: Sonos Play:5 II (x 2)

Parasta monihuonejärjestelmään

Kukapa ylittäisi Sonosin monihuonejärjestelmien tekijänä - mutta onko Play:5 oikeaa hifiä?

Ääni & Kuva kiteyttää

Play:5 on helppo asentaa ja se tukee monia musiikkipalveluita. Soundi on sekä raikas että pirteä.
Ei liitäntämahdollisuuksia. Soundi voisi olla lämpimämpi ja täyteläisempikin.
Langattomasti: Wifi, monihuonejärjestelmä

Suoratoisto: Spotify Connect Tidal, Deezer, TuneIn, Apple Music, Google Play Music, SoundCloud, Napster, BandCamp, Storytel

Liitännät: Ethernet, analoginen 3,5 mm

Teho: Ei ilmoitettu

Muuta: Ohjaus sovelluksella. Musta tai valkoinen.

Verkkosivusto: sonos.com

Hinta: 1 200 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Sonos Play:5 -kaiutin edustaa äärimmäistä minimalismia ja helppokäyttöisyyttä ratkaisullaan, jossa fyysisiä liitäntöjä ei ole. Se yhdistyy kätevästi kotiverkkoon, ja sovelluksesta on helppo määrittää, mihin huoneeseen laite kuuluu ja haluaako yhdistää kaksi kaiutinta stereoksi. Juuri niin me teimme tässä testissä luodaksemme ison äänimaiseman, joka vastaisi paremmin perinteisten hifilaitteiden laatua. Kokonaisuuteen voi myös liittää langattoman Sonos Sub -subwooferin, jolla bassoon saa enemmän syvyyttä, mutta se nostaa laitteiston hintaa jo melko lailla.

Yleensä kaiutinten sijoittamista kirjahyllyyn ei voi suositella, mutta Sonosille se ei ole ongelma, sillä siinä on ei-toivottuja taajuuksia poistava tilakorjaus. Mikrofonina käytetään omaa puhelinta, ja asetusten läpikäyminen sujuu ohjatusti.

Sonos Play:5 tukee useita musiikkipalveluita, kuten Tidalia, Spotifytä ja Apple Musicia. Bluetoothia ei ole, joten sellaisista palveluista, joita Sonos ei tue, kuten YouTubesta, ei saa striimattua musiikkia suoraan. Myöskin optinen digitaalinen sisääntulo puuttuu, joten jos haluaa yhdistää laitteen televisioon, se on tehtävä 3,5 mm:n analogisen sisääntulon kautta. Se ei meistä ole ihan riittävä, emmekä usko erityisen monen haluavan liittää levysoitinta tähän kiinni. Sonos ei toisin sanoen ole analogisen tyylin ystäville. Fyysistä kaukosäädintä kaipaaville on tarjota lisää huonoja uutisia, sillä ohjaus tapahtuu kännykän tai tabletin kautta. Kaiuttimessa itsessään on kosketusnäyttö, jota napauttamalla soitto alkaa ja loppuu, ja pyyhkäisemällä saa vaihdettua kappaleen.

Äänenlaatu

Toisen sukupolven Play:5 ylittää edeltäjänsä äänenlaadullisesti, ja monihuonejärjestelmän osana sillä on yhä paikkansa. Etenkin jos malleja on kaksi stereoäänen saamiseksi. Kaiuttimen parhaita puolia ovat puhdas ja kirkas soundi, joka suosii etenkin laulua. Maria Menan laulu soi kristallinkirkkaasti Kiss-coverissa ”I Was Made for Loving You”, ja basso soi tarkasti ja selkeästi.

Ehkä hieman liiankin. Kun Mena laulaa ”Feel the magic”, on taikaa vaikea havaita. Musiikki jää hiukan mekaanisen tuntuiseksi suoritukseksi. Sonos hakkasi kilpailijansa viime vuoden monihuonejärjestelmätestissämme, mutta siitä huolimatta Yamahan hifivehkeet ja etenkin yhdistelmä Marantz/KEF menevät tässä kisassa ohi lämpimämmillä ja luonnollisemmilla soundeillaan. Tämä pätee varsinkin klassisessa musiikissa, jossa viulu ja piano soivat turhan rouheasti ja yliartikuloidusti. Kokonaisuus jää melko synteettisen kuuloiseksi.

Sonos ja monihuonejärjestelmä ovat lähestulkoon synonyymejä.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös