Testilaite numero kaksi Philipsiltä on hieman edellistä kalliimpi. 8303-sarjan malli on ylellisempi ja herättää enemmän luottamusta kuin 7363. Televisio on painavampi, tuntuu vakaammalta ja pleksilasiset jalat tuovat arvokasta tuntua laitteeseen.
Käyttö ja ominaisuudet
Muiden Philipsin mallien tapaan kyseessä on Android-pohjainen smart-tv (versio 7.0), jonka voi tulevaisuudessa päivittää tottelemaan Google Assistant -ääniohjausta. Fiksua on myös mahdollisuus kauko-ohjata Philips Hue -älyvalaistusta television kautta. Hue-ledvalaisimet voi jopa synkronoida toimimaan samoissa sävyissä television oman Ambilight-valaistuksen kanssa. Philips 65PUS8303:ssa on sama kaksipuoleinen kaukosäädin kuin 7363:ssakin, ja erityinen peliasetus, jolla viive on 30 millisekuntia.
Kuvanlaatu
65PUS8303 on varustettu päivitetyllä 100 Hz:n LCD-paneelilla, jonka on valmistanut ei mikään vähäisempi kuin LG Display. Mallissa on myös Philipsin tunnettu ja tehokas P5-videoprosessori (ilmeisesti sama kuin highend-malli OLED873:ssa). Tämä näkyy kuvanlaadussa myös käytännössä: Philipsin näytössä valo jakautuu uskomattoman tasaisesti eikä siinä näy epäsäännöllisyyksiä kuten valoläikkiä. Katselukulma on samaten hyvä IPS-teknologian ansiosta.
Philipsin kuva näyttää hyvältä, kun laitamme Premium Leaguen pyörimään. Liikkeet ovat pehmeitä ja saumattomia ja vailla 7363-mallia vaivannutta kohinaa. Värintoisto on myös todella vahvaa mutta ei liioiteltua. Loistava televisio urheilun katsomiseen ja pelaamiseen!
Mukavaa illanviettoa ja elokuvien katselua varten Philips ei tarjoa yhtä hyvää kontrastia kuin LG:n ja Sonyn taustavalaistut lednäytöt, mutta on muihin kilpailijoihin verrattuna hyvä. Myös television taustaseinää värivaloin valaiseva Ambilight tehostaa kontrastin vaikutelmaa. Kaiken kaikkiaan Philips tarjoilee tässä testin hienointa kuvanlaatua muutaman muun ohessa.
Äänenlaatu
Kuten hieman kalliimmalle mallille kuuluukin, on Philips 65PUS8303:ssa tehokkaampi äänijärjestelmä taakse sijoitettuine bassokaiuttimineen. Television ääni on selkeä ja jaksaa kovaakin volyymiä särkymättä. Puhe saa mukavaa painoa ja yleisön ääni toistuu eläväisemmin. Selkeä parannus testin edullisimpiin malleihin verrattuna.
Johtopäätökset
Tämä Philipsin malli vie meidät hintansa ja kuvanlaatunsa puolesta korkeammalle laatutasolle. Terävyys, värit ja liikkeet ovat parempia kuin halvemmissa laitteissa. Ääni on myös selkeästi parempi. Kokonaisuus nostaa Philips 65PUS8303:n suositelluksi ostokseksi premium-luokassa.

Myös tässä testissä
Sony KD-65XF9005
Kultamitalin arvoinen suoritus
Sonyn huipputelevisio maksaa hieman kilpailijoita enemmän, mutta vau mikä kuva siinä onkaan!


LG 65SK8500
Joka ruusulla on piikkinsä
LG:n huipputelevisio on monella tapaa mainio, mutta muutama puutekin on.


LG 65SK7900
Parasta pallon kanssa
LG 65SK7900 on erinomainen televisio kisakatsomoon ja pelaamiseen, mutta ei niinkään elokuvailtaan.


Panasonic TX-65FX700E
Pysyy pallon perässä
Panasonicilla on pitkät perinteet hyvien televisioiden valmistajana ja luonnollisen kuvanlaadun takaajana. Uusi FX700-sarja ei ole poikkeus.


Samsung QE65Q6FAMTXXC
Täysosuma
65Q6F tarjoaa monia Samsungin huipputelevisioiden ominaisuuksia edullisemmassa paketissa.


LG 65UK6950
Kisakatsomoon ja peli-iltaan
LG:n näyttö toimii hyvin urheilun katsomiseen ja tarjoaa nopeaa vastetta pelaamiseen.


Philips 65PUS7363
Hutilaukaus
Philips 65PUS7363 -televisiolla on paljon hienoja ominaisuuksia, mutta ei sijaa pelikentällä.

