TESTISSÄ : Sennheiser Momentum 3 Wireless

Langatonta vastameluluksusta

Sennheiserin langattomien kuulokkeiden kolmas versio on pullollaan uusiakin herkkuja.

Sennheiser Momentum 3 Wireless

Ääni & Kuva kiteyttää

Laatu on huipussaan ja mukavuus samoin. Ääni on luokkansa vahvimpia, ja basso on todella cool. Myös ylä-äänet soivat kauniisti.
Keskirekisteri on hivenen ohut, joten puhe ja laulu jäävät vaille viimeistä pontta. Puheluiden laatu on keskinkertainen, ja langaton kantama on pettymys.
  • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton
  • Taajuusalue: 6–22 000 Hz
  • Puheohjaus: On
  • Akunkesto: 17 h vastamelun ja Bluetoothin kanssa
  • Puheohjaus: On
  • Sovellus: Sennheiser Smart Control
  • Liitännät: USB-C, 3,5 mm:n plugi, Bluetooth 5 (SBC, aptX (LL), AAC)
  • Paino: 305 g
  • Verkkosivusto: sennheiser.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 399 €

Sennheiser Momentum Wireless -mallia markkinoidaan musiikinkuunteluun, mutta vain vastamelulla varustettuna. Tähän kolmanteen sukupolveen on tuotu uusia ominaisuuksia ja esimerkiksi useita eri nappeja yhden monitoiminapulan sijaan.

Design on hienoa ja laadukasta. Panta on ruostumatonta terästä ja nahkaa, ja suuret, mukavat kupit on päällystetty lampaannahalla. Vaikka kuulokkeita käyttäisi pitkään, ne tuntuvat aina vain mukavilta päässä.

Vastamelu toimii hyvin joskaan ei ole lähelläkään Sony WH-1000XM3:n tasoa. Matalat äänet hoituvat ongelmitta, ja korkeat äänet vaimentuvat hyvin. Vastamelu toimii riittävän hyvin tarkoitukseensa.

Kun kuulokkeet taittaa kasaan, ne sammuvat itsekseen. Käytännöllistä, mutta toki ominaisuus on muistettava. Jos kuulokkeet vain laittaa pois ilman kokoon taittelua, saa varautua siihen, että akku on kulunut loppuun 17 tunnin kuluttua.

Momentum 3 Wireless-mallin äänenlaatu on kuten aiemmissakin versioissa: bassoa riittää ja pop soi mehukkaasti. Ylä-äänissä on enemmän energiaa, mikä avaa äänimaisemaa isommaksi kuin vastamelun valtiaalla Sonylla.

Sennheiserin PXC 550 -malliin verrattuna Momentum 3 on energisempi ja viihdyttävämpi.

Johtopäätökset

Sennheiser Momentum 3 Wireless on kuulokemalli sellaiselle, joka haluaa jotain muuta kuin mustat muovikuulokkeet – niitä on markkinoilla jo ihan riittävästi. Muovin sijaan tarjolla on terästä ja lampaannahkaa, ja mukavuus on täydellinen.

mainos

Äänenlaatu on todella hyvä, hieman bassovoittoinen mutta se on suurimmaksi osaksi vain viihdyttävää. Kriittiselle kuulijalle on tarjolla parempaakin, mutta Momentum 3:n erottelevuus riittää myös klassisesta musiikista nautiskelijoille.

mainos

(Kuva: Sennheiser)

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös