: Pioneer PL-30 K

Aloittelijan LP-soitin

Pioneerin levysoitin on loistovalinta yksinkertaista laitetta ja hyvää soundia kaipaavalle.

Ääni & Kuva kiteyttää

Täysin automaattinen ja maailman helpoin käyttää, täydellinen valinta aloittelijoille. Täyteläinen ja kirkas soundi.
Lällyt dynamiikat ja vivahteiden puuttuminen tekevät soinnista toisinaan tylsää ja vähemmän intensiivistä. Muovisuus heikentää laatuvaikutelmaa.
Nopeus: 33, 45 kierrosta

Toiminta: Vetohihna, täysautomaattinen

Äänivarsi: Staattinen tasapainotettu, irrotettava äänirasiakelkka

Äänirasia: Audio-Technica AT3600 MM

Liitännät: RCA, jossa linja/phono-kytkin

Väri: Musta

Hinta: 400 €

Verkkosivusto: pioneer.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: 400 €

Olipa kerran Pioneer, joka myi erittäin hyvin tehtyjä LP-soittimia. Siihen maailmanaikaan parhaat soittimet tulivat Japanista, mutta CD-vallankumouksen jälkeen suurin osa valikoimasta katosi. Nyt Pioneerilla on jälleen kiinnostavia malleja tarjolla. Ne eivät ehkä yllä LP-levyjen kultakauden loistoon, mutta ovat silti varsin hyviä.

Litteä ja melko kevyt PL-30 on tehty ajatellen aloittelijoita, joilla ei ole kokemusta vinyylisoittimista. Niinpä soitin on täysin automaattinen, mikä tarkoittaa sitä, että tarvitsee vain painaa nappia saadakseen levyn soimaan. LP alkaa pyöriä itsekseen ja neula liikkuu itsekseen levyn päälle. Kun levy loppuu, se pysähtyy ja neula nousee automaattisesti ja menee takaisin paikoilleen. Tämän helpommaksi ei LP-levyjen kuunteleminen voi mennä!

Pioneerin vinyylisoitin on rakenteeltaan yksinkertainen. Suurimmaksi osaksi muovista tehty kevyt alusta lepää muovijalkojen päällä ilman vaimentavaa kerrosta. Metallinen levylautanen pyörii vetohihnan avulla, ja paksu kumimatto antaa lautaselle painoa, joka vakauttaa sen pyörimistä.

Äänirasia on Audio-Technican yksinkertainen malli, jonka neula on vaihdettavissa. Soittimessa on sisäänrakennettu levysoitinvahvistin. Sen ansiosta erillistä vahvistinta ei tarvita.

 

Kuva: Pioneer

 

Kuuntelutestissä soitin pärjää hyvin. Äänimaisema on suuri ja täyteläinen, ja bassoa riittää intensiivisen vaikutelman luomiseksi. Dire Straitsin ”Once Upon a Time in The West” on tavallisesti vivahteiltaan rikas ja etenkin rummut dynaamiset ja eläväiset. Mutta ei tällä kertaa. Soitin kadottaa monet yksityiskohdat ja dynamiikka jää rajoittuneeksi. PL-30 K ei varsinaisesti päräytä tässä suhteessa.

mainos

Stereokuva erottuu melko hyvin. Barney Kesselin ja Stephanie Grapellin ”Limehouse Blues” saa hyvää laajuutta, ja kitaran ja viulun soinnit erottuvat kivasti. Bassokin soi erottelevasti, mutta tunnelmaa latistaa lattea äänimaisema.

mainos

Parempi äänirasia antaisi Pioneerin soittimelle varmasti vangitsevamman soundin. Äänirasian vaihtaminen kuitenkin nostaa hintaa sen verran, että mieluummin valitsisimme Rega Planar 2 -levysoittimen, jonka soundi on mukaansatempaavampi. Hieman vaisusta soundistaan huolimatta PL-30 K on hyvä vaihtoehto automaattisen levysoittimen helppoutta arvostavalle.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös