: Pioneer PL-30 K

Aloittelijan LP-soitin

Pioneerin levysoitin on loistovalinta yksinkertaista laitetta ja hyvää soundia kaipaavalle.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Täysin automaattinen ja maailman helpoin käyttää, täydellinen valinta aloittelijoille. Täyteläinen ja kirkas soundi.
Lällyt dynamiikat ja vivahteiden puuttuminen tekevät soinnista toisinaan tylsää ja vähemmän intensiivistä. Muovisuus heikentää laatuvaikutelmaa.
Nopeus: 33, 45 kierrosta

Toiminta: Vetohihna, täysautomaattinen

Äänivarsi: Staattinen tasapainotettu, irrotettava äänirasiakelkka

Äänirasia: Audio-Technica AT3600 MM

Liitännät: RCA, jossa linja/phono-kytkin

Väri: Musta

Hinta: 400 €

Verkkosivusto: pioneer.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: 400 €

Olipa kerran Pioneer, joka myi erittäin hyvin tehtyjä LP-soittimia. Siihen maailmanaikaan parhaat soittimet tulivat Japanista, mutta CD-vallankumouksen jälkeen suurin osa valikoimasta katosi. Nyt Pioneerilla on jälleen kiinnostavia malleja tarjolla. Ne eivät ehkä yllä LP-levyjen kultakauden loistoon, mutta ovat silti varsin hyviä.

Litteä ja melko kevyt PL-30 on tehty ajatellen aloittelijoita, joilla ei ole kokemusta vinyylisoittimista. Niinpä soitin on täysin automaattinen, mikä tarkoittaa sitä, että tarvitsee vain painaa nappia saadakseen levyn soimaan. LP alkaa pyöriä itsekseen ja neula liikkuu itsekseen levyn päälle. Kun levy loppuu, se pysähtyy ja neula nousee automaattisesti ja menee takaisin paikoilleen. Tämän helpommaksi ei LP-levyjen kuunteleminen voi mennä!

Pioneerin vinyylisoitin on rakenteeltaan yksinkertainen. Suurimmaksi osaksi muovista tehty kevyt alusta lepää muovijalkojen päällä ilman vaimentavaa kerrosta. Metallinen levylautanen pyörii vetohihnan avulla, ja paksu kumimatto antaa lautaselle painoa, joka vakauttaa sen pyörimistä.

Äänirasia on Audio-Technican yksinkertainen malli, jonka neula on vaihdettavissa. Soittimessa on sisäänrakennettu levysoitinvahvistin. Sen ansiosta erillistä vahvistinta ei tarvita.

 

Kuva: Pioneer

 

Kuuntelutestissä soitin pärjää hyvin. Äänimaisema on suuri ja täyteläinen, ja bassoa riittää intensiivisen vaikutelman luomiseksi. Dire Straitsin ”Once Upon a Time in The West” on tavallisesti vivahteiltaan rikas ja etenkin rummut dynaamiset ja eläväiset. Mutta ei tällä kertaa. Soitin kadottaa monet yksityiskohdat ja dynamiikka jää rajoittuneeksi. PL-30 K ei varsinaisesti päräytä tässä suhteessa.

mainos

Stereokuva erottuu melko hyvin. Barney Kesselin ja Stephanie Grapellin ”Limehouse Blues” saa hyvää laajuutta, ja kitaran ja viulun soinnit erottuvat kivasti. Bassokin soi erottelevasti, mutta tunnelmaa latistaa lattea äänimaisema.

mainos

Parempi äänirasia antaisi Pioneerin soittimelle varmasti vangitsevamman soundin. Äänirasian vaihtaminen kuitenkin nostaa hintaa sen verran, että mieluummin valitsisimme Rega Planar 2 -levysoittimen, jonka soundi on mukaansatempaavampi. Hieman vaisusta soundistaan huolimatta PL-30 K on hyvä vaihtoehto automaattisen levysoittimen helppoutta arvostavalle.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös