivhateen, on System Audiolla kokonaisuus paremmin hallussa.

Matthias Eickin jazzkappaleen What’s New piano soi kauniisti ja isosti. Basson määrästä ei voi valittaa, joten Adaptive Bass -ominaisuus tuntuu vähän turhalta. Riittäähän basson täyteläisyys matalallakin volyymilla varsin hyvin.

Taajuusrekisterin yläpää on sitten se puoli, missä puutteita on. Trumpetti soi turhan tummasti eikä Elvira Nicholaisenin laulu toistu riittävän avoimesti. Kaikki fokus tuntuu olevan alempana soinnissa.

SA Saxo1 Active AdaptiveBass 36836

Mukautuvaa bassoa ei juuri tarvita, sillä bassoa riittää muutenkin. Kuva: System Audio

Johtopäätökset

SA Saxo 3 Active soi isosti ja mehukkaasti, ja basso on miellyttävän täyteläinen. Musiikki jää kuitenkin hivenen sulkeutuneeksi etenkin ylärekisterissä. Jos kaiuttimet sijoittaa hyllyyn, ennestäänkin vahva basso korostuu entisestäänkin, joten ne kannattaa ehkä pitää jalustalla. Kokonaisuus vastaa tämän hintaluokan odotuksiin, mutta musiikki kaipaisi vähän lisää avoimuutta soidakseen oikein tenhoavasti.

Karakter
System Audio Saxo 3 Active
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Basso on yllättävän muhkea ja lämmin, eikä sointi ole koskaan terävää tai läpitunkevaa. Soundi on hieman varovainen ja vetäytyvä.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top