Philips on loistanut viime aikoina tv-puolella. Esimerkiksi Philipsin 65OLED763 kuuluisi highend-luokkaan. Tällä kertaa testaamamme malli edustaa hieman tavallisempaa keskihintaista LCD-näyttöä. Melko yksinkertaisen television muovikuori on himpun verran paksumpi kuin muilla testilaitteilla. Philips ei ole yrittänyt tämän kohdalla tehdä mahdollisimman ohutta tv:tä tai piilottaa sen johtoja. Mukaan on kuitenkin mahtunut Philipsin tunnettu erikoisuus: Ambilight-valaistus, joka heijastaa ruudulla näkyvät värit taustaseinälle.
Käyttö ja ominaisuudet
Philips 65PUS7363 toimii Android 7.0 -älyalustalla. Niinpä tuki löytyy automaattisesti esimerkiksi Chromecastille ja Google Assistant Voice Controlille. Tv:n mukana tulee kaksipuoleinen kaukosäädin, joka helpottaa haku- ja salasanojen syöttämistä. Se ei kylläkään vastaa komentoihin kovin nopeasti ja napitkin ovat vähän hankalat. Mittasimme peliasetuksella viiveeksi 30 millisekuntia.
Kuvanlaatu
Ambilight-valaistus erottaa Philipsin muista etenkin urheilua katsoessa. Television takana oleva seinä hehkuu kirkkaissa väreissä, jotka toistavat ruudulla kulloinkin näkyviä sävyjä. Valot lisäävät tunnelmaa ja tekevät katselusta silmille miellyttävämpää. Ei ihme, että Ambilight on saanut paljon uskollisia ihailijoita.
65PUS7363 ei kuitenkaan erityisesti erotu kuvanlaadullaan. Televisiossa on melko tavallinen 50 Hz:n VA LCD -paneeli reunavalaistuksella ja Philipsin omalla P5-kuvankäsittelijällä varustettuna. Philips on kuulu tehokkaasta kuvankäsittelystään, mutta tämän mallin kohdalla se ei näy päälle. Värintoisto on kyllä vahvaa, mutta ei niin vivahteikasta kuin toivoisi. Värikirjokaan ei ole yhtä laaja kuin Samsungilla, LG:llä ja Panasonicilla, eikä kontrastikaan ole samalla tasolla. Liikkeet eivät erotu kauniisti, vaan panoraamakuvauksessa kuva muuttuu suttuiseksi, ja pallon ja pelaajien kohdalla näkyy kohinaa.
Äänenlaatu
Philipsin television kaiuttimet toimivat hyvin. Kommentaattoreiden puhe erottuu selkeästi, mutta useampi yhtäaikainen ääni kuulostaa helposti kaoottiselta. Yleisesti ottaen ääni on lattea, ja televisioon kannattaa liittää mieluummin ulkoinen kaiutinjärjestelmä.
Johtopäätökset
Philips 7363 vaikuttaa olevan Ambilight-valoineen ja muine siisteine ominaisuuksineen passeli valinta Philips-faneille. Saman hintaluokan kilpailijoihin verrattuna Philips jää hieman jälkeen etenkin kuvan terävyyden, kohinan määrän ja liikkeiden hallinnan suhteen. Huipulle pääsemisellä on hintansa!
Myös tässä testissä
Sony KD-65XF9005
Kultamitalin arvoinen suoritus
Sonyn huipputelevisio maksaa hieman kilpailijoita enemmän, mutta vau mikä kuva siinä onkaan!


LG 65SK8500
Joka ruusulla on piikkinsä
LG:n huipputelevisio on monella tapaa mainio, mutta muutama puutekin on.


LG 65SK7900
Parasta pallon kanssa
LG 65SK7900 on erinomainen televisio kisakatsomoon ja pelaamiseen, mutta ei niinkään elokuvailtaan.


Philips 65PUS8303
Piirun verran parempi
Philips ottaa askeleen ylemmäs laatuluokassa 65PUS8303-mallillaan.


Panasonic TX-65FX700E
Pysyy pallon perässä
Panasonicilla on pitkät perinteet hyvien televisioiden valmistajana ja luonnollisen kuvanlaadun takaajana. Uusi FX700-sarja ei ole poikkeus.


Samsung QE65Q6FAMTXXC
Täysosuma
65Q6F tarjoaa monia Samsungin huipputelevisioiden ominaisuuksia edullisemmassa paketissa.


LG 65UK6950
Kisakatsomoon ja peli-iltaan
LG:n näyttö toimii hyvin urheilun katsomiseen ja tarjoaa nopeaa vastetta pelaamiseen.

