Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Argon Style

Ylellinen seurustelukaiutin

Tyylikkään näköinen ja yllättävän kovaääninen Argon istuu täydellisesti puutarhajuhliin.

Julkaistu 29.05.2020 - 16:00
Argon Style
Jonas Ekelund

HiFi klubbenin oma merkki Argon Audio on usein hintaansa nähden loisto-ostos, esimerkiksi Alto 5 Active. Aikojen myötä valikoima on kasvanut, ja mukaan on tullut myös kuulokkeita ja langattomia Bluetooth-kaiuttimia. Jos Argon Audio Style vaikuttaa omaan makuun liian suurelta tai kalliilta, on tarjolla myös pienempi malli, Style Mini. Ja jos valkoinen ei sovi tyyliin, on kaiutin saatavana myös mustalla kankaalla. On mukavaa, että kaiuttimen mukana toimitetaan tarvittavat johdot ja tukeva kangaspussukka, johon kaiuttimen voi pakata kuljetuksen ajaksi.

Argon Style White WEB

Laatu ja käyttö

Argon Style kuuluu ehkä enemmän lifestyle- tai designkategoriaan kuin testin muut kaiuttimet. Puukantensa vuoksi se tuntuu hienommalta kuin suurin osa testin kantikkaista muovikaiuttimista. Tyyli menee osin käytännöllisyyden edelle: puu ei kestä kastumista, joten uimarannan tai metsäretken sijaan sen oikea käyttökohde on ennemminkin parvekkeella tai terassilla. Sitä paitsi kaiutin on myös melko painava, joten sen kanniskelu ei ehkä muutenkaan ole kovin mukavaa.

Mainos
Argon Style top angle scaled
Tyylikäs puupinta ja selkeät napit tekevät Argonista sisustajan suosikin. Kuva: Argon Audio

Kaiken lisäksi kaiuttimen akunkesto on testin huonoin, joskin ihan riittävä grillijuhliin. USB-C-liitäntä puuttuu, joten pikalatauskaan ei onnistu, vaan lataaminen kestää 3 tuntia. Kaiuttimen käyttö on helppoa, sillä kannessa olevat napit soiton ohjaukseen, kappaleen vaihtamiseen ja volyymin säätöön ovat isot ja selkeät.

Äänenlaatu

Vankan ja melko suuren kokonsa ansiosta ei ehkä ole ihme, että kaiuttimessa riittää volyymia. Soittaa voi kovallakin ilman, että ääni muuttuu huonoksi. Akustinen musiikki, jazz ja muu rauhallisempi musiikki toimii todella hyvä. Sen sijaan EDM ei kuulu kaiuttimen soittolistalle, sillä basso on turhan ohut nostattaakseen tanssitunnelmaa.

Johtopäätökset

Kaikki kannettavat kaiuttimet eivät sovi bileisiin tai eräilyyn. Argon Style on aikuisemman maun kaiutin, joka sopii parhaiten (katetulle) terassille – se on tyylikäs mutta ei siedä vettä. Basso ei riitä tunnelmanluojaksi, mutta volyymi riittää ulkona soittamiseen mainiosti, jos pitää esimerkiksi akustisesta musiikista tai jazzista. Niinpä Argon Style on omimmillaan soittaessaan viileää loungemusiikkia kesäisten drinkkihetkien taustalla – kesäyön kreisibailaukseen sopii paremmin jokin muu kaiutin.

Karakter
Argon Style
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs design ja hienot materiaalit. Helppokäyttöinen. Mukana tulee kuljetuspussukka. Ei siedä vettä tai pölyä. Melko painava kokoonsa nähden. Lattea basso.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Ääni & Kuva
Scroll to Top